One Comment
Oksehøjreb med blomkål og sherrysauce
- Aarhusianeren
- On 28. december 2019
- https://gastromand.dk
Et godt stykke oksekød går man ikke forkert i byen af – gå aldrig ned på kvaliteten!
LÆS OGSÅ: Den Perfekte Nytårsmenu – Når kun det bedste er godt nok!
Oksehøjreb med Blomkål og Sherrysauce
4.47 fra 13 stemmer
Antal: 4
Ingredienser
Blomkålspakker og puré
- 1 Blomkål
- 2 spsk Olivenolie
- 4 skiver Parmaskinke
- 3 spsk Tørrede karljohansvampe
- 50 g Smør
- ½ dl Creme fraiche 38%
- 1 Citron
Sherrysauce
- 1 Løg
- 2 fed Hvidløg
- 2 Lauerbærblade
- 1 spsk Grov sennep
- 2 dl Sherry
- 4 dl Kalvefond
- 75 g Smør
Dry aged Højreb
- 2 Bøffer af dry aged højreb (á 450gr)
- 50 g Smør
- 2 fed Hvidløg
- 3 kviste Timian
- 1 stk Radicchio-salat
Andet
- Kørvel
- Rød Skovsyre
- Frisk trøffel
Sådan gør du
Blomkålspakker og puré
- Skær 4 flotte buketter af blomkålen. De skal ikke være større end en skive skinke kan nå rundt om dem.
- Kog dem 3-4 minutter i saltet vand og læg dem på i isvand.
- Gem resten af blomkålen inkl stok til puré.
- Vend blomkålsbuketterne i olivenolie og krydr med salt og peber.
- Kør karljohansvampene i en blender til det er blevet til pulver.
- Sigt godt med karljohan pulver over blomkålen og rul dem så i parmaskinke. Gem det resterende karljohan til saucen.
- Sæt i ovnen 15 minutter ved 180 grader.
- Kog det resterende blomkål helt mørt i saltet vand.
- Blend til en fin puré og passér igennem en sigte.
- Vend smør og creme fraiche i.
- Smag til med salt, peber og citronsaft.
Sherrysauce
- Svits løg og hvidløg i en pande.
- Kom laurbærblade og det resterende karljohan og sennep på.
- Lad det stege 2 minutter før sherryen tilsættes. Lad den koge ind til cirka halv mængde.
- Kom fonden på og reducer igen til cirka halv mængde ved mellem varme.
- Sigt svampe, sennep og løgrester fra.
- Sluk for varmen og pisk koldt smør i.
- Smag til med salt og peber.
Dry Aged Oksehøjreb
- Tag bøfferne fra køl i god tid så de kan temperere. Salt dem godt.
- Varm en pande op med olie og brun bøfferne godt af.
- Skru ned for mellem varme og tilsæt smør, hvidløg og timiankviste.
- Vend kødet hvert minut og steg det i alt cirka 5-6 minutter på hver side.
- Lad det trække 10 minutter før det skæres.
Anretning
- Anret blomkålspuré, blomkålspakker og kød på tallerknen.
- Top med urter og et par raddichioblade.
- Server sauce og friskrevet trøffel til.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Velbekomme!
Stik os en kommentarRelated Posts
Gastromands nytårsmenu 2022: Tomahawk med saltbagte løg, trøffel og peberglac... 15. december 2022 | Høvding
VIN UDEN PIS: Champagnerne til Nytårsaften... 20. december 2022 | Vinhjernen
Lidt godt til maven
- Biksemad – med spejlæg og bearnaisesauce!
- Brændende Kærlighed – opskriften på lykke
- Bøf Stroganoff à la Gastromand
- Grydestegt Kylling med “Skilt sovs” og råsyltede agurker
- Hasselbagte kartofler – super sprøde og møre kartofler
- Høvdingegryde med oksekød, bacon og cocktailpølser
- Frikadeller: Opskriften på perfekte frikadeller
- Kartoffelmos – fed og cremet
- Krebinetter eller Karbonader: Smørstegte mirakler
- Millionbøf – opskriften på den klassiske, danske udgave af Bolognese
- Pariserbøf – den ultimative frokostret!
- Æggekage med bacon – den gammeldags opskrift
Comments