Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 18. april 2024

Scroll to top

Top

En kommentar

Paris: Touchdown i skyggen af terror

Paris: Touchdown i skyggen af terror
Webmasteren

3 svært bevæbnede soldater – det er det første syn der møder mig, da jeg for første gang i mit liv træder ud af et fly i Byernes by, Paris.

Charlie Hebdo d. 7. januar hvor i alt 20 blev dræbt og igen d. 13. november, hvor 7 terrorister dræber 130 og sårer mere end 300 – for ikke at nævne det afværgede angreb på et TGV-tog fra Bruxelles til Paris. Jo 2015 var hårdere ved Paris end nogen franskmand nok havde forestillet sig selv i sit værste mareridt.

Men pariserne insisterer på at leve deres liv og overbevise os gæster om at gøre det samme. Det er ifølge det parisiske turistkontor hovedårsagen til at de har valgt at gennemføre en længe planlagt pressetur på trods af tragedien i november. Og så er jeg altså ikke typen der springer fra!

Men terrorhandlingerne har sat sit tydelige præg på Paris. Det var ikke kun i lufthavnen at politi og militær var synligt og det næste der mødte den dumme dansker var således en ”roadblock” lige uden for hotellet, hvor tilfældige biler blev stoppet med jævne mellemrum. Men så var det også slut med minderne om 2015 og det skulle da også vise sig at blive 3 travle indtryksfyldte dage i den franske hovedstad. 3 dage der tog sit udgangspunkt på det 5-stjernede Hotel Molitor, der altså fortjener et par ord med på vejen.

Hotel Molitor: Bikini-lanceringer, rave parties og 500 millioner

Oprindeligt anlagt som et offentligt svømmebad starter hotellets historie helt tilbage i 1929, hvor den olympiske svømmer Johnny Weissmuller indviede de to pools. Stedet var en yndet lokation for modeshows og verdens første bikini blev bl.a. lanceret på stedet i 1946, mens der var skøjteløb om vinteren inden stedet lukkede i 1989.

Piscine Molitor | Foto: mltr.fr

Piscine Molitor | Foto: mltr.fr

Herefter levede stedet en omtumlet tilværelse og blev bl.a. brugt til store rave parties inden en kapitalfond i 2008 erhvervede sig det historiske sted.

Der er pænt lang vej til et 5-stjernet hotel | Foto: mltr.fr

Der er pænt lang vej til et 5-stjernet hotel | Foto: mltr.fr

6 år og små 500 millioner senere stod det gennemrenoverede hotel og spa klar til genåbning som en del af AccorHotels-gruppen!

Referencerne til hotellets fortid står i kø og det første der møder dig når du træder ind af døren på den smukke gule bygning, er en graffitibemalet Rolls Royce – så er stilen ligesom lagt!

Referencerne til fortiden findes overalt på hotellet

Referencerne til fortiden findes overalt på hotellet

Når øjnene endelig løsriver sig fra den frække Rolls, opdager man den enorme pool som nærmest er synlig fra alle hjørner af hotellet – herunder fra værelset.

Udsigten fra værelset

Udsigten fra værelset

Både den indendørs og udendørs pool er i øvrigt opvarmede til 28 grader året rundt, hvilket bevirkede, at der næsten altid var folk i de to pools – på trods af at vejrudsigten for Paris sagde kun sagde +3 grader.

Det obligatoriske tjek ind billede...

Det obligatoriske tjek ind billede…

Poolen bidrog i øvrigt også med stemning om aftenen.

IMG_5397

Jump in…

Selvom det ikke var en del af det officielle program var vi efter at have fået en fremragende morgenmad på hotellet, naturligvis nødt til at prøve både hotellets bar og restaurant og Molitor kan bryste sig af noget så sjældent som både en solid hotelrestaurant og bar!

Molitor mille feuille

Mille Feuille…

Velbekomme!

Gastromand var inviteret til Paris af Atout France – Frankrigs Turistråd

Stik os en kommentar

Kommentarer

Smid en kommentar