Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 13. juli 2024

Scroll to top

Top

4 kommentarer

Tuesday G&T: Luksus til fattigrøvene

Tuesday G&T: Luksus til fattigrøvene
Sjønne

I dag står den på rigtig billig gin og tonic, tilsat lidt lir i form af cocktailbitters. Det behøver ikke altid være gin til 3-400kr flasken – der produceres nemlig ret en del billig, og god, gin. Her er det en gin fra den spanske ferieø Menorca, opkaldt efter en gammel mølle i byen Mahon.

Hvis du selv skal et smut til spanien, så må du endelig købe sådan en flaske Xoriguer Gin med hjem. For det første fordi den er billig. For det andet fordi at der er en hel liter i flasken. Og for det tredje, så er det en ret god gin.

Jeg er tørstig – stik mig flere TirsdagsGT’ere…

 

xoriguerschewpp1

 

Xoriguer ginnen produceres som nævnt på øen Menorca. Pensionistalternativet til Ibiza. Det er en gin med masser af frisk enebær og urtepræg (primært koriander), samt en lækker afbalanceret citrus. Den fås til omkring 17 EUR for en literflaske, og det må da siges at være et steal ifht. hvad man kan få i DK.

 

xoriguerschewpp2

 

Med sådan en billig gin, så måtte jeg jo lave en komplet fattigrøvs G&T – men selvfølgelig lige pimpet med lidt ekstra smag og finesse. Tonic’en blev simpelthen til en gang Schweppes Indian Tonic. Det er tit den tonic der bliver disset mest. Men den er nu heller ikke super spændende, men efter min mening drikkelig. I den klassiske Gordon’s & Scweppes kan jeg godt forstå at man rynker på næsen af den. Som fyldstof i en proletar G&T er den dog udmærket!

 

xoriguerschewpp4

xoriguerschewpp3

 

Garnituren blev en hel runde citronskal – brug en tyndskræller til at få et langt sammenhængende stykke citronskal, og giv den et twist og dump den gerne i et bourgogneglas som her.

 

xoriguerschewpp6

 

Jeg valgte at give den et par dashes lemon-bitters fra tyske Bitter Truth. De laver nogle super bitters til cocktail, og i denne sammenhæng giver det en super opgradering af G&T’en.

Husk rigeligt med is – fyld altid glasset helt op med is inden du hælder de flydende ting i.

Hvordan ser din #tuesdayGT ud?

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Fattigrøvs Gin ftw! Er der flere af den slags du kan anbefale?

 2. Nicholai

  Jeg har altid undret mig over at folk nedvurderede Schweppes så meget. Indtil jeg smagte den man køber i Danmark. Godt nok noget sødt stads. Hvis du er på ferie i Frankrig eller Schweiz, så køb en ordentlig bunke tonic med hjem.
  Uvist af hvilken grund har den halvt så højt sukkerindhold (ca. 5g/100ml mod 10g/100 ml) som den vi får i Danmark.

  Underligt, og ærgerligt. For Schweppes ‘på fransk’ er faktisk en rigtig god tør og bitter tonic der især kan få meget komplekse gins til virkelig at ‘poppe’.

 3. Mardy

  Hvad hvis man skal lave en fattigrøvs-luksus G&T hjemmefra? Hvis man har råd til at rejse til Spanien, så kan man vel også overskue at købe en god flaske gin i Dk, tænker jeg

 4. Nu sidder jeg jo og bliver træt af at jeg ikke har noget tonic hjemme, damn you Gastromænd *shakes fist in the air*

Smid en kommentar