Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

9 Comments

Hjemmelavet stenovnspizza med røget and, balsamicoløg og karamelsten

Hjemmelavet stenovnspizza med røget and, balsamicoløg og karamelsten

Traditionen tro får Webmasteren arrangeret tømmermændspizza som opvarmning til sidstedagen på Northside hjemme hos mig – hvor jeg skal lave alt arbejdet. Jeg må være godt dum…

Anyways, det er sgu meget hyggeligt. Særligt når vejret artede sig som i år! Et tidligere år fik vi brygget en hjemmelavet stenovnspizza med kartofler, kantareller og confiteret and, som blev lidt af et hit – faktisk sådan at vi år lige var ved at lave det samme. Men ved lidt inspiration og lidt tilfældig kombineret indkøb af Webmasteren og undertegnede, fik vi brygget en ny vinder pizza – igen med and.

På Northside Festival nyder vi i øvrigt stadig muligheden for Ole Gårds Pizza, som de seneste år har været fast inventar på festival – og ikke uden grund, det er nogle top lækre pizzaer.

Det er lidt samme stil, vi forsøger os med her, nemlig at bage pizzaen med kun udvalgte elementer af fyldet, hvorefter pizzaerne kan toppes med forskellige varianter af fyld, grønt, dressing og spiseklar kød – eller for den sags skyld kødfri, your choice.

Stenovnspizza med røget and, balsamicoløg og karamelsten

4.56 fra 9 stemmer
Ret: Aftensmad/snacks
Køkken: Italiensk
Antal: 6 -8 pizzaer
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Dej

  • 800 g Tipo 00 mel jeg erstatter nogen gange op til halvdelen med durummel, afhængig af hvad der er på lager
  • 1 spsk salt
  • 4,5 dl vand
  • 8 g gær – eller lidt mindre tør gær
  • Olivenolie

Balsamico-Løgconfit

  • 1 spsk olivenolie
  • 2 store løg
  • 3 spsk brunfarin
  • 7 spsk basamico

Fyld

  • Røget and køb den bedste kvalitet spiseklar du kan finde og vil betale
  • Kartofler på mandolin
  • Trøffelolie
  • Frisk bøffelmozzarella så fast som muligt
  • Revet mozzarella du kan nøjes med den ene slags ost
  • Arla Unika Karamelsten ostens trøffel
  • Flagesalt

Sådan gør du

Dej

  • OBS: Du skal helst i gang dagen før, ellers lav dejen så tidligt som muligt på dagen
  • Bland salt og mel og tilsæt i røremaskine (du kan også lave dejen i hånden, det gider jeg bare ikke)
  • Bland vand og gær og tilsæt herefter i røremaskinen
  • Kør dejen godt sammen
  • Tag dejen ud og form den rund ved at folde dejen ind under sig selv
  • Læg dejen i en tildækket beholder i nogle timer, gerne mange. 2-8 timer.
  • Del dejen i passende størrelser, hver bold foldes/strækkes rund ved at fold dejen ind under sig selv
  • Hver bold smøres grundigt med olivenolie for at bevare fugten i dejen og gøre overfladen smidig
  • Stil pizzadejen overdækket i køleskabet natten over og til de skal bruges, til Northside lavede jeg dejen torsdag morgen, altså 2 døgn før pizzabagning – det bliver det ikke ringere af
  • Tag dejen ud 15-20 min før de skal bruges, er den for kold er den mindre smidig
  • Nu skal dejen gøres rund, flad og klar til fyld

Balsamico-Løgconfit (kan/skal laves før pizzadagen)

  • Skær løgene i ringe
  • Varm olien på en pande, og svits løgene til de karamellisere
  • Tilsæt farin og lad det smelte sammen med løgene
  • Tilsæt balsamico og lad det simre til du har en løgmarmelade
  • Hæld i en lukket beholder og sæt på køl

Fyld

  • Skær den røgede and i tynde skiver
  • Kør kartoflerne på mandolin helt tyndt
  • Læg kartoflerne i koldt vand og lad dem udvande
  • Vrid vandet fra og læg dem i en skål
  • Tilsæt trøffelolie og drys med salt
  • Så ruller vi…
  • Fordel først bøffelmozzarella på pizzaen, sørg for der ikke er for meget væske med
  • Fordel et lag kartoffel på pizzaen
  • Nu smider du pizzaen i ovnen – det er også meget nemmere, når der kun er lidt fyld på.
  • Når pizzaen er perfekt bagt tager du den ud.
  • Med det samme drysser du lidt revet mozzarella ud over pizza, som smelter let.
  • Fordel røget and på pizzaen
  • Fordel balsamico-løg på pizzaen
  • Riv karamelsten ud over pizzaen.
  • Sidste drys med flagesalt.
  • Done!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Velbekomme!

Stik os en kommentar

Comments

  1. Maria

    Hej :)
    Kan man godt lave denne pizzabund uden gær, men med jeres surdej i stedet?
    I så fald, hvad er målene? Og hvis man erstatter med surdej, kan den stadig godt stå nogle dage i køleskabet?

    Tak.

  2. Kasper

    5 stars
    Og så fandt jeg din artikel om ovnen – så nevermind, men tak! :-D

    • Super, ingen tvivl om at der er mest value for money i en byg-selv-ovn. Men hvis evnerne ikke helt rækker, så er jeg i hvert fald rigtig for denne oven.

  3. Kasper

    5 stars
    Den der pizzaovn, dude, er det en man kan anskaffe sig / bygge selv / få folk uden 10 tommelfingre til at bygge? :-D
    Konen har selv foreslået at jeg skal have mig en (elsker hende), så nu må jeg jo finde ud af hvordan det kommer til at ske.

Submit a Comment

4.56 from 9 votes (7 ratings without comment)

Opskrift Vurdering