Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 25. maj 2019

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Pindemadder for mænd (og børn): Amerikanske Corndogs!

Pindemadder for mænd (og børn): Amerikanske Corndogs!
Gastromand

En eftermiddag skriver jeg rundt til gutterne fra Gastromand om der er et bud til en hurtig, nem og børnevenlig ret – og ja, vi er sgu blevet ældre og har fået børn – så selv om der var lidt af de sædvanlige drillerier så kom der faktisk også et meget fedt svar…

Det var Eksilsønderjyden som kom med et godt bud – Corndogs! Den amerikanske friturestegte hotdog som jeg faktisk altid har hørt om, men aldrig hverken smagt eller lavet. Egentlig troede jeg det var omfattende, men nej – det er virkelig nemt og ja mere eller mindre umuligt at ødelægge.

Majsmel er et must…

American Style: Corndogs!

1.5 fra 2 stemmer
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 125 g hvedemel
  • 125 g majsmel
  • 1 spsk. sukker
  • 3 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 2 æg
  • 2 spsk. smeltet smør
  • 2 dl mælk
  • 2 liter olie til friture rasp eller solsikke
  • 8-10 pølser
  • Grillspyd af træ

Sådan gør du

  • Dybest set blander du bare alle ingredienser dog ikke grillspyd og pølserne.
  • Dog holder du lige igen med den ene dl mælk og tilsætter efter behov.
  • Inden du dypper pølserne skal de være helt tørre, så tør dem i et rent viskestykke eller en serviet inden
  • Dejen skal være ret tyk således pølserne kan hænge fast.
  • Stik grillspydet i enden af svællen og dyb dyb dyb - drej dem langsomt rundt så det lægger sig i et jævnt læg
  • Nu varmer du en gryde med olie op eller bedre endnu en fritøse - for olien må faktisk ikke være for varm - ca. 160 grader.
  • Duk pøllerne og lad dem få indtil de er sprøde og gyldne. Så længe som muligt.
  • Server med ketter og gul amerikansk sennep til!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Line em up…

Dig in!

De tykke kålpølser gør sig godt, men desværre kan de ikke helt få længe nok i frituren…

Det fungerer absolut glimrende og mine børn var ret store fan af dem. Nu er det ikke jordens sundeste ret, men en gang imellem må man gerne – også børnene! Så hermed et lille tip inden weekenden rammer dig – i øvrigt hvis du ikke har børn, så er den også ret god til tømmermænd!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Kim

    Kunne man stege eller koge kål pølserne først?

  2. jonas


    okay dej, men lidt kedelig, flere krydreriger

Smid en kommentar