THECOCKTAIL.BLOG: Lav Cocktails som en Gastromand
- thecocktail.blog
- On 1. oktober 2018
- https://www.instagram.com/thecocktail.blog/
Bliv en Mester til Cocktails i eget hjem! Inspirationen skal komme et sted fra og vi har allieret os med Morten Krag som står bag “The Cocktail Blog” der på rekordtid har nået en stor og loyal fanscare. Morten disker op efter den ene lækre cocktail efter den anden og det fortjener at blive delt. I dette indlæg kan du lære at lave cocktails for en ægte Gastromand – So without further ado – we give you Morten Krag!
Jeg er 39 år, er lykkelig gift og har 2 lækre unger (dreng 8, pige 12). Jeg er opvokset på Frederiksberg men er siden flyttet til Viborg, hvor alle mine cocktail kreationer bliver lavet i min dejlige hjemmebar. Jeg har dog stadig en masse familie på Sjælland, så har ofte fornøjelsen af at nyde lækre cocktails på de mange gode og efterhånden legendariske cocktail barer i Hovedstaden.
Til daglig arbejder jeg som Pilot ved Flyvevåbnet, derfor også grunden til at jeg nu bor i Jylland, som jeg er blevet meget glad for. Min cocktail passion er udelukkende en hobby for mig og er selv-udlært på området. Der er masser af god inspiration at hente på de sociale medier, såsom Instagram, hvor jeg dagligt har min gang.
Da jeg voksede op, lavede min Far sine egne kryddersnapse. Dette fascinerede mig altid, og jeg elskede de forskellige dufte og nuancer de havde. Da jeg blev ældre (teenager), lavede jeg mine egne vodka shots ved hjælp af forskellige slags ”infusioner”; vist en typisk teen-ting og resulterede ofte i tunge tømmermænd!
Da jeg blev klogere (ældre), begyndte jeg at lave mine egne sirupper, ”infusioner” og ”garnishes”, hvilket betyder mere komplekse og eksperimentelle opskrifter og kreationer. Tømmermændene er der stadig!
Jeg har altid haft en sund interesse for cocktails og spiritus i al almindelighed, og finder en ro i at stå i egen hjemmebar og kreere en lækker cocktail, til en god vinyl på afspilleren. Som Charlie Parker engang sagde; “Først lærer du dit instrument. Dernæst øve, øve, øve. Og så, når du endelig står på scenen, glem alt og bare slå dig løs”.
Det er umuligt at vide alt om et område. I stedet er det en konstant læringsproces, for at indhente så meget inspiration som muligt, samt forsøge at kreere noget selv, for at få dine egne oplevelser og læring. En god hjemme-bartender udforsker hele tiden cocktail-verdenen, og det er ofte afspejlet i hans/hendes cocktail kreationer.
Start med de enkle ting, og fortsæt derefter med de mere avanceret. Mester disse grundlæggende ingredienser, og dine cocktails har aldrig smagt bedre…
Sukker sirup
Sukker sirup bruges i mange opskrifter og er et must-have i enhver hjemmebar; Hjemmelavet selvfølgelig!
Metode: Tilsæt 1 del vand og 1 del hvid sukker til en gryde over medium varme. Rør til det er opløst. Si over i en forseglet beholder. Opbevares i køleskabet.
Dehydreret Garnishes
Dehydreret er bare bedre! De har længere holdbarhed, giver bedre smags noter til dine drinks og ser bare bedre ud. Metode: Skær lime, citroner, æbler og appelsiner i tynde skiver. Læg dem på et stykke bagepapir i en forvarmet ovn (80C) i 3-4 timer. Vend dem mindst én gang for at opnå de bedste resultater. Hold øje med dem, så de ikke bliver brændt.
Daiquiri med lime og sukkersirup
Inden vi slutter får du lige opskriften på en af mine helt store favoritter. Den er uhyre nem at lave og “blære-faktoren” er tårnhøj. Når du lige fortæller gæsterne du har lavet din egen sirup og brugt lidt frisk lime, så har du allerede deres anerkendelse og respekt!
THECOCKTAIL.BLOG: Lav Cocktails som en Gastromand
Ingredienser
- 5 CL Lys rom
- 2 CL Friskpresset limejuice
- 2 CL Sukker sirup
Sådan gør du
- Shake alle ingredientser med is
- Strain over i et afkølet cocktail glas
- Garnish med en dehydreret lime skive
Nutrition
Nu er du klar til at lave super lækre cocktails, så hvorfor ikke bare komme igang? Der er meget mere at finde på min Instagram og Facebook side – hvor jeg håber du vil kigge forbi – jeg garanterer at der altid er en lille cocktail at kigge på! Se flere lækre opskrifter på min Instagram/Facebook: @thecocktail.blog Jeg håber at se dig dér.
Stik os en kommentarRelated Posts
Tuesday G&T: Tarquin’s Dry G&T 27. maj 2014 | Sjønne
Ugens Frækkert; The Violet Pine Tree 24. januar 2019 | thecocktail.blog
-
juli 18, 2019
Morten Krag er en verdensmand. Jeg vil virkelig gerne besøge hans hjemmebar på et tidspunkt.
Har i set hans nyeste kreationer med #cubesincoupettes?
Så fedt!
Kæmpe respekt herfra! :-)-
juli 18, 2019
Det er virkelig rart at høre Rasmus.
Tak for de fine ord.
Rigtig god Sommer (og cocktails) til dig.
-
Submit a Comment
Lidt godt til maven
- Biksemad – med spejlæg og bearnaisesauce!
- Brændende Kærlighed – opskriften på lykke
- Bøf Stroganoff à la Gastromand
- Grydestegt Kylling med “Skilt sovs” og råsyltede agurker
- Hasselbagte kartofler – super sprøde og møre kartofler
- Høvdingegryde med oksekød, bacon og cocktailpølser
- Frikadeller: Opskriften på perfekte frikadeller
- Kartoffelmos – fed og cremet
- Krebinetter eller Karbonader: Smørstegte mirakler
- Millionbøf – opskriften på den klassiske, danske udgave af Bolognese
- Pariserbøf – den ultimative frokostret!
- Æggekage med bacon – den gammeldags opskrift
Comments