Påskefrokost: Sild med ramsløgscreme
Som du måske har luret tidligere, er gastromændende store fans af Restaurant Kronborg og deres smørrebrøds-kreationer. Vi er derfor pænt tilfredse med , at vi har fået overtalt drengene fra Kronborg til, at levere en række opskrifter til Gastromand.
Og hvilken bedre måde at sparke smørrebrøds-serien igang, end med en påske-trilogi? Her får I første del af den treenigheden; et twist på ULTRA-klassikeren, den marinerede sild!
Og hvad skal man så slukke den lille tørst med? Restaurant Kronborg anbefaler at du skyller silden ned med en aromatisk fadlagret snaps, for eksempel en Madeira akvavitten fra Helsingør Spritfabrikker, og en sprød, let bitter New York Lager med et strejf af blomster fra Nørrebro Bryghus til sildene.
Ingredienser
- 1,5 kg saltede sild hjemmesaltede (se eventuelt nedenfor) eller de bedste du kan købe
- 1 dl mayonnaise gerne hjemmerørt
- 1 dl creme fraiche 38 %
- 50 gram ramsløg
- 1 ⁄2 dl sukker
- Salt & peber
- 4 æg
- Friske krydderurter fx. dild eller ærteskud
- 12-14 skiver groft rugbrød
- Andefedt
Sådan gør du
- Skyl saltet af sildene, træk skindet af og træk fileterne af benet.
- Læg sildene i en skål med rigeligt koldt vand, dæk med plastfilm og sæt skålen i køleskab i et døgns tid.
- Skær sildefileterne i stykker på 4-5 centimeter.
- Skyl ramsløgene. Blend stilkene og hak bladene fint.
- Bland mayonnaisen og creme fraichen i en skål og rør ramsløgene (stilke og blade) i.
- Smag til med salt, peber og sukker
- Læg sildefileterne lagvis med ramsløgcremen i en beholder eller skål.
- Sæt låg på beholderen eller dæk skålen med plastfilm, og stil skålen i køleskab i minimum et par timer, før du serverer silden.
- Kog æggene i cirka 6 minutter, til de er ”smilende”. Pil æggene og skær dem i kvarte.
- Smør brødet med andefedt.
- Arranger sildestykkerne på det smurte brød.
- Pynt med æg og friske krydderurter.
Noter
Stil sildene mørkt og køligt – for eksempel i køleskab – i tre måneder.
Så får du saftige saltesild med ”bid”.
Stik os en kommentar
-
Lyder udsøgt lækkert – vil blive afprøvet TODAY!
1000 tak for opskriften – og for denne dybt inspirerende blog i det hele taget!Venligst Karen
Comments