Paris: På kokkeskole hos Alain Ducasse
Næstefter den levende legende Paul Bocuse er Alain Ducasse vel den største franske Chéf. Så det var med en solid portion forventningsglæde at denne gastromand stemplede ind på Ecole de Cusine Alain Ducasse i Paris!
Læs også: Paris – touchdown i skyggen af terror
Ikke overraskende var Alain Ducasse ikke at se nogle steder, men vi savnede ham nu heller ikke, da han havde sendt en yderst kompetent “afløser”.
I et par timer stod den på klassisk fransk kogekunst og teknik med filetering af fisken Sankt Peter og turnering af artiskokker som mine personlige højdepunkter.
Artiskokchipsene var helt suveræne, så du skal ikke snydes for opskriften:
Ingredienser
- 2 friske artiskokker
- Olie til fritering
Sådan gør du
- Turnér artiskokkerne (se videoen)
- Kør artiskokkerne papirtyndt på et mandolinjern
- Friter i ole
- Drys salt over de friterede artiskokker umiddelbart før servering
Og den færdige ret:
Og skulle du, ligesom jeg, ikke være ekspert i at turnere artiskokker:
Er du skarp i de klassiske teknikker?!
Stik os en kommentar
Comments