Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 2. oktober 2023

Scroll to top

Top

2 kommentarer

The Crazy Horse Salad

The Crazy Horse Salad
Gastromand

Denne ret er inspireret af mit store idol Jamie Olivers “Mad Dog Salad”, som vist nok er opkaldt efter en lidt gal hund. Jeg synes den skulle twistes lidt, mest fordi den hund jeg engang havde slet ikke var gal på nogen måder – men i gennem mit liv har jeg dog stødt på en del heste som var lettere skøre – så denne salat er en hyldst hertil!

Artiklen præsenteres i samarbejde med Karolines Køkken

 

Nå, gale hunde og skøre heste – egentlig kom denne ret til mig da Karolines Køkken gav os en fed udfordring hvor der skulle laves kødfrie retter til den helt store guldmedalje! Denne ret havde jeg fornøjelsen af, at lave live for nogle uger side og det blev temmelig godt – tak fordi I så med! Retten her embracer deres “queso fresco” – som betyder “frisk ost” på mexicansk (tror jeg nok) og den er helt perfekt til denne ret.

Fik I ikke set det live, er der et sammenklip af min, Emma Martiny og Food Fanatics live sessioner I videoen herunder

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=4FCtcclGr-s&w=560&h=315]

The Crazy Horse Salad

1 fra 2 stemmer
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: Dinner
Køkken: Mexican
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

 • 2 hele friske jalapenos
 • 1 lille rødløg
 • 1 stor håndfuld tortilla chips
 • 1 stor håndfuld frisk blandet salat
 • 1 stor bundt koriander
 • 1 stor bundt bredbladdet persille
 • 1 spsk ristede græskarkerne
 • 1 spsk pinjekerner
 • Saft og skal fra en hel lime
 • Ekstra Jomfru Oliven Olive
 • 2 store avokadoer
 • 200 gram queso fresco ost
 • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

 • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
 • Flæk avokadoerne og giv dem lidt lime saft, lime skal, olie, salt og peber. Læg dem i en braddepande.
 • Læg chipsene i bradepanden og fordel osten over - der må gerne være lidt ost tilbage.
 • Stil nu bradepanden i ovnen ovnen i ca. 10-12 min til osten er smeltet og avokadoerne har fået en grillet overflade.
 • Imens skyller du salaten og stiller det til side - sørg for at slynge det eller tørre det godt - vi vil ikke have vand med i retten.
 • Find en pande og tørrist græskarkerner og pinjekerne i 3-4 min - pas nu på de ikke brænder på, for så er de ødelagte.
 • Skær din jalapenos og løg på et mandolinjern eller så tyndt du kan! Fjern kernerne i chilien - medmindre du er hardcore!
 • Find en skål hvor du vil servere salaten i. Start med salaten, så løg og jalapenos. Herefter fordeler du avokado og torilla chips samt kerne, til sidst hælder du en lille smule olie og limesaft over. Drys også lidt friskkværnet peber over. Salt er ikke nødvendigt.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Der kan næsten ikke serveres andet end mexicansk øl hertil og her må du gerne gå lidt off the rails hvis det er muligt – det behøves nemlig ikke være Corona og Sol det hele, men udvalget i Danmark er sgu bare ikke helt til det. Derfor faldt valget på noget spansk og det var altså lidt bevidst, håber I tilgiver mig!

El Mariachi band!

Jeg faldt tilfældigt over nogle små rekvisitter som jeg tænkte ville være geniale til dette indlæg, de er faktisk købt på en lille kaffebar ved søerne på Vesterbro i København. Nå tilbage til salaten, for det er ret blæret og temmelig awesome hvis jeg selv skal sige det!

“Frisk Ost”…

Hvis du undrer dig lidt over navnet, så skyldes det, at mit liv tidligere fyldt med heste og denne lunefulde og finurlige verden da min tre piger er ret vilde med heste og ridning. Jeg må dog tilstå at jeg endnu ikke har mødt en hest som ikke var bare lidt crazy af den ene eller anden årsag. Nu ved jeg godt at nogle af jer sikkert er helt vilde med heste og har gode oplevelser – alt respekt for det, men for mit vedkommende har det sgu altid været en kende crazy og hvad er mere terapeutisk end at lave en lækker ret når man skal bearbejde sin fortid :-)

Queso Fresco…

Der skal noget ost i, som faktisk udgør hoveddelen af salaten og det som mætter dig temmelig meget. Min erfaring med denne “frisk ost” som det faktisk betyder på spansk er, at er bedst grillet på panden i olie. Den kan også spises frisk, men bliver langt bedre grillet.

Grillet Queso Fresco….

Derudover skal du have chili i og det skal være grillet chili og frisk chili og du skal ikke spare på det – er du ikke til krydret og stærk mad, så fjerner du bare kernerne.

Let flamberet chili…

Pimientos de Padron – eller noget i den retning…

Ynglings krydderi…

Koriander deler vandene – hos mig er det verdens bedste krydderurt, jeg elsker det og kan ikke få nok! Til denne ret er det intet mindre end perfekt. Hvis du ikke er nede med koriander så bruger du bare mere persille.

Klar til “Crazy Horse Salad”…

Du skal også have Doritos i og gerne dem med Sweet Chili Pepper, det er den blå-sorte pose og de holder, faktisk er de så gode, at de ikke behøver at bliver varmet som mange andre. Her får mit store idol Jamie Oliver lige en lille hilsen, for det er hans “Mad Dog Salad” jeg har ladet mig inspirere af.

Grillet Queso Fresco….

Grillet avocado…

Snack-time…

 

Velbekomme…

 

 

Crazy Horse Salad…

Til sidst er det bare at samle hele salaten i en stor skål, smide nogle gafler på bordet og så bare gå i krig – alle spiser fra samme fad, napper en grillet peber til og drikker lidt øl – bed til der er godt vejr, for så er rette 100 gange bedre :-)

Du kan finde mere inspiration og flere retter fra Karolines Køkken på deres hjemmeside – god fornøjelse!

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Mijim

  1 star
  Fuld forvirring angående opskriften og billeder direkte misvisende

 2. Peter Jørgensen

  Hej Gastro, jeg vil idag prøve at lave denne spændende salat. Jeg undre mig over at i skriver “Læg chipsene i bradepanden og fordel osten over” fordi; på billedet ser det ikke ud til at der er ost på chipsene. (videoen på Youtube kan ikke vises, man får at vide at videoen er privat)
  Mvh Peter

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering