Saltede mandler og Champagne
For et par uger siden skrev jeg om en 3-retters herremiddag med 7-retters vinmenu, som blev afholdt sammen med en flok gamle studiekammerater.
Menuen var som følger:
Snacks
Lars’ saltede mandler
Deutz Champagne
Forret
Rimmet pocheret pighvar, brunet smør, blomkål, mandler, estragon
Seresin Estate, Chardonnay 2008
Gerard Bertrand, Aigle Royal Chardonay 2007
Hovedret
Glaceret svinekæbe, rissotto
Aalto 2005
Flor de Pingus 2008
Prædessert
Mollydooker, The boxer!
Dessert
Crepes Suzettes à la Thomas
Chateau Doisy-Vedrinnes, Sauternes 1998
Jeg synes dog ikke, I skal snydes for opskriften på “Lars’ saltede mandler”, so here goes…
Pris
Ca. pris til 8 personer: 60 kr.
Ingredienser
- 500 g mandler af ordentligt kvalitet
- 10 spsk salt eller prøv dig frem til dit favoritforhold
- Vand
- Smør
Sådan gør du
- Opløs salt i en mængde vand som kan dække mandlerne (ca 1 liter).
- Lad vandet koge op, sluk for blusset og tilsæt mandlerne
- Lad mandlerne stå og hygge i 10-15 minutters tid indtil saltet er opløst
- Dryp mandlerne af og lad dem køle lidt ned så skallen sætter sig om mandlerne igen.
- Smid dem på en bradepande med nogle klatter smør eller lidt go’ olie og bag dem 15-20 min ved 150-180 grader eller til du synes de har fået nok
- De må godt få en let ristet smag men det er op til en selv – prøv dig frem!
- Jeg har iøvrigt med succes lavet mandlerne med karry og chili
Vinen
Champagnen som vi drak til de ristede, saltede mandler var Deutz’ Standard Cuvee, som er gået hen og blevet min yndlings standard champagne. Champagnen har fine bobler, en let fedme og så smager den lidt af ristet rugbrød – begge smagsindtryk passer perfekt til de ristede mandler, men prøv den også til ristet rugbrød med ceviche af kammusling eller laksetatar – det hitter:)
Flasken fås til 289,- hos HJ Hansen, men hvorfor ikke gøre som os og tage en tur over grænsen og køb rigeligt hos Dansk Vinlager der senest havde den på tilbud til 160,- og så er der altså tale om et RIGTIGT godt køb!
Tak til Lars for opskrift:)
Skål og velbekomme!
Stik os en kommentar-
Jeg plejer at komme godt med paprika og lidt spidskommen på mandlerne – sådan synes jeg de er bedst.
Desuden smutter jeg mandlerne -
Lækkert! Det er jo bare den perfekte snack. Overvejer at lave nogle her til nytår, men hvis man vil lave dem med andre krydderier hvordan gør du så? Lægger du dem stadig i blød i saltvand og så drysser dem med krydderi når de kommer i ovnen?
-
Jeg endte med at lave helt almindelige saltmandler efter denne opskrift. De blev rigtig gode og fungerede glimrende med vores 1999 Vintage Brut Duval-Leroy ;)
-
-
Hej,
Kan mandlerne holde sig? Hvis ja, hvor længe?
Det ville jo være optimalt at lave en stor portion, så man altid har lidt saltede mandler ved hånden til uventede gæster.
// Lars Æ
-
Familiefaren:
En skål med saltede mandler, soyaristede mandler og så lidt wasabi-nødder. Og så en god øl, så er x-factor ikke så slemt!Jeg har desværre ikke fundet den rette opskrift på soyaristede mandler endnu, så de bliver købt. Men sig endelig til, hvis I finder en god løsning.
-
Det er faktisk alt for lidt jeg gør i den slags – og det er jo vildt simpelt. Hver fredag er jeg pt. stavnsbundet foran kasse fra 20.00 – 21.30 for at se X-Factor som jeg faktisk gerne erkender, synes er okay underholdning. Men lidt vin skal der dog til at for at øge spændingen (og så har jeg også en god undskyldning) – der tror jeg, at lidt saltede mandler ville gøre godt!
Hvis der er nogen som har et alternativt forslag til en snack, så kom med det! :-)
-
Jeg er personlig også selv stor fan af Deutz. Det er klassisk champagne når det bedst. Med en bobel som holder hele aften.
Men hvis man skal tage skridtet det videre i Deutz champagne, vil jeg varmt anbefalde Cuvée William Deutz som efter min menning er oppe og lege med de store drenge. Men koster selvfølgelig også derefter ;)P.s arbjeder selv i en Vinspecialist fra H.J. Hansen, som hedder Kokkensvinhus. http://kokkensvinhus.dk/
Comments