One Comment
Gastromands Surf n’ Turf pizza
Dejen giver til 3 pizzaer
Gastromands signaturpizza er lige nu at finde på Gorm’s menukort rundt i København og både Webmasteren og Eksilsønderjyden har smagt og vendt tomlen opad.
Vi befinder os i den lettere ende af smags-skalaen, som passer perfekt til den varme sommer vi har været heldige med i år! Så smut lige forbi Gorm’s for at smage den, ikk’!
Desværre er det jo kun i København, at du kan få fat i vores pizza, så som en lille service til jer som ikke lige kommer forbi hovedstaden, får I opskiften på pizzaen lige her:
Antal: 4
Ingredienser
- 1.5 dl vand koldt
- 10 g gær
- 1 tsk. sukker
- 200 g mel Gerne typo 00, den klassiske pizza, pasta mel fra Italien
- 100 g mel semola (Grovvalset durummel), hvis du ikke kan skaffe det så erstat med 00 mel.
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. salt med top
Sådan gør du
- Bland vand, gær og sukker sammen.
- Tilsæt halvdelen af 00-melet og semolaenog rør det ud, til der ikke er flere klumper.
- Rør salt og olie i. Tilsæt herefter resten af melet over to omgange (føles dejen for våd, så spæd op med 00 mel), og ælt dejen godt igennem: Dejen skal aktiveres, og det handler om manpower! Efter 10-15 minutter skulle dejen begynde at blive glat og smidig at røre ved. Lav et snit i dejen og tjek, om den er skinnende indvendig.
- Lad dejen hæve på køl i en times tid eller til dobbeltstørrelse (allerbedst er det at lave den dagen før, men det er ikke ultravigtigt).
- Tag dejen ud og skær den ud i 3 boller (á ca. 160 g)
- Ælt bollerne ved at folde ind mod det samme punkt i bollen, så den får en glat og spændstig overflade. Bollen skal rette sig op af sig selv, når man trykker på den. Læg dem på en bakke og lad hvile på køl i en halv times tid.
- Tag dem ud og lad dem få lidt temperatur igen, før du ruller den ud.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Antal: 4
Ingredienser
- 0.5 rødløg
- 1 fed hvidløg
- 1 to mat frisk
- 1 dåse flåede tomater
- Lidt frisk basilikum med stængler
- Evt. lidt tørret timian og oregano
- 1 lille dåse tomatpuré ca. 15-20 gr.
- 1 spsk. olivenolie
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Bland alle ingredienser (på nær de tørrede rydderier) i en skål og blend.
- Olien er til for at legere tomat¬sovsen, så den ikke så let trænger ned i bunden under bagningen.
- Rør de tørrede krydderier i sovsen. BUM! Det var sgu da nemt!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Antal: 1
Ingredienser
- 1/3 pizzadej
- 2 spsk tomatsovs.
- 1/2 frisk mozzarella
- Carpaccio eller bresaola skåret i tynde skiver.
- 1 lille glas rogn ørred eller lakserogn
- Skovsyre eller havesyre alternativt kan man bruge brøndkarse
- Lidt god olivenolie
- Salt og peber
Syrnet fløde
- 1 dl fløde
- 1 citron økologisk
Sådan gør du
Syrnet fløde
- Skræl et par strimler skal af citronen og put det i fløden sammen med en spiseske citronsaft, lidt sukker og lidt salt. Rør det godt sammen og lad stå en times tid.
Pizzaen
- Rul bunden ud (30 cm i diameter) og fordel tomatsovs på bunden. Husk at lade 0,5 cm være fri hele vejen langs kanten, for at få en god skorpe.
- Riv mozzarellaen i små stykker og fordel jævnt over bunden,
- Dryp med lidt olivenolie.
- Bag bunden på en opvarmet bagesten ved max varme (eller 300 grader og ikke varmluft) i 4-5 minutter, til skorpen er gylden og bunden sprød.
- Har du ikke en bagesten så forbag bunden uden fyld et par minutter.
- Tag pizzaen ud og anret med carpaccio/bressaola, rogn, små dryp af syrnet fløde, salt, peber og grønt..
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Har nogen af jer prøvet pizzaen? Hvis ja, hvad syntes I?
Stik os en kommentar-
Kan man bruge manitoba mel istedet for semola mel?type 00 har jeg…
Comments