Salat med sennepsvinaigrette – perfekt tilbehør til sommerens grillmad
Solen begynder så småt at vise sine stråler og madlavningen flytter udenfor. Denne salat fungerer fremragende som det sprøde og syrlige indslag til sommerens grillmad.
Ingredienser
- 1 salathoved - alternativt 2 hjertesalathoveder
- 1 stort rødløg
- 100 gram valnødder
- 2 spsk honning
- 3 spsk jomfru oliven olie
- 1 tsk sennep
- 1 spsk citron saft
- 1 tsk vineddike
- Salt og peber
Sådan gør du
- Snit løget meget fint gerne med et mandolinjern på den helt tynde indstilling.
- Bland olie, sennep, citron, vineddike, 1 spsk honning samt salt og peber grundigt sammen.
- Læg løgene i og lad dem trække til sidst i retten.
- Varm en pande op med honning og lidt olie, steg langsomt nødderne ved middel-svag varm - pas på de ikke branker, så er det nemlig forfra.
- Skyld salaten og slyng den tør, riv den i stykker og læg den i en skål.
- Fordel nu løgene samt dressingen sammen med nødderne over salaten og server!
Velbekomme!
Hvad plejer du at servere til din grillmad?
Stik os en kommentarTags
SALAT-
Hej, jeg kan ikke se nogen steder at I kreditterer Bdr. Price for deres opskrift – det må være en forglemmelse, tænker jeg?
-
Hej Sisse – læs lige indlægget :-)
-
-
Hej Jacob – lige præcis – jeg retter lige opskriften til! Fandt du ud af det?
-
Du skriver under fyld:
80 blåskimmelost, valget er dit. Den bliver meget mildere i smagen når den er færdig.
3 æggeblommer
1 helt æg
4 dl creme fraiche 38 %.
Salt og peberMen du skriver ikke hvor/hvornår æggeblommer og ægget skal bruges.
skal det blendes sammen med ost og Creme fraiche…? (det ville være mit busd)Mhv. Jacob
-
Hvordan synes du, det passede med en kage-tærtedej – det ville jeg aldrig turde binde an med. 60 g flormelis lyder voldsomt.
-
Hej Elsebeth – jeg vil sige dristigt, men det virker – ellers så kan du gøre det, at du erstatter flormelis med mel, så får du en “madtærtedej”. Jeg har lavet begge dele og til formålet med dessertvin eller portvin, så er den søde udgave bedst, ellers ville jeg klart lave den anden…
-
Comments