Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 26. september 2023

Scroll to top

Top

8 kommentarer

Weekendtesten: Carte Noire Renault fungerer til Fars dag

Weekendtesten: Carte Noire Renault fungerer til Fars dag

Det der hejs med fars dag og mors dag er altså lidt opreklameret, hvis du spørger mig, men efter jeg selv er blevet far, kan jeg sgu godt se, at det er meget rart, at der er en dag, hvor man tænker på sin mog og far. Det er nok mere hele det her gaverace, som jeg ikke bryder mig om – så for at slå det fast med det samme, ja så er jeg nok lidt ambivalent!

Mens jeg var på ferie landede der en lille flaske cognac i min indkørsel, hvor den gode afsender faktisk havde skrevet, at det var ment som en farsdagsgave, som jeg jo som far passende kunne teste – og så var det som om, at det her med fars dag faktisk ikke var så tosset alligevel:)

Lidt historie

Renault Cognac blev grundlagt i 1835 i byen Cognac af Jean-Antonin Renault. Så tidligt som 1855 begyndte eksporten af Renault cognac til Skandinavien. Siden da har Renault holdt sig til traditionerne, hvilket giver den ensartede smag år efter år. Hvis du som mig også havde en far eller som jeg har nu en svigerfar der nød den slags, så kan du muligvis også huske flaske fra da du var barn. Den har eksisteret i mange år, og er bestemt kommet for at blive.

Renault Noire (1)

Kunne bruges til fars dag – Gastromand approved!

Udseende og førstehåndsindtryk

Jeg bliver faktisk lidt glad når jeg ser en “Sort Renault” stående i et barskab privaten, for så ved jeg, at jeg har en sikker vinder hvis jeg skulle blive budt på lidt til kaffe når jeg er ude. Du kender godt det der med, at blive budt på nogle halvdårligt whisky eller cognacs, som man dybest set bare drikker for at være venlig ikke? Men med denne føler jeg mig hjemme, det er ikke nogen cognac i verdensklasse, men det præsenteres flot og ser indbydende ud. Denne fik jeg i en lille gave æske hvor der ovenikøbet var en pose kaffe med, som faktisk smager overraskende godt (og nu siger jeg ikke, at du skal spendere 350,- på den for at få en pose kaffe!). Det skal du gøre, hvis du synes om skidtet.

Carte Noire Extra Renault Cognac...

Carte Noire Extra Renault Cognac…

Smagsindtryk og nuancer

Cognacen er blandet af eaux-de-vie fra Grande Champagne, Petit Champagne og Fins Bois hvoraf de ældste er 15 år gamle. Du skal luften den lidt igennem og servere den i et stor glas, som jeg har valgt at gøre, for dens alkohol er dominerende når den lige er blevet hældt op. Men som sagt, så er det en sikker vinder – den leverer varen og har en kraftfuld duft med hint af rosin, chokolade og tørret frugt. Smagen er meget velstruktureret og det er tydeligt, at producenten har lavet det samme år efter år. Smagen gemmer på hint af vanilje, honning og cedertræ.

Dommen

Jeg har drukket Renault Noire adskillige gange og jeg synes det er en glimrende cognac, hvis du er helt ny i det her game, så er det et godt sted at starte, du får masser af cognac for pengene og den skuffer ikke. Hvis du står og skal give din nye svigerfar en gave, ja så er den også ideel, for han vil med garanti kunne lide den, formegentlig fordi han har smagt den før eller måske har en halvtom flaske stående. Om du er til fars dag eller ej, så er det en fin cognac til prisen, som du ikke skal være nervøs for at kaste dig ud i. Du kan læse mere om Renault Noire her.

Forhandlere: All over
Pris: ca. 350,-/400,-

Har du et bud på den perfekte Fars-dag-gave?

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. René Lafontaine

  Gognac Nørden
  hej et lille tip til alle cognac elsker i skal tage og kigge på cognacparadise.de han har et super
  godt sortiment af cognac og mange af mærkerne kan slet ikke fås her i Danmark. priserne er
  også en helt del billiger. personligt har jeg flere gange køb Frapin xo til 750 kr leveret i DK.
  mit seneste køb hos ham er fra Louis Bouron her købte jeg 4 stk. napoleon til blot 27 Euro pr. stk. kig på hans side i vil ikke fortryde det. i vil finde cognac i en klasse og pris der for en sort Renault lige en bedaget skoda

 2. EsbenU

  Jeg ved ikke så meget om cognac (endnu), men jeg kan anbefale Braastad XO, som altid skal stå i mit barskab. For mig er der nødder og mørk lynghonning i den – og til efter lidt tid i glasset, kan jeg drikke den som saftevand! :-)

  VSOP’en er også fin, men noget mere sprittet i smagen – til gengæld er den relativt billig (ca. 300 kroner).

  • Hej Esben – bestemt ikke et dumt valg – jeg ville også lige som dig gå efter XO, da VSOP’en mangler noget finesse, jeg er helt enig. Nogle vil måske kalde den en mainstream cognac, men det er Carte Noire jo også, og en gang imellem er det heller ikke så dumt!

 3. Bisgaard

  En dejlig cognac, uden tvivl, og som du siger: Et godt sted at starte. Men skal man udfordre sine smagsløg ud over hvad de tilbydes i diverse supermarkeder, så er det altså specialbutikkerne man skal forbi! Desværre er det ikke alle der er et besøg værd – jeg finder ofte at vin specialisterne burde holde sig til vinen. Hvis man skal prøve noget lækkert og som generelt ligger på et prisniveau under alle andre, så er skal man besøge Cognachuset. Placeret i en gammel lade, og stiftet af en kender, har man her mulighed for at aftale et besøg. Ejeren lader dig smage på (næsten) det hele – selv cognac hvor blenden har en gennemsnitsalder på over 50 år! og så har han en fantastisk baggrundsviden. På den måde kan man finde sig egen smagsnuance, uden at skulle bruge en formue på forskellige retninger. Ofrer man omkring de 500 kr får man uden tvivl cognac i høj klasse.
  “Sort Renault” er en dejlig cognac som gavegivere til fars dag ikke kan gå forkert i byen med, men det er den kraftige tilsætning af karamel der gør den drikbar. Skulle man drikke noget uden den søde tilsætning, så kan jeg varmt anbefale en Daniel Bouju Tres Vieux med kraftig limosine egs- fadlagring. Dog er den også væsentlig dyrere (ca. 700kr).
  Undskyld jeg hijacker, jeg er vist lidt af en cognacnørd :)

  /Bisgaard

  • Hej Bisgaard, du skal slet ikke undskylde, det er spændende løsning – Cognachuset – hvor ligger det? Går ud fra det er denne hjemmeside, du refererer til ikke? http://www.cognachuset.dk/shop/frontpage.html men ellers giver jeg dig ret, du kan finde langt bedre cognac, og hvis du smider penge (nok) efter det, så er det en gudedrik – en af dem, som står klarest i min hukommelse er Hennessy Paradis, som desværre koster alt for meget, men en fremragende cognac. Jeg troede faktisk Daniel Bouju Tres Vieux var noget dyrere?

   PS: Tak for en super kommentar! Keep em comming!

   • Bisgaard

    Ja det er cognachuset.dk – Jeg var ikke helt sikker på sidens acceptance ved angivelse af hjemmesider :)
    Gården er ligger ved den fynske motorvej, gemt i en skov, og åbner kun efter aftale. Men det er det hele værd!

    Hennesy paradis har jeg ikke formået at smage, da det desværre er over min nuværende prisklasse. Skulle i igen føle jer oplagt til ekstravagance på redaktionen, må i meget gerne anmelde Chateau de Montifaud Heritage Maurice Vallet – en cognac jeg har ville smage lige siden jeg læste om den. Og så ligger den prismæssigt tæt op af Hennesy’s paradis. Torben (ejeren af cognachuset) lod mig smage dens ‘lillebror’ Chateau de Montifaud Heritage Louis Vallet 50 år, som jeg fandt meget mild med noter af lyse nødder og så en intens smag af den lange lagring – noget der fik mig til at slikke min læber! Og så er jeg helt vild med at de kloge mennesker har valgt at ligge eaux-de-vier’ne på demi johns, så cognac’en ikke bliver for ‘tynd’. Ja, som du nok kan gætte, så sukker jeg efter at få fingrene i cognac’en, hvor eaux-de-vier’ne blev tappet inden første verdenskrig!

    Forresten så glemte jeg lige at sige, at hvis jeg skal anbefale en cognac, som ligger prismæssigt i nærheden af ‘sort renault’, så er det Drouet et Fils XO Ulysse. Den har vundet alle vores blindsmagninger (i prisklassen), og er bestemt ikke noget man ser i ethvert hjem. En cognac jeg næppe havde købt, hvis ikke jeg smagte den først hos Torben :)

   • Når bare det er i den gode sags tjeneste, så gør det ikke noget med links til andre – navnlig ikke når det lader til at være så godt som du skriver her. Det lyder da også til, at du gerne drikke de dyre og endda sjældne dråber. Jeg går lidt med det forbandelse, at jeg har svært ved at finde noget i en rimelig prisklasse (500-600 kr.) som jeg ikke føler mig snydt ved, altså noget som er pengene værd, da det jo er en pæn sum at smide efter cognac. Men det lader til at du har nogle virkelig gode bud.

    Jeg se, at Drouet et Fils XO Ulysse har flere familiemedlemmer, fx en storebror – Drouet et Fils Paradis de Famille, kender du noget til den?

 4. Anonym

Smid en kommentar