Tarteletter med kylling, kantareller og spinat
Altså, hvis jeg skal helt op og ringe, måske sågar spinne som den halvfede hankat jeg er, så skal der bare tarteletter på bordet. Jeg er faktisk ikke særligt kræsen med min tartelet. Jeg kan lide dem med både høns i asparges, grønærter og skinke eller måske lidt laks og stuvet spinat.
Men denne tartelet har jeg faktisk valgt at køre lidt ud af en anden tangent.
Det er jo når alt kommer til alt faktisk bare lavet på samme måde, som jeg ville lave min høns i asparges, men nu er asparges sæsonen jo forbi i Danmark, så jeg valgte at bruge det der så var.
Jeg ved godt at man kan bruge asparges fra dåsen, (ikke den dåse, yikes), og det smager rigtigt af mormor, men, som den gastromand jeg er, foretrækker jeg altså de friske – så dem venter jeg lige med til næste år.
Jeg har virkeligt lavet en del forskellige tarteletter efterhånden. Det hænger jo ofte sammen med, at jeg køber hele kyllinger og parterer dem. Så er der altid et skrog tilbage, som man kan koge suppe på og der er der sidegevinsten med noget kød som kan plukkes af. Her har jeg så været en rigtig flottenheimer og købt 4 lår (over og underlår), som jeg så har kogt i stedet for. Det er der så den lille bonus, at du har ekstra bouillon tilbage, så den kan du bruge til suppe eller sovs. Det bliver ikke meget smukkere.
Jeg kom derudover også lidt svampe i fyldet og årstiden dikterer altså bare kantareller. Min lokale pusher havde ikke så mange kantareller, så for at få lidt mængde på, supplerede jeg op med lidt brune markchampignon.
Spinaten er fra frost, i hele blade og det er et fint alternativ, hvis du ikke kan fremtrylle hele spinat. jeg synes babyspinat forsvinder lidt i en ret som denne. Så hellere fra frost.
Du får i omegnen a fyld til 20 tarteletter af denne omgang, om og evt. hvor mange venner du vil dele med, er så op til dig…
Ingredienser
Suppe og kylling
- 4 stk kyllingelår (over og underlår)
- 2 liter vand
- 2 stk løg
- 2 stk porrer
- 3 stk gulerødder
- 4 stængler bladselleri
- 5 stk laurbærblade
- 20 stk peberkorn
Sovs
- 200 g brune champignon
- 250 g kantareller
- 35 g smør
- 1,5 spsk hvedemel
- 5-6 dl suppe
- 2,5 dl piskefløde
- 250 g frosen spinat (hele blade)
- muskatnød
- 1 spsk sennep
- 2 spsk æbleeddike
Sådan gør du
- Læg kyllingelårene i en stor gryde. Kom suppeurterne ved. De skal være skåret i grove stykker.
- Kom vand på og bring i kog. Skru ned for varmen og skum løbende af.
- Lad det simre i 60 minutter. Lad det køle til cirka håndvarm i gryden.
- Tag kyllingen op og pluk kødet af. Sigt suppeurterne fra suppen.
Sovs (aka tarteletfyld)
- Skær champignon i kvarte. I en smule olie ristes champignon og kantareller til de har taget en smule farve. Tag dem af varmen.
- Smelt smørret og kom melet ved. Lad det stege en smule af et par minutter.
- Kom bouillonen på af et par omgange. Sørg for at kog godt igennem. Tilsæt fløden og kog endnu 5-7 minutter.
- Tilsæt spinat, kyllingekød og svampe. Varm det hele godt igennem.
- Smag til med muskatnød, sennep, æbleeddike, salt og peber.
- Server i varme tarteletskaller. Dul dem eventuelt op med en smule brøndkarse på toppen. Vælg eventuelt en version af brøndkarse med blomst i for at tirre Johan Johansen.
VELBEKOMME!
Hvordan foretrækker du dine tarteletter?
Stik os en kommentar
Kommentarer