Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

29 Comments

Opskrift: Pasta alla Puttanesca – luderens pasta?!

Opskrift: Pasta alla Puttanesca – luderens pasta?!

Denne gang stod den på Pasta alla Puttanesca eller “Luderens pasta” for det hedder den faktisk og stammer fra Napoli.

Hvorfor den har det lidt finurlige og meget spøjse navn vides faktisk ikke med sikkerhed, men da retten er uhyre hurtig at lave kunne det jo være fordi luderne i Napoli var travlt beskæftiget og skulle kunne lave noget hurtigt mad mellem kunderne… Eller noget…

Server!

Server!

Nå men det bedste ved denne ret er faktisk, at du kan lave den fuldstændig “on the fly” hvis der kommer uventede gæster – alt kan du have opbevaret på køl og i konservesdåser, og bruger du tørret pasta, ja så skal du ikke engang i supermarkedet for at handle.

Pasta alla Puttanesca

4.50 fra 22 stemmer
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 200 g sorte/grønne oliven uden sten køb nu de bedste du kan finde os så skær stenene ud, det betaler sig
  • 3 spsk. kapers
  • 4-5 små rensede ansjoser
  • 5 fed hvidløg
  • 1 chili efter eget valg - den skal dog være tørret jeg valgte chipotle
  • 1 dåse hakket tomater
  • 1 spiseskefuld revet citronskal
  • 1 håndfuld finthakket persille
  • Olivenolie
  • Spaghetti/frisk pasta

Sådan gør du

  • Blend oliven, ansjoser og kapers - evt. på en hurtighakker.
  • Varm olien op på panden og steg hvidløg og chili - hvidløgene må ikke branke!
  • Tilsæt nu blandingen af oliven, ansjoser og kapers og lad det stege i 5 min. Tilsæt så hakkede tomat og lad det stege yderligere 5 min, men nu på lavt blus.
  • Kog din spaghetti/pasta
  • Tilsæt citron og smag til med salt/peber
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Brug oliven af høj kvalitet...

Brug oliven af høj kvalitet…

Så er vi næsten klar...

Så er vi næsten klar… der sendes en tanke til James Price…

Jeg kan varmt anbefale denne chilipasta fra Blok18...

Jeg kan varmt anbefale denne chilipasta fra Pastariget…

Det er ligefør jeg ikke vil indrømme det (og jeg skammer mig bestemt også ved tanken), men til denne ret kan man faktisk godt undvære kødet – der er simpelthen så meget umami i blandingen af kapers, oliven og ansjoser! Giver du retten et skud go’ parmesan ved servering er der ikke et øje tørt:) tak til James Price for inspiration.

Velbekomme!

Hvilken pastaret er din favorit?!

Stik os en kommentar

Comments

  1. Missen

    5 stars
    Mega god opskrift. Har en ven som også kommer tun i, det er også godt

  2. Rikke Jensen

    hakkede tomater
    hakket tomat

    Korrekturlæseren

  3. Siv

    Ups! Jeg er en kvinde, og kom til at bruge denne opskrift.. hvad sker der med mig nu?

    • Haha – verdensklasse kommentar Siv – du får en god omgang pasta! Tak for kommentaren!

  4. michael

    Bare lige:

    Det er overdrevet kikset at høvle ost ud over en puttanesca. Flåede tomater har heller ingen berettigelse og hvor Fanden er vinen? En blender har heller ingen berettigelse!

    • Tror der er mange fortolkninger Michael – Parmesan hører reelt heller ikke til, men det skader da ikke – meningen er jo at den skal laves hurtigt – så vin er vist ikke en del af den oprindelig – men sjask du bare en dl i – det skader bestemt heller ikke…PS: Husk nu det gode humør :-)

  5. Niels

    I nogles øjne er det blasfemi at komme tomat i – men alle opskrifter jeg har set på nettet har tomat. Har aldrig brugt det selv – og det fungerer ganske udmærket. Vil man have tomat, er der rigtigt mange opskrifter på pastasauce med dét – derfor er det fint at have mulighed for noget andet for en gangs skyld.

    • Bliver det ikke frygteligt tørt uden tomaten Niels – og beklager den sene respons. Jeg lavede det her til aften, da hele familien har været væk på weekend, så det skulle gå lidt hurtigt!

  6. Michael

    1: Oprindelsen til navnet på retten er ikke helt så eksotisk, som “forfatteren” og flere af kommentarerne antyder, og heller ikke specielt gammel. Se den kedelige sandhed på http://en.wikipedia.org/wiki/Spaghetti_alla_puttanesca
    2: Selvom ingen kan tage patent på en opskrift, ville det klæde “forfatteren” at nævne at denne opskrift er en lodret afskrift af Price-brødrenes version, vist på TV i 2010. At der anvendes 1 spsk kapers mindre, og 2 fed hvidløg mere, gør altså ikke at man har opfundet noget nyt.

    • Hej Michael – synes nu de andre kommentarer er lidt sjovere end din, som formegentlig er den rigtige :-) Jeg har sendt James Price en lille tanke, da jeg husker at det var ham, som lavede den i det afsnit med “An Offer You Cant Refuse”, det står under et billede længere oppe, men det kan du have ret i – nu tror jeg såmænd heller ikke de gode Price-brødre er ophavsmænd til denne ret, men jeg kan godt følge dig – i øvrigt, så nu er det også tilføjet i selve indlægget. Jeg lavede denne fornylig hvor jeg droppede pasta og i stedet smed kylling i retten efter det havde været en tur på panden, det var bestemt ikke dumt!

  7. Anders

    Lækkert!

    Navnet kommet sig(efter sigende også af) af at mange af ingredienserne i retten blev brugt som “betaling” for ydelsen hos glædespigen :)

    • Hej Anders,

      Jeg sidder og klukker højlydt lige nu, fedt endelig at få det på plads! :-) Ikke at det er afgørende for om retten er god eller ej…

  8. Svend

    At finde det delikate i det helt simple og banale er en kunst. Husmandskost, ja, måske, men denne ret går lige i hjertekulen hos mig. Ansjoser udsat for parmesan er måske specielt, men meget gusto, og retten serveres også sådan på et klassisk trattoria som Umberto.

  9. Emil

    Ufff! Puttanesca er simpelthen en genial ret! jeg ville dog holde inde med parmasanen. Det er jo blasfemi at blande fisk og parmesan i pastaretter. Nok også derfor man bruger citronskal til og persille istedet for! Jeg skal selv Napoli om en lille måned og denne her ret står aller øverst på listen sammen med en pizza fra “Pizza da Michele”!

    • Hej Emil, jeps den er virkelig indbydende, jeg har faktisk serveret den, hvor en af gæsterne spurgte ind til hvad det var for noget kød der var i retten! Nok fordi det faktisk virker sådan, og nej men skal passe på med parmesan og fisk, men det går lige an her… Lyder fedt men en tur til Napoli, slet ingen misundelse herfra :-)

  10. JacobLau

    Jeg elsker puttanesca! Det kan også anbefales på pizza ;)

    Jeg plejer dog, at bare at smide hvidløg, chili, ansjoser, oliven og kapers på panden. Ansjosen smelter nærmest, hvorefter jeg tilsætter tomat.

    Du har vidst glemt at nævne, hvornår du tilsætter persille ;)

    • Hey Jacob – ja for pokker – det er rigtigt! Til absolut sidst, så det bare lige får et par minutter og tager smag, ellers mister det farven! På pizza siger du? Ikke dumt – så vi snakker en omgang af saucen og så med ost eller hvordan?

      • JacobLau

        Jeg fandt opskriften i bogen “Passion for pizza”:
        https://webshop.coop.dk/vare/passion-for-pizza-af-john-lanzafame/9788792596703

        Der skal ost på ja, men jeg holdte lidt igen :)

      • Årh på den måde, ideen er jo virkelig god, det skal bestemt afprøves – jeg nu godt nok lidt lyst til, at smide noget kød på også, fx noget stræk krydret pølse, så er den altså i vinkel!

      • JacobLau

        Mums! Håber du deler dine erfaringer ;)

      • JacobLau

        Og selvom du er på palæo-vognen, så er det ikke en hindring med pizza ;)
        – Man laver bare bunden af blomkål ;)

      • Eller hardcore kød! Men nej Jacob, det skal ikke hindre – blender du blomkål eller hvordan gør du?

      • JacobLau

        Nogen blender, men jeg foretrækker at rive blomkålen fint, for at få lidt mere robust bund.
        Så får den lige en dl mandler der bliver blended, 3 æg, salt og peber og et skvis parmesan :)
        Nogen putter nogle knuste skaler i af en slags, men det har jeg aldrig kastet mig over.

      • Så har vi vist lige søndagsprojektet på plads! Tak Jacob – det er sgu i orden da!

      • JacobLau

        Fik du lavet blomkålspizza igår?
        Jeg eksperimenterede selv med en burger af blomkål i lørdags ;)

      • Godt gået Jacob – nej det blev til noget meatzza i stedet – fungerer også ganske fint – jeg skal have prøvet det inden længe!

      • JacobLau

        Måtte lige slå meatza op, men det lyder satme godt! :D Det er jo ligesom fyld med fyld og topping på :D

Submit a Comment

4.50 from 22 votes (21 ratings without comment)

Opskrift Vurdering