Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 30. oktober 2024

Scroll to top

Top

20 kommentarer

Guinness Chokoladekage – en rigtig herrekage!

Sukkerhjerte

Hvorfor ikke smide øl i en kage? Og hvorfor ikke smide Guinness stout i en chokoladekage. Denne chokoladetærte er meget mørk og trøffelagtig og kan på ingen måder associeres med en “almindelig” chokoladekage.

Kagen er intens, tilnærmelsesvis bitter og Guinness’en tilføjer en udefinerbar lækker smag. Kagen egner sig godt som en dessertkage og det er bestemt en kage jeg vil eksperimentere mere med i fremtiden.

Guinness Chokoladekage

Ingen vurderinger endnu
Antal: 12
Forfatter: Louise

Ingredienser

  • dl. Guinness
  • 220 gr. smør
  • 4 dl. brun farin
  • Kornene fra en vanillestang
  • 2 dl. usødet kakao
  • 2 æg
  • dl. creme fraiche 18%
  • dl. mel
  • ½ tsk. bagepulver

Sådan gør du

  • Varm Guinness og smør op i en kasserolle ved lav varme, til smørret er smeltet.
  • Sigt kakao, smør og vanille i en skål, tilsæt smørblandingen og pisk det til det er godt indarbejdet.
  • I en anden skål piskes æggene luftige og vend derefter creme fraichen i.
  • Sigt mel og bagepulver i dejen og vend til sidst æggeblandingen forsigtigt i.
  • Hæld dejen i en smurt springform, beklædt med bagepapir i bunden.
  • Bag kagen i 40 minutter i en forvarmet ovn på 175 grader.

Noter

Server evt. den afkølede kage med flødeskum, eller brug kagen som en del af en dessert med andet tilbehør.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Velbekomme!

Har du erfaring med øl i kager eller desserter? Og hvordan ser din favoritchokoladekage ud?

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Conny

    Rikke spørger om frysning af kagen. Jeg kan klart svare ja! Med optøning i køleskab. Usandsynlig lækker kage. Eneste anke er, at uanset hvordan jeg vender/rører/pisker creme fraichen i, så ender massen med at være ret flydende. Men slutresultatet er en lækkker kage.

  2. bettina

    Jeg er meget forvirret. Jeg skal smelte smørret men jeg skal også sigte smørret ? Og blande i smør blandingen??? Og hvornår og hvor skal jeg blande brun farin ind i opskriften ?

  3. Rikke

    Hej😊
    Kan man fryse kagen tror du?
    Har du en ide til en creme eller musse man kunne putte mellem lagene, som ikke indeholder fløde,

  4. Lars

    Nu er det godt nok en gammel opskrift, men jeg håber på at der stadig er nogen der læser med herinde, hvor lang tid i forvejen kan man lave kagen inden den skal spises, bliver den kedelig af at stå i køleskab?

  5. Så er jeg her igen og denne gang for at hugge jeres ølkage. Jeg vil dog putte lidt hakket chokolade i. Kagen er til en mand som fylder 47. Han skal give kage på arbejdet – 16 mænd! Og så er der sgu da ikke andre måder end denne. Nu mangler jeg bare t få løst marcipan mysteriet, for det vil han nemlig også have på.

    Tak for en god side..

    VH Hanne

  6. Hej Hanne – det er nu skønt når kvinderne kigger forbi vores blog :-) den minder mig om en kage min gamle studiekammerat bagte – han kaldte den ganske vist bare for “Øl-kagen”, lidt krydderkage-agtigt, som denne, jeg husker, at jeg undrede mig meget over opskriften, men god det var den!

    • Jamen – når I nu hælder øl i en kage, så kommer jeg jo forbi. I dag skal jeg hælde squash i en kage til en brunch i morgen.

      Den her hedder også bare ølkage og den er som du siger mørk, ond og krydret. Inden jeg fandt ud at det skulle være den gik jeg længe og spekulerede over hvad kage mænd egentlig godt kan lide, hvis man nu rigtig skulle forkæle jer. En ølkage er vel et godt bud, det kom jeg hvert fald til.

      Glædelig Bede dag

      • En ølkage er bestemt et godt bud, hvis man skal forkæle en mand – alternativt, så skal der smides noget bacon i :-) som Sukkerhjerte lavede fornylig – dog ikke som kage – http://gastromand.dk/hjemmelavet-pretzels/ men pretzels!

      • Sukkerhjerte

        Jeg overvejer stadig den brownie der med bacon… :)

  7. Øl og kage er genialt.
    Jeg bagte denne lækre kage til min kærestes ølloge som lige var forbi.
    http://kunstnerkram.blogspot.com/2012/04/lkage-med-fldeosteglasur-med-jordndde.html
    Det er mit bud

  8. Spillekant

    Nu er jeg ikke den store øldrikker, så jeg må jo først se, om jeg kan støve sådan en Guiness op et eller andet sted, men hvis der skal snakkes herrekage, så vil jeg da gerne lige byde ind med min skotske julekage.
    http://www.folkskovlund.dk/downloads/Julekage.pdf
    Faktisk vil det være fint, at bage den nu, så vil den være rigtig god til jul, men det kan evt. trækkes til efter sommerferien. Jeg har stadig noget tilovers fra den jeg bagte i november, uha det er godt!
    Mojn

  9. Kim

    D’herrer,
    Som begejstret amatørkok, med en særlig hang til herremad og, af udefinerlige årsager også Mette Blomsterberg, så vil jeg påpege en enkelt uoverenstemmelse mellem overskrift og opskrift… der er ingen chokolade i denne chokolade kage.

    Det duer altså ikke! En chokolade kage skal indeholde chokolade, og smage af chokolade – ikke af kakao.

    • Sukkerhjerte

      Kim, jeg er bange for det er mig der må tage æren for overskriften :)

      Her hvor jeg kommer fra, hedder det en chokoladekage og det er uanset om den er lavet på kakao eller chokolade. Vi har dog tendens til at kalde det for en trøffelkage, hvis den er lavet på chokolade.

      Jeg tror det er de færreste der er i tvivl om hvad de får serveret, når der er tale om en chokoladekage.. Jeg har i hvert fald aldrig hørt om en “kakaokage” :)

      Som jeg skriver i indledningen “Denne chokoladetærte er meget mørk og trøffelagtig og kan på ingen måder associeres med en “almindelig” chokoladekage”

      – Med det mener jeg, at den kan ikke sammenlignes med den kedelige og dovne chokoladekage, som de fleste af os kender alt for godt.

      Nu når du selv nævner hende, Mette Blomsterberg, så kan jeg da ikke lade være med lige at smide et link til en af hendes opskrifter: http://www.dr.dk/DR1/det-soede-liv/Opskrifter/2010/sommerliv/uds_6/20100907143037.htm

      Jeg har ingen skrupler ved at kalde det for en chokoladekage, men jeg “kakajo” godt forstå din pointe! ;)

      • Kim

        Point taken… og godt hint med linket – der fik jeg lige den:-)

        Jeg ser om der ikke kan blive tid til at fyre op under Kitchen Aid’en i weekenden og få rørt Guiness kagen sammen – og så vil jeg nok skulle æde min skepsis lader det til. Men så længe det er sammen med en lækkert stykke chokoladekage så er det nok ikke værst.

        God weekend.

      • Til dit forsvar Kim – jeg havde ikke skænket det en tanke – jeg tænkte bare “kage – det ser sgu lækkert ud” :-)

      • KIm

        Klart – mon ikke du tænkte “øl – det ser sgu lækkert ud” :-)

      • Også det :-)

      • Kim

        Så fik jeg endelig rørt kagen sammen, og den ser rigtig ud, føles svampet og det hele – synes bare smagen er temmelig kedelig. Kunne være man lige skulle prøve en anden gang, og så smide 200 gr smeltet chokolade i også

      • Sukkerhjerte

        Det er heldigvis en smagssag :)

        Jeg lavede kagen igen her for nylig og serverede den som bite sizes med hjemmelavet vanille parfait og passions sorbet, det var mere end lækkert…

        Meld endelig tilbage hvis du prøver med chokolade i, men vil råde dig til at skære ned på mængden af kakao så og tilføje lidt mere mel i stedet :)

        God bagelyst :)

  10. macnus

    Jeg har selv, for ganske nyligt, lavet en guiness chokoladekage, hvor der også blev lavet en slags “glasur” af guiness, chokolade og smør – tror jeg endte med 400 gram chokolade og en pakke smør til hele kagen :-) Her blev guiness’en også kogt ind. Meget anbefalelsesværdig! Men denne kage er bedst i små bidder med vaniljeis og hindbær coulis. Her er opskriften:

    http://www.gastronometart.com/gastronome_tart/2012/03/guinness-brownies.html

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering