Gastromand.dk | 14. August 2018

Scroll to top

Top

5 kommentarer

GM Anmelder: Gordon Ramsay, London

Familiefaren

I sidste uge kunne I lÊse 1. del om mit lille weekend-get-away med fruen i anledning af min 30 Ärs fÞdselsdag i London, hvor frokosten blev fortÊret pÄ St. Johns.

Om aften skulle slaget stÄ pÄ Gordon Ramsays fÞrste restaurant, som ligger i Chelsea. Restauranten har eksisteret i 12 Är, og har i de 9 af dem haft intet mindre end 3 michelin-stjerner! Udover det faktum at vi gerne ville besÞge det bedst mulige pÄ denne sÊrlige aften, havde vi Äret fÞr besÞgt The Fat Duck, som har samme Michelin-rangering og ligger nr. 3 pÄ den seneste San Pellegrinos Worlds 50 Best Restaurants (efter NOMA og El Bulli hvis nogen skulle vÊre i tvivl:-). Vi ville gerne prÞve et kÞkken uden overdrevet brug af molekylÊr-gastronomi, da jeg efterhÄnden synes, at have prÞvet det. Derfor faldt valget pÄ netop denne restaurant.

Restauranten er, modsat St. Johns, lille – hvis vi skal sammenligne, sĂ„ faktisk pĂ„ stĂžrrelse med The Fat Duck. Stilen er ren og enkel med runde borde, hvid duge, dekoreret med orkideer – men alligevel hyggelig.

LĂŠs ogsĂ„: GM Anmelder: Gordon Ramsay, London – del 2

Vi bliver pĂŠnt vist til et bord ved vinduet, og hurtigt bliver der serveret en lille ”for-appetitvĂŠkker” bestĂ„ende af tynd butterdej, laks og peberrod – fin start.

PrĂŠ-appetitvĂŠkker

Hurtigt efter kommer vores tjener og spĂžrger ind til menuen. Vi har valget mellem deres ”Prestige-menu” eller ”Truffle-menu”. Da vi nu pĂ„ fredag faktisk skal til TrĂžffel Master Class 2011 (se Århusianerens beretning fra FrederikshĂžj), hopper vi pĂ„ deres ”Prestige-menu” – det kan jo ogsĂ„ blive for meget med alle de trĂžfler;)

Kort efter at vi har afgivet vores valg kommer sommelieren og spÞrger ind til vores Þnske af vin. Vi efterspÞrger en vinmenu, (selv om deres Romanee Conti 2005 til 6500 £ ogsÄ lyder lovende). Det lover han pÄ bedste vis at sammensÊtte.

Kort efter fĂ„r vi skĂŠnket vores fĂžrste vin – Torbrecks Woodcutters pĂ„ shiraz. Jeg undrer mig lidt over, at vi starter ud med rĂždvin, men kort efter kommer vores egentlig appetitvĂŠkker. En nĂŠrmest perfekt rund friteret kugle af sammenpresset kalveskank (jatak!) med skalottelĂžg og svampe. Vinens fyldige, frugtige men dog stilrene smag passer glimrende med denne lille bid af komprimeret velsmag, et kort Ăžjeblik et det som om, at de andre gĂŠsters snak, lyden af glas der klinger og endda min kones stemme dĂŠmpes – smag og duft har overtaget rummet.

AppetitvĂŠkker

NĂŠste ret byder pĂ„ foie gras, rĂžget and i butterdej, ferskenpurĂ© og sĂžde mandler, hertil fĂ„r St. Emilion Fombrauge. Det smager fremragende! Det er som om, at de ved hver detalje har gjort sig sĂ„ inderligt umage for at skabe ĂŠstetisk og velsmag. LĂŠg mĂŠrke til den rĂžgede and i butterdejen – bemĂŠrk hvor flot oversiden er.

Foei gras & rĂžget and

NĂŠste ret har jeg glĂŠdet mig til siden jeg bestilte bord – en af Gordon Ramsays signatureretter – Ravioli af hummer, jomfruhummer og laks. Den har vĂŠret pĂ„ menuen i hele 12 Ă„r, og vil nok vĂŠre der fremover ogsĂ„ – det er i hvert fald hvad vores tjener kĂŠkt bemĂŠrker da han serverer maden. Igen smager det altsĂ„ himmelsk, det er lidt som om, at der bare er mere af det hele i hver mundfuld.

Vi har spist mange steder efterhĂ„nden, og ofte synes jeg at opleve, at viljen og rĂ„varerne er tilstede, men samspillet mangler – den rĂžde trĂ„d (lĂŠs eksempelvis om mit besĂžg pĂ„ Bo Bechs Paustian). Det gĂžr den bare ikke her, det er tĂŠt pĂ„ perfektionisme i min optik. Hertil fĂ„r vi en vin, som stĂ„r meget klar i min erindring – Chateau Bauduc Bordeaux Blanc pĂ„ Sauvignon Blanc. En vin i flot balance mellem syre og let sĂždme og med en lĂŠkker sprĂždhed. ForblĂžffende er det, at den kun koster 24 ÂŁ pĂ„ kortet, hvilket forekommer mig meget billigt i forhold til oplevelsen en gang imellem skal man Ă„benbart vĂŠre heldig.

Gordons signature dish

Jeg har mĂždt en del, som spĂžrger ind til, om det nu virkelig var sĂ„ godt, og om det ikke bare var navnet man kĂžbte? Jeg mĂ„ sige, at man naturligvis betaler en smule for at spise hos Gordon Ramsay – jeg skal nok afslĂžre prisen i nĂŠste del, men nĂ„r det sĂ„ er sagt, sĂ„ er vi indtil videre pĂ„ et meget hĂžjt niveau. De formĂ„r, at skabe en stemning, som pĂ„ trods af nĂŠsten synkroniseret og fejlfri servering  af de bedste retter alligevel skaber en afslappet og behagelig stemning, og det krĂŠver altsĂ„ en del.

InĂŠste del kan du lĂŠse om de sidste fire serveringer.

To be continued (som vi siger)…

Kommentarer

  1. Aaen

    Er det mig som er lidt sen i optrÊkket, eller er del 2 ikke kommet pÄ endnu ??

    Har planlagt en tur til London og er lidt nysgerrig om man skulle sĂŠtte nĂŠsen op efter en tur hos Mr. Ramsey ….

    Mvh
    Aaen

Smid en kommentar