Rødvinsmarineret fasan, jordskokke mos og chips
Selv om foråret så småt titter frem, så er det altså ikke helt slut med ”jægermaden” og for dem som enten har et velassorteret supermarked i nærheden eller bare har en folk fasaner liggende i fryseren, kommer her en fremragende opskrift.
Pris
ca. 200 kr. (den er svær, da jeg naturligvis selv havde skudt fasanerne;-) for 4 personer.
Ingredienser
- 800 g. fasan bryst ca. 3 fasaner, kan erstattes med gråand
- 1 flaske rødvin
- 5 fedhvidløg
- 2 kviste timian
- 2 kviste rosmarin
- 1 spsk. Hele peber
- 5 laurbærblade
- 750 g. rensede jordskokker
- 250 g. kartofler
- 500 g. blande svampe brune mark champion fx
- 2 store løg
- 8 stykker røget bacon
- 50 g smør
- 1 dl. Sødmælk
- 250 ml. fløde
- 1 tsk. Ribsgele
- 1 dl. Creme fraise 38 %
- Olie til stegning
- Kærlighed
Sådan gør du
Dag 1
- Skær fasan brystet i stykker på størrelse med en lillefinger (hvis du har den hele fugl, så smid en kommentar, så skal jeg gennemgå hvordan man klarer det).
- Knus hvidløg med skal, hak timian og rosmarin groft læg det samt halvdelen af rødvinen, peber, laurbær i en boks med fasanen.
- Åben boksen et par gange det næste døgn tid og rod lidt rundt i det – husket at nyde duften af den krydrede blanding.
Dag 2: Fasan
- Fat en stor gryde og kog de rensede jordskokker og skrællede kartofler til de er møre. Gem 1 stor jordskokke.
- Skær løget og bacon i skiver og rens champion og skær dem ud.
- Fat en stor pande, varm den godt op og svits baconet. Gem et stykke!
- Læg nu baconet til side og steg løg og champion i fedtet fra baconet (brug et øjeblik til at nye synet!)
- Når det begynder at tage farve smider du kødet på. Det gør ikke noget, at der kommer lidt marinade med. Steg nu kødet færdig.
- Herefter skruer du ned og hælder resten af vinen på. Lad det koge godt ind i ca. 25 min.
- Tilsæt nu fløde, creme fraise og ribsgele. Lad det små simre. Smag til med salt og peber.
Dag 2: Jordskokke mos/chips/bacon støv
- Varm din fritøse op på 190 grader.
- Skær den rå jordskokke i tynde skiver og dunk den i til den er sprød! Det tager lidt tid.
- Hvis du har fulgt opskriften kronologisk har du nu en gryde med møre jordskokker og kartofler. Mos dem og tilsæt smør, mælk samt salt og peber.
- Du kan bruge en stavblender hvis du vil have den helt lind.
- Videre har du et stykke bacon, som du fint hakker og sender gennem en morter.
Noter
Velbekomme!
-
Bare at læse opskriften og få hoved og hale på den var ret håbløst – i hvert fald ikke for en helt vanlig husmor med 60 års erfaring. Så jeg må bare vælge en normal opskrift😢
-
Jeg har en hel fugl, så hvordan gør jeg det??
På forhånd tak.
Med venlig hilsen
Birgit -
Lyder rigtig lækkert. Den skal prøves :-)
Som jæger og madøre kan jeg anbefale at fjerne brysterne og koge en fond på resten af fuglen. Efter en times tid plejer jeg at pille resten af kødet af. Det bruger jeg til tarteletter med blåskimmel ost, ærter og gulerødder. Selvfølgelig lavet på en opbagt sauce baseret på fonden.
Velbekomme ;-)-
Ikke dumt da – og sikke et gammel indlæg du er faldet over – faktisk har jeg lige bestilt godt med vildt (vildsvin) bl.a. som jeg ikke får mulighed for at skyde – så der skal bestemt laves flere opskrifter…
Jeg regner du med, at der falder et par fasaner ned snart – så må jeg hellere forsøge med dit bud!
-
Det skal du gælde dig til. Jeg have selv den store glæde at skyde mit første i sommers. En god størrelse på 57 kg. Jeg har med stor succes tilberedt det ene kølle (4,5 kg) med langtids stegning ca. 6 timer ved en 90 gr. Blev inspireret af Alletiders Kogebog’s opskrift på rødvins marineret vildsvinekølle. Giv sauce et god skvat fløde + lidt sukker og du har en drømme sauce :-)
Knæk og bræk -
Tak min ven! Fedt og godt gået!
-
-
-
kærlighed ??- sæd??
-
Hey der – jo bestemt, bemærk dog, at jeg kun bruger brysterne. Men ellers er det dybest set som kyllinger, bortset fra at du ikke får meget ud af, at partere det hele. Jeg bruger en skarp (meget skarp) kniv, skærer hovedet af, så får du også lige gensyn med kræets sidste måltider, bare rolig, det er ikke så slemt som det lyder! Herefter kan du skære ned langs halsen, og så fjerne pelsen, det går som regel meget let. Så skærer du bryststykkerne fri som på en kylling, og voila – så er du klar!
-
Hej, vil du ikke lige gennemgå hvordan man parterer sådan en fasan? :-)
Comments