Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 30. november 2021

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Pindemadder for mænd (og børn): Amerikanske Corndogs!

Pindemadder for mænd (og børn): Amerikanske Corndogs!
Gastromand

En eftermiddag skriver jeg rundt til gutterne fra Gastromand om der er et bud til en hurtig, nem og børnevenlig ret – og ja, vi er sgu blevet ældre og har fået børn – så selv om der var lidt af de sædvanlige drillerier så kom der faktisk også et meget fedt svar…

Det var Eksilsønderjyden som kom med et godt bud – Corndogs! Den amerikanske friturestegte hotdog som jeg faktisk altid har hørt om, men aldrig hverken smagt eller lavet. Egentlig troede jeg det var omfattende, men nej – det er virkelig nemt og ja mere eller mindre umuligt at ødelægge.

Majsmel er et must…

American Style: Corndogs!

4.31 fra 13 stemmer
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 125 g hvedemel
  • 125 g majsmel
  • 1 spsk. sukker
  • 3 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 2 æg
  • 2 spsk. smeltet smør
  • 2 dl mælk
  • 2 liter olie til friture rasp eller solsikke
  • 8-10 pølser
  • Grillspyd af træ

Sådan gør du

  • Dybest set blander du bare alle ingredienser dog ikke grillspyd og pølserne.
  • Dog holder du lige igen med den ene dl mælk og tilsætter efter behov.
  • Inden du dypper pølserne skal de være helt tørre, så tør dem i et rent viskestykke eller en serviet inden
  • Dejen skal være ret tyk således pølserne kan hænge fast.
  • Stik grillspydet i enden af svællen og dyb dyb dyb - drej dem langsomt rundt så det lægger sig i et jævnt læg
  • Nu varmer du en gryde med olie op eller bedre endnu en fritøse - for olien må faktisk ikke være for varm - ca. 160 grader.
  • Duk pøllerne og lad dem få indtil de er sprøde og gyldne. Så længe som muligt.
  • Server med ketter og gul amerikansk sennep til!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Line em up…

Dig in!

De tykke kålpølser gør sig godt, men desværre kan de ikke helt få længe nok i frituren…

Det fungerer absolut glimrende og mine børn var ret store fan af dem. Nu er det ikke jordens sundeste ret, men en gang imellem må man gerne – også børnene! Så hermed et lille tip inden weekenden rammer dig – i øvrigt hvis du ikke har børn, så er den også ret god til tømmermænd!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. jonas

    2 stars
    okay dej, men lidt kedelig, flere krydreriger

  2. Kim

    Kunne man stege eller koge kål pølserne først?

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering