Friteret kammusling i tempuradej med caviar og avocado/wasabi-dressing
Lige siden at jeg deltog i en middag med andre af de danske madbloggere, på Ebisu i sommeren 2010, har jeg haft våde drømme om deres friterede kammusling i katafi. Udover en lækker og velkomponeret smags-oplevelse, var det især tekstur-kombinationen af den sprøde katafi og den bløde, meget nænsomt tilberedte kammusling der fangede min opmærksomhed – Intet mindre end genialt hvis du spørger mig.
Det kunne kun resultere i en skuffelse hvis den skulle efterlignes derhjemme, så derfor måtte jeg prøve med min egen version.
Resultatet var noget anderledes end Ebisus, men ikke desto mindre ganske velsmagende.
Ingredienser
Citron/Soya kaviar
- 50 ml citronsaft
- 25 ml soya sauce
- 50 ml vand
- 2 spsk Akaciehonning
- 4-5 blade husblas
- 3 dl smagsneutral olie
Avocado-wasabi dressing
- Ca. 1 dl. Avocado-olie
- 1 tsk. æblecidereddike
- Lidt salt og friskkværnet peber
- 1 tsk. Akaciehonning
- 1-2 tsk Wasabi – alt efter styrke
Kammuslinger i tempura
- 8 friske kammuslinger
- 1-2 plader nori-tang
- 1 æggehvide
- 90 gr mel
- 125 ml vand
- 4-5 isterninger
- Avocado olie til fritering ca. 3/4l
- Lidt majsmel
Pynt/Anretning
- 1 potte Brøndkarse
- Lidt citronsaft
Sådan gør du
Citron/Soya kaviar
- Start med at sætte olien i fryseren i god tid, så den er iskold når den skal bruges
- Kog citronsaft, soya, vand og honning let op.
- Smag væsken til og lad den køle af.
- Pisk husblas i væsken
- Hæld væsken på en dressingflaske med et meget lille hul – alternativt kan en pipette elle sprøjte bruges.
- Pres væsken dråbevis ud i den iskolde olie, så der dannes små kaviar-lignende æg.
- Stil det hele tilbage på køl, til det skal bruges.
- Lige før brug tages kaviaren op i en lille si og skylles hurtigt i iskoldt vand.
Avocado-wasabi dressing
- Pisk alle ingredienserne sammen og smag til.
- Stil på køl
Kammuslinger i tempura
- Pisk æggehviderne let.
- Pisk mel, vand og isterninger i, til dejen er nogenlunde jævn.
- Lad dejen hvile i 10-15 min.
- Varm olien op i en kasserolle.
- Klip tangen i strimler der er ligeså brede som kammuslingerne er høje.
- Fugt tangen og rul kammuslingen i et stykke tang (hæft tangen med lidt vand)
- Vend kammuslingerne i majsmel og herefter i tempura-dejen og steg i olien i 3-4 minutter.
Pynt/Anretning
- Vend brøndkarsen med lidt af dressingen og placer det som bund på tallerkenen.
- Placer kammuslingerne ovenpå og pres lidt citronsaft over.
- Pynt med kaviar og lidt af den resterende dressing.
- Serveres straks, da tempuraen ellers kan blive lidt blød.
Velbekomme og go weekend!
Stik os en kommentar-
Avocado olie forekommer lidt svært sådan lige at finde i de lokale supermarkeder mv. Hvad kan bruge som alternativ? Hvorfor skal det i det hele taget være det?
-
Hej, det ser rigtig godt ud. Kan man bruge tempura i stedet for katafi, og er det stort set det samme? Katafi er, så vidt jeg ved, mere glasnuddel-lignende og behøver nødvendigvis ikke frituresteges (det kan vist få en tur i ovnen). Men da jeg INGEN madekspert what so ever er, ser jeg frem til dit svar :)
Jeg bor i Kbh og vil meget gerne have enten katafi eller tempura inden weekenden. Ved du, hvor jeg kan få fingre i det?
Mange tak.
Mvh Camilla. -
Det ser fantastisk lækkert ud – må prøves af på et tidspunkt – good luck! :-)
-
Flot arbejde, det ser godt ud! Jeg har også gerne vil genskabe de kammuslinger… nu vil jeg prøve, tak for inspiration. Er der er en dybere mening i at bruge tang, er den ikke blot lidt i vejen…?
mange hilsener
Kim Marie -
WOW !! det ser bare så lækkert ud, den vil jeg lave til min skat og mig en aften, hvor vi skal nyde lidt godt til maven og ganen…
-
Fedt! Godt at se, at gastrocrewet indta’r konkurrencearenaen.
Jeg synes, det er en rigtig flot fortolkning af kammuslingerne, vi fik på Ebisu.
I skal være velkomne til at låne et billede, hvis det er. (Link-kreditering, er jeg jo selvfølgelig altid glad for).
http://bergholt.net/gastronomi/wp-content/uploads/kammusling-dybstegt-3-chili-ebisu.jpg
Alt godt & pøj-pøj!
Kasper
-
Ser bare lækkert ud…fede tanker og smukt udført.
-
Orv, pivfræk og laber lille ret ;-)
Kommentarer