Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 23. marts 2019

Scroll to top

Top

6 kommentarer

3-retters herremiddag med 7-retters vinmenu!

Webmasteren

For et par weekender siden skulle Århusianeren og yours truly mødes med nogle gamle studiebuddies over en 3-retters, 7 dejlige vine og efterfølgende bytur i Århus.

Aftalen var herremad, der gerne måtte løfte sig over den sædvanlige oksefilet med rødvinssauce, som ellers er blev perfektioneret i selskabet gennem de 5 år på uni.

En rigtig herremiddag kræver sin vin...

Efter lidt forhandlig frem og tilbage endte vi ud med følgende menu:

Snacks

Lars’ saltede mandler
Deutz Champagne

Forret

Rimmet pocheret pighvar, brunet smør, blomkål, mandler, estragon
Seresin Estate, Chardonnay 2008
Gerard Bertrand, Aigle Royal Chardonay 2007

Hovedret

Glaceret svinekæbe, rissotto
Aalto 2006
Flor de Pingus 2008

Prædessert
Mollydooker, The boxer!

Dessert

Crepes Suzettes à la Thomas
Chateau Doisy-Vedrinnes, Sauternes 1998

 

Den oprindelige plan var egentlig blot en flaske flor de Pingus, men som du kan se ovenfor udviklede det sig lidt derfra og der var rigeligt med Parker point på bordet denne aften.

Indledningsvis var de højeste forventninger knyttet til hovedretten og dertilhørende Flor og Aalto, men der skulle vise sig at været et par overraskelser blandt vinene og ikke mindst deres samspil med maden.

 

Aftenens 8. vin var dedikeret risottoen og det var nok godt det samme...

Læs med de næste par uger, hvor jeg smider opskrifter op, noter til vin og ikke mindst samspillet herimellem.

Der var som indikeret et par rigtig gode mad-vin match imellem denne aften. Jeg vil gerne vide om det er noget du går op i og hvilke kombinationer du evt. har haft held med?!

Vil du være sikker på at læse de kommende opskrifter, så opret dig som brugerabonner på indlæg eller følg os på Facebook eller Twitter!

Kommentarer

  1. Det ser lækkert ud Anders – selv var jeg i weekenden afsted, hvor den bl.a. også stod på Vega Sicilia og Flor De Pingus – ikke at jeg her siger, at disse er mad-vine, men efterfølgende kom den tunge Molly Dookers The Boxer ind, som vi tidligere har diskuttere lidt omkring, bl.a i mit indlæg om St. John. Nå, men man kan sige hvad man vil om The Boxer – den er tung, fyldt med alkohol og alt for “oversøisk”, men den kan altså noget andre vine i til den pris ikke kan.

    Den duer til mad og den duer til “hygge”, godt nok på den lige hårdere måde – jeg kalder den ikke elegant, men fx til en kraftig peberbøf eller til en god ost, så er den glimrende!

  2. Lækkert valg af Boxeren, men er det ikke synd at servere den uden et stykke rødt oksekød?!

    • Nu skal jeg nok lade den kære Webmaster komme til ordet, men jeg kan selv byde ind med, at min kone og jeg faktisk har drukket Boxeren rent, altså uden noget – og det kan man faktisk godt :-)

    • “Problemet” var at maden var valgt i forhold til Flor’en og Aalto’en og at vi havde en forventning (det var første gang jeg smagte den) om, at Boxeren ville overdøve den.

      Efterfølgende er jeg faktisk glad for at vi gjorde som vi gjorde, da det virkelig en kraftkarl, som ikke blot kalder på rødt oksekød, men også på rødt oksekød med masser af kødsmag og en kraftig og gerne sødlig sauce/glace – alternativt en peberbøf, som Familiefaren beskriver det…

  3. Jeg vil starte med at sige følgende: “You’re living the dream!!!”

    Derefter skal i da lige præcisere, om Lars ikke blev lidt ked af, at i spiste hans saltede mandler?(!) – corny, I know ;-)

    Men lyder sQ ellers som en fremragende middag, og kan da kun være misundelig på, at mine “buddies” ikke gider herremiddage i samme omfang – med mindre jeg laver det hele…

    Ser frem til opskrifter mm.
    Nu vil jeg kaste mig over en god gammeldags klassiker:
    Stegt flæsk med PersilleSOVS :)

    http://Klaus-K.dk

Smid en kommentar