Grillet, farseret blomkål – en nyklassiker
Det summer i de danske grillfora. En grøntsag pakket i kød og bacon skulle være det nye sort og billeder af miraklet bliver delt på det der internet i en lind strøm!
Den slags kan vi naturligvis ikke sidde overhørig, så her får du Gastromands udgave af indbagt blomkål eller grillet, farseret blomkål!
Selv veksler jeg mellem den grønne og den røde udgave af farsen – den grønne med frisk rosmarin, timian, salvie og lignende kombineret med feta-ost, den røde med paprika, cayenne og lignende kombineret med cheddar. Choose your favorite!
Ingredienser
- 1 blomkålshoved - et lille er at foretrække
- 500 g hakket kalv og flæsk
- 2 pakker bacon
- 1 løg
- 1 æg
- 1 dl rasp
- 1/2 dl mælk
- 1 spsk. mel
- Dine foretrukne krydderier - friske eller tørre
- Salt
- Peber
- Evt. lidt ost - fx feta eller cheddar
Sådan gør du
- Rør en fars af samtlige ingredienser minus bacon og blomkål
- Stil farsen på køl
- Dæk bunden af en gryde med vand tilsat 1 tsk. salt og evt. et skvæt eddike eller hvidvin
- Læg blomkålet i gryden, låg på og kog op
- Tag blomkålet op og lad det lufttørre et par min.
- Stil blomkålet i et ovnfast fad eller foliebakke
- Pak blomkålet ind i fars - sørg for at farslaget er ca. lige tykt over det hele
- Dæk farsen med bacon - hvor sirligt det gøres er helt op til dine æstetiske krav - mine er ikke høje:)
- Grill svinet i ca. 45. min over indirekte varme
Noter
TIP! Du kan med fordel pensle baconen med din favorit bbq-sauce under grillningen.
Har du prøvet den nye grilldille?
Stik os en kommentar
-
Fremragende resultat opnået. Baseret på panelets erfaringer vurderede jeg mit blomkålshoved som mellemstort og anvendte 750 gram fars….med et godt stykke røget, tørsaltet bacon fulgte jeg også den her i tråden anbefalde ovnstegning…baseret på friskhakket fars fra slagteren blev resultatet super, og jeg glæder mig alleree til at prøve den røde variant…..sidegevinst: perfekt ret til min low-carb diæt som har slidt 20kg af mig over det seneste år…..den opskrift er kommet for at blive… -
Troede også det her forum var ” mad for mænd ” og ikķe leflen for nye såkaldte trends. Pas på der ikke går spelt i foretagendet :-)
-
For meget blomkål og for lidt kød venner! Så hellere et farsbrød, med små fine blomkålsbuketter stukket ind hist og pist… og så overtrukket med bacon
-
Hej Gastromand. Jeg er noget i tvivl om gevinsten ved indirekte grillning i et fad. Bliver resultatet anderledes end hvis fætteren var røget i ovnen (fx 10 min ved 250 og så ned til 170 i 35 min)?
-
Lugter lidt Klidmoster det her,…
-
På ingen måde – min var derimod inspireret div grillsider og genskabt med broccoli ;-)
-
Comments