Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 16. oktober 2019

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Gastromand Cityguide: 5 tips til Paris

Gastromand Cityguide: 5 tips til Paris
Fynboen

Min kæreste og jeg tager en gang imellem små ture rundt omkring til storbyer i verden. Opskriften er ofte den samme. Et par overnatninger og så ellers gode restauranter til at fordrive tiden med. Skulle du have lyst til at gøre det sammen kommer der her et par anbefalinger til hvor du kunne overveje at tage hen – hvis turen altså går til Paris.

Læs også: Paris: 3 unikke oplevelser i Byernes by

 

Billedet indeholder sandsynligvis: 1 person, smiler, står og friluftsliv

Det er ikke altid vejret lige er med en.

I forbindelse med turen besøgte vi 4 rigtig gode restauranter og så tog vi lige en guidet tur igennem Paris’ mange gourmetforretninger.

Læs også: Opskrift: Pariserbøf – den ultimative frokostret!

 

Clown Bar

Første stop på turen var en aften på Clown Bar. Det er en lille hyggelig vinbar med begrænset antal borde, og lidt anderledes retter på menukortet. En signaturret er blandt andet kalvehjerne. Det skulle da prøves – om ikke andet så kan man da sige at man så har prøvet det.

Clown Bar er et godt sted og kan varmt anbefales. Priserne er medgørlige, og servicen er god. På grund af sin popularitet er det en god idé at bestille bord på forhånd.

Læs også: Alain Senderens – tostjernet fusion i Paris

 

Læser du anmeldelserne på nettet, bærer det også præg af stor tilfredshed.

 

Au Passage

I en lidt dyster sidegade finder man Au Passage. Der er tale om endnu en slags vinbar, som har lidt forskelligt på menukortet. Konceptet er dele-måltider, og så finder vi samtidig noget vin til, som passer til gæstens smag. Dette klares i et snuptag sammen med personalet. Er du ikke til den vin, som de finder frem, så tøv ikke med at sige – så finder de bare noget andet.

Stedet og atmosfæren oser af nærhed, og man fornemmer også de familiære relationer mellem personalet.

 

Servicen er med et smil på læben og playlisten på anlægget er gerne rock eller grunge – så Nirvana, AC/DC m.fl. brager afsted mens man svinger vinen rundt i de egentlig ret små glas.

Det er et uhøjtideligt sted med lækker mad og vin til enhver smag og priserne skræmmer heller ikke en væk.

 

Septime

Septime er pt. at finde i Top50 Worlds Best Restaurants (faktisk nr. 15), og det er nok med god grund. Stedet er fuldt booket konstant og det skyldes nok den høje standard af både vin og mad. Servicen er god, men stadig nede på jorden.

Ofte har du intet at skulle have sagt i forhold til menuen. Den er bestemt på forhånd til dig. Så skal ikke tænke så meget over hvad der bliver serveret. Blot læne dig tilbage og nyde servicen og ikke mindst maden.

 

Restaurant David Toutain

Stedet åbnede tilbage i 2013 og har siden hen været ret populært. Der er ikke plads til specielt mange gæster, så her skal du også booke lidt tid i forvejen – og dette er generelt en god tommelfingerregel, når vi snakker de gode steder.

Stemningen er intim, og servicen er nærværende. Vi valgte deres store menu inklusiv vinmenu, hvilket også gjorde at vi gik lidt sidelæns hjem derfra.

Maden var fantastisk og der blev ikke sparet på noget. Alle de lækre råvarer, som man kender fra det franske køkken fik fuld gas, og nogle med et lille twist.

Det er bestemt et sted man sagtens kunne besøge igen.

Gourmet rundtur

En sidste ting man også bør overveje når man er på et lille gourmet getaway er muligheden for lokale foodtours. Det virker noglegange lidt dyrt, men ofte er pengene godt givet ud, for de lokale guides har allerede fundet de gode steder frem til dig, og i en fremmed by kan du altså ikke Google dig frem til alt.

På foodtour i Paris. Så er et besøg i en vinbiks sgu ik’ det værste.

Så hvad enten du tager til Paris eller en anden storby, så prøv altid lige at se om du ikke kan få plads til en foodtour.

Er du til kager og søde sager, så kan det snildt klares i Paris. Her finder du noget af det bedste.

 

Har du gode tips til Paris, så smid en kommentar herunder, så alle kan få glæde af det. 

 

Stik os en kommentar

Smid en kommentar