Konkurrence: Nyt bud på påskesnapsen (SLUT)
KONKURRENCEN ER SLUT!
Lodtrækningen gav følgende vinder:
Anders Holm
Stort tillykke fra Gastromand! Vinderen vil blive kontaktet.
God påske! :)
Så rammer vi snart påsken, og de heldige er allerede gået på ferie. Men fri holder vi dog ikke her på bloggen. Du går sikkert og forbereder den helt store påskefrokost – som selvfølgelig skal skylles ned med en god snaps – og hvis du endnu ikke har fået indkøbt årets flaske, vil vi på Gastromand gerne give en hjælpende hånd. Vi har været så heldige at få fingrene i to flasker af et “sprit” nyt produkt. Mikro-brænderiet, Brænderiet Enghaven har netop udviklet en helt ny påskesnaps, som du nu kan få fingrene i.
Det eneste vi kræver for deltage i konkurrencen er, at du skriver en kommentar på indlægget her. Du skal blot skrive, hvad der skal på bordet til din eller den gode påskefrokost, samt hvilken snaps/akvavit naturligvis.
Lidt om præmien, som udtrækkes mandag kl. 12:
Denne snaps er Brænderiet Enghavens bud på en traditionel dansk
påskesnaps. Snapsen passer rigtigt godt til det danske frokostbord.Destillatet er lavet på kartofler, som har været brugt til at lave snaps
på fra man begyndte at destillere i Danmark frem til slutningen af
sidste århundrede, hvor de danske snapseproducenter holdt op med
at bruge kartoflen. Brænderiet Enghaven har valgt at tage kartoflen
op igen som råvare for spiritus, da den giver en meget rund og mild
spiritus, som samtidig er karakteriseret ved en lækker fedme.Den traditionelle danske snaps er også kendetegnet ved at man har
smagsat snapsen. I denne snaps er der tilsat arktisk timian, malurt
samt lidt æblebrændevin, da disse spiller rigtigt fint sammen med
hinanden og kartoffeldestillatet. Disse komponenter giver en frisk og
blød snaps, med en lækker fedme, som bedst nydes ved 18-20°C.
Held og lykke, og god påske fra Gastromand!
Stik os en kommentar-
Spændende! Der er nu ikke noget som en god flaske snaps. Jeg ved faktisk ikke, hvad vi skal have at spise til påske, men det må så forblive en overraskelse. Personligt synes jeg, at der skal sild i alverdens afskygninger til, og efter sildene skal der lam på bordet! Da jeg ikke er den store snapsekender vil jeg ikke kaste mig ud i præcis, hvilken snaps der skal på bordet.. Mit eneste krav er, at det ikke er en af de billige klassiske snaps, som ærlig talt ikke smager godt.. En god Linie Akvavit kan dog sagtens gå an :)
-
Stenbiderrogn med hakket rødløg og fudfed creme fraiche. Dertil Nordguld.
God påske :)
-
Mente naturligvis fuldfed ;)
-
-
Kryddersil, hjemmelavet leverpostej, rygeost creme med stenbiderrogn, miniburgere lavet af langtidsstegt lam, spinatblinis med røget laks.
Fanø Forår til drikkelse og mine egne kryddersnapse, som f.eks. havtorn snaps, score snaps (lavet på 1 g safran og citroner), porse snaps og mange flere.God påske herfra.
/Søren
-
Påskefrokosten starter lidt over middag og strækker sig til sen eftermiddag/ tidlig aften. Der er nemlig mange retter, der skal indenbords.
Forretter:
Fiskebordet består af forskellige sild med hjemmelavet karrysalat og herefter serveres varmrøget smørfisk og laks med rigeligt røræg. Lidt friske cherrytomater hører sig til, for at retten ikke bliver for tung. Snapsen er O.P. Anderson Akvavit. Det er min generelle favorit. Men andre snapse med mere kant går også godt til fisken.Hovedretter:
Det helt særlige ved påskefrokosten er hovedretten Skidenæg med en opbagt sovs lavet på fiskemandens sennep. Serveres sammen med sprød bacon og frikadeller. Hertil drikkes også snaps, gerne O.P.Herefter følger slagterens bedste rullepølse samt varm leverpostej med champignon og bacon.
Dessert:
Ostebord og kaffeUhm…..glæder mig til påskefrokost.
-
Karrysild, æg, rejer, hjemmelavet hønsesalat med bacon og kamsteg med rødkål. Drikken må utrolig gerne være fra Enghaven, laver fantastisk brændevin. Porsen er fremragende!
-
Jamen jeg skal i sommerhus med “sviger”, og det bliver som sædvanligt en voldstegt lammekølle som på ingen måde er pensionistvenlig. Kender ingen som kan “fucke” al slags kød mere op end ham. Så jeg melder sko-såler…. snøft
-
Sol over gudhjem
Skidne æg,
Langtidsstegt lammekølleØl
Svaneke Påskebryg
Nørrebro bryghus Forårs bockSnaps
En god portion porse- og dild snaps -
Hjemmelavet hønsesalat og O.P. Anderson
-
Et godt påskebord er altid grobunden for en go dag og aften, derfor skal vennerne hos mig på torsdag sætte tænderne i forret bestående af hvide sild med hjemmelavet karrysalat til + æg, hjemmelavet rejesalat og en sprød fiskefilet… TIl fiskebordet hører sig en snaps med lidt bid i, derfor bliver der severet en egeknop-snaps som har lagret siden sidste forår. Egeknopperne skal plukkes inden der kommer det mindste varmetegn i vejret, da de ellers springer ud og ikke kan bruges. Derfor er det essensen af vinteren der går mod foråret på flaske. Med sin lidt krydrede spidse smag og flotte gyldne farve er den perfekt fiskebordet.. Til hovedret er der selvfølgelig en lækker lammerølle med rosmarin, tilbehør af rodfrugter og en skøn glace fra skyen… Det er et godt påskebord for mig.!
-
En omgang kryddersildefileter med rødbeder og pocheret æg serveret på smørristet franskbrød.
Skylles ned med en Løitens Single Cask akvavit(vi er et par stykker til at dele de gyldne dråber – desværre)
-
Jeg ved ikke hvad der skal på bordet endnu, og er lidt presset….
-
Sild i forskellige afskygninger (især karry!), rejer og æg. De gode klassikere. Et stykke lam fra grill gør sig desuden også rigtig godt til.
Til at lade silden svømme kan der vælges mellem Brøndum, Linje eller en export. Der skal jo være lidt at vælge imellem. -
Karrysild & porsesnaps, for at nævne de vigtigste.
-
Til et godt påskebord hører karrysild, marinerede sild, æg og naturligvis Gammel Dansk :)
Comments