Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

12 Comments

Grillet, farseret blomkål – en nyklassiker

Grillet, farseret blomkål – en nyklassiker
Webmasteren

Det summer i de danske grillfora. En grøntsag pakket i kød og bacon skulle være det nye sort og billeder af miraklet bliver delt på det der internet i en lind strøm!

Den slags kan vi naturligvis ikke sidde overhørig, så her får du Gastromands udgave af indbagt blomkål eller grillet, farseret blomkål!

 

farseret blomkål (1)

Så simpelt og alligevel så godt!

 

Selv veksler jeg mellem den grønne og den røde udgave af farsen – den grønne med frisk rosmarin, timian, salvie og lignende kombineret med feta-ost, den røde med paprika, cayenne og lignende kombineret med cheddar. Choose your favorite!

 

Grillet, farseret blomkål - en nyklassiker

4.67 fra 3 stemmer
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 2 -4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 blomkålshoved - et lille er at foretrække
  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 2 pakker bacon
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 1 dl rasp
  • 1/2 dl mælk
  • 1 spsk. mel
  • Dine foretrukne krydderier - friske eller tørre
  • Salt
  • Peber
  • Evt. lidt ost - fx feta eller cheddar

Sådan gør du

  • Rør en fars af samtlige ingredienser minus bacon og blomkål
  • Stil farsen på køl
  • Dæk bunden af en gryde med vand tilsat 1 tsk. salt og evt. et skvæt eddike eller hvidvin
  • Læg blomkålet i gryden, låg på og kog op
  • Tag blomkålet op og lad det lufttørre et par min.
  • Stil blomkålet i et ovnfast fad eller foliebakke
  • Pak blomkålet ind i fars - sørg for at farslaget er ca. lige tykt over det hele
  • Dæk farsen med bacon - hvor sirligt det gøres er helt op til dine æstetiske krav - mine er ikke høje:)
  • Grill svinet i ca. 45. min over indirekte varme

Noter

Flyt blomkålet til et passende str. fad eller tallerken og skær det ud ved bordet. Server med dit favorittilbehør - en kold cremefraiche-dressing gør det godt til!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

TIP! Du kan med fordel pensle baconen med din favorit bbq-sauce under grillningen.

Har du prøvet den nye grilldille?

 

Stik os en kommentar

Comments

  1. HenrikFraÅrhus

    5 stars
    Fremragende resultat opnået. Baseret på panelets erfaringer vurderede jeg mit blomkålshoved som mellemstort og anvendte 750 gram fars….med et godt stykke røget, tørsaltet bacon fulgte jeg også den her i tråden anbefalde ovnstegning…baseret på friskhakket fars fra slagteren blev resultatet super, og jeg glæder mig alleree til at prøve den røde variant…..sidegevinst: perfekt ret til min low-carb diæt som har slidt 20kg af mig over det seneste år…..den opskrift er kommet for at blive…

  2. allaballa

    Troede også det her forum var ” mad for mænd ” og ikķe leflen for nye såkaldte trends. Pas på der ikke går spelt i foretagendet :-)

    • Du piller bare blomkålet ud og giver til hunden, hvis det generer dig allaballa;)

  3. Kim Gindeberg-Solander

    For meget blomkål og for lidt kød venner! Så hellere et farsbrød, med små fine blomkålsbuketter stukket ind hist og pist… og så overtrukket med bacon

    • Halvamerikaneren

      Helt enig!

    • Kim, det står dig frit for at øge mængden af kød, men prøv det nu bare;)

  4. Claus

    Hej Gastromand. Jeg er noget i tvivl om gevinsten ved indirekte grillning i et fad. Bliver resultatet anderledes end hvis fætteren var røget i ovnen (fx 10 min ved 250 og så ned til 170 i 35 min)?

    • Hej Claus.

      Relevant spørgsmål. Eneste forskel er grill/røgsmagen:)

  5. Lugter lidt Klidmoster det her,…

    • Nok er vi gode venner med Klidmoster, men ligefrem lugte af hende gjorde vi ikke, sidst jeg tjekkede! ;)

    • På ingen måde – min var derimod inspireret div grillsider og genskabt med broccoli ;-)

Submit a Comment

4.67 from 3 votes (2 ratings without comment)

Opskrift Vurdering