Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 18. juni 2024

Scroll to top

Top

7 kommentarer

Tuesday G&T: Tarquin’s Dry G&T

Tuesday G&T: Tarquin’s Dry G&T
Sjønne

Vi skal i dag have fat i en rigtig lækker sag fra Cornwall. En smuk klassisk gin hvor man på intet tidspunkt er i tvivl om kvaliteten. Perfekt til en forfriskende G&T for forårs-klare gastromænd!

Tarquin’s Dry Gin bliver destilleret på Southwestern Distillery i Cornwall af en rigtig ildsjæl. Tarquin Ledbetter, en ung gut der har droppet sit tidligere liv som bl.a køkkenassistent og bartender og kastet sig ud i at destillere lækker spiritus. Hvem der bare havde nosser til at hoppe ud i det og starte noget så smukt som et destilleri…

 

tarquins1

 

Ginnen er i den klassiske afdeling. Når man dufter til den mødes man først med en lækker frisk enebærduft og fine parfumerede citrusnoter. Den smager som en dry gin skal efter min mening. Først enebær, så citrus og efterfulgt af de sødlige smagsnuancer fra orrisrod, lakridsrod osv.

Prøv også: Bluecoat Bladguld Bling

Når den skal bruges til en G&T skal man helst bruge en tonic uden for meget sødme. Det ville være synd at dæmpe den friskhed og den bløde citrus ved at have for meget sødme i G&T’en. En gylden mellemvej blandt mine favoritter er Fever-tree Premium Indian Tonic Water. Kombinér med citrusskal – både direkte i glasset men også presset udover glasset inden servering. Jeg brugte grapeskal.

 

tarquins3

 

For at give en ekstra dimension til duften kan jeg godt lide at bruge lidt frisk estragon. Det afgiver ikke den store smag til drinken, men det giver en afsindig god duft hver gang man tager et ‘sip’ af sin G&T. Er man Dry Martini fan (og det er man!), så prøv den med Tarquin’s Dry: skyl et røreglas med vermouth og hæld det ud igen, tilsæt is og rigeligt med ginnen – røre, røre, røre og sigt. Nyd den helt uden garnish – perfekt i mine øjne(mund, næse)!

Tarquin’s Dry Gin fås bl.a hos Juuls Vinhandel. ca. 400kr for en 70 cl.

Del din egen tirsdagsgin via #TuesdayGT

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Peter

  Nogen som ved hvor denne gin kan købes i Århus?

  • Hej Peter

   Du burde kunne få fat på den i Salling eller Vinspecialisten

 2. Jens

  Tarquin’s blev indkøbt og er drukket efter 14dage i sommerhus :-)

  • Ja, den er super lækker, og svær at holde sig fra :D

 3. Jens

  Mmmmm :-) Den er skrevet på ønskelisten :-)

 4. Jens

  Lækker gennemgang igen :-) Fik købt mig en Geranium for den sparsomme SU, den smager så godt at jeg snart er igennem den :-) Så der skal nok suppleres med en ny snart igen…

  • Jeg har det på samme måde med Geranium som dig, det løber stærkt ud af flasken :)

   Hvis du kan lide Geranium, så vil du elske denne Tarquin’s Dry Gin. Den har noget mere kant smagsmæssigt, men stadig silkeblød spiritus.

Smid en kommentar