Gastromand.dk | 20. September 2018

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

The Crazy Horse Salad

The Crazy Horse Salad
Familiefaren

Denne ret er inspireret af mit¬†store idol Jamie Olivers “Mad Dog Salad”, som vist nok er opkaldt efter en lidt gal hund. Jeg synes den skulle twistes lidt, mest fordi den hund jeg engang havde slet ikke var gal p√• nogen m√•der – men i gennem mit liv har jeg dog st√łdt p√• en del heste som var lettere sk√łre – s√• denne salat er en hyldst hertil!

Artiklen pr√¶senteres i samarbejde med Karolines K√łkken

 

N√•, gale hunde og sk√łre heste – egentlig kom denne ret til mig da Karolines K√łkken gav os en fed udfordring hvor der skulle laves k√łdfrie retter til den helt store guldmedalje! Denne ret havde jeg forn√łjelsen af, at lave live for nogle uger side og det blev temmelig godt – tak fordi I s√• med! Retten her embracer deres “queso fresco” – som betyder “frisk ost” p√• mexicansk (tror jeg nok) og den er helt perfekt til denne ret.

Fik I ikke set det live, er der et sammenklip af min, Emma Martiny og Food Fanatics live sessioner I videoen herunder

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=4FCtcclGr-s&w=560&h=315]

The Crazy Horse Salad
Forfatter: 
Kategori: Dinner
K√łkken: Mexican
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 2
 
Ingredienser
  • 2 hele friske jalapenos
  • 1 lille r√łdl√łg
  • 1 stor h√•ndfuld tortilla chips
  • 1 stor h√•ndfuld frisk blandet salat
  • 1 stor bundt koriander
  • 1 stor bundt bredbladdet persille
  • 1 spsk ristede gr√¶skarkerne
  • 1 spsk pinjekerner
  • Saft og skal fra en hel lime
  • Ekstra Jomfru Oliven Olive
  • 2 store avokadoer
  • 200 gram queso fresco ost
  • Salt og friskkv√¶rnet peber
Tilberedning
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Flæk avokadoerne og giv dem lidt lime saft, lime skal, olie, salt og peber. Læg dem i en braddepande.
  3. Læg chipsene i bradepanden og fordel osten over - der må gerne være lidt ost tilbage.
  4. Stil nu bradepanden i ovnen ovnen i ca. 10-12 min til osten er smeltet og avokadoerne har fået en grillet overflade.
  5. Imens skyller du salaten og stiller det til side - s√łrg for at slynge det eller t√łrre det godt - vi vil ikke have vand med i retten.
  6. Find en pande og t√łrrist gr√¶skarkerner og pinjekerne i 3-4 min - pas nu p√• de ikke br√¶nder p√•, for s√• er de √łdelagte.
  7. Sk√¶r din jalapenos og l√łg p√• et mandolinjern eller s√• tyndt du kan! Fjern kernerne i chilien - medmindre du er hardcore!
  8. Find en sk√•l hvor du vil servere salaten i. Start med salaten, s√• l√łg og jalapenos. Herefter fordeler du avokado og torilla chips samt kerne, til sidst h√¶lder du en lille smule olie og limesaft over. Drys ogs√• lidt friskkv√¶rnet peber over. Salt er ikke n√łdvendigt.

Der kan n√¶sten ikke serveres andet end mexicansk √łl hertil og her m√• du gerne g√• lidt off the rails hvis det er muligt – det beh√łves nemlig ikke v√¶re Corona og Sol det hele, men udvalget i Danmark er sgu bare ikke helt til det. Derfor faldt valget p√• noget spansk og det var alts√• lidt bevidst, h√•ber I tilgiver mig!

El Mariachi band!

Jeg faldt tilf√¶ldigt over nogle sm√• rekvisitter som jeg t√¶nkte ville v√¶re geniale til dette indl√¶g, de er faktisk k√łbt p√• en lille kaffebar ved s√łerne p√• Vesterbro i K√łbenhavn. N√• tilbage til salaten, for det er ret bl√¶ret og temmelig awesome hvis jeg selv skal sige det!

“Frisk Ost”…

Hvis du undrer dig lidt over navnet, s√• skyldes det, at mit liv tidligere fyldt med heste og denne lunefulde og finurlige verden da min tre piger er ret vilde med heste og ridning. Jeg m√• dog tilst√• at jeg endnu ikke har m√łdt en hest som ikke var bare lidt crazy af den ene eller anden √•rsag. Nu ved jeg godt at nogle af jer sikkert er helt vilde med heste og har gode oplevelser – alt respekt for det, men for mit vedkommende har det sgu altid v√¶ret en kende crazy og hvad er mere terapeutisk end at lave en l√¶kker ret n√•r man skal bearbejde sin fortid :-)

Queso Fresco…

Der skal noget ost i, som faktisk udg√łr hoveddelen af salaten og det som m√¶tter dig temmelig meget. Min erfaring med denne “frisk ost” som det faktisk betyder p√• spansk er, at er bedst grillet p√• panden i olie. Den kan ogs√• spises frisk, men bliver langt bedre grillet.

Grillet Queso Fresco….

Derudover skal du have chili i og det skal være grillet chili og frisk chili og du skal ikke spare på det Рer du ikke til krydret og stærk mad, så fjerner du bare kernerne.

Let flamberet chili…

Pimientos de Padron – eller noget i den retning…

Ynglings krydderi…

Koriander deler vandene Рhos mig er det verdens bedste krydderurt, jeg elsker det og kan ikke få nok! Til denne ret er det intet mindre end perfekt. Hvis du ikke er nede med koriander så bruger du bare mere persille.

Klar til “Crazy Horse Salad”…

Du skal ogs√• have Doritos i og gerne dem med Sweet Chili Pepper, det er den bl√•-sorte pose og de holder, faktisk er de s√• gode, at de ikke beh√łver at bliver varmet som mange andre. Her f√•r mit store idol Jamie Oliver lige en lille hilsen, for det er hans “Mad Dog Salad” jeg har ladet mig inspirere af.

Grillet Queso Fresco….

Grillet avocado…

Snack-time…

 

Velbekomme…

 

 

Crazy Horse Salad…

Til sidst er det bare at samle hele salaten i en stor sk√•l, smide nogle gafler p√• bordet og s√• bare g√• i krig – alle spiser fra samme fad, napper en grillet peber til og drikker lidt √łl – bed til der er godt vejr, for s√• er rette 100 gange bedre :-)

Du kan finde mere inspiration og flere retter fra Karolines K√łkken p√• deres hjemmeside – god forn√łjelse!

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: