Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

3 Comments

Tømmermændsmad: “The Poor Mans Wellington”

Tømmermændsmad: “The Poor Mans Wellington”
Gastromand

Bliver du også nogle gange træt af oksemørbrad, parmaskine og svampe indbagt i butterdej som er bedre kendt som “Beef Wellington”? Det gør vi også – derfor giver vi dig nu den ultimative version, som garanti vil få dine venner til at bøje sig i støvet for dig! We give you The Poor Mans Wellington!

Denne ret fungere til tømmermænd og til fest! Hvis du har tømmermænd, så prepper du lige det meste inde drukturen for lige meget hvor meget overskud du tror du har dagen efter, så er det svært at klare denne opgave. Så du laver lidt alt fremtil dejen og dit bacon!

Ja vi snød lidt med købe butterdej – det er sgu så svært at lave selv…

Hvis det er til fest så skal du nok lige jazze det hele lidt op med nogle fine tallerkener, levende lys og noget klassisk musik – ehhhh – nej! Hvis du serverer dette til fest så er det til en grillfest eller til dine homies for det er ikke luksus – det er altså “The Poor Mans Wellington”.

Cheddar beef Wellington

4.67 fra 3 stemmer
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1000 gram oksekød
  • 1 hakkeløg
  • 1 hakket hvidløg
  • 1 hakker persille bundt persille
  • Salt og friskkværnet peber
  • 20 stykker cheddar i skiver
  • 1 stykke cheddar ca 300 gram
  • 3 pakker bacon
  • 1-2 pakker butterdej
  • Æg til pensling
  • Sesam frø til topping

Sådan gør du

  • Bland kød, løg, hvidløg, persille sammen og giv det en omgang salt og peber.
  • Form det så det ligner et stykke franskbrød
  • Stil det på køl i 30 min
  • Imens steger du dit bacon halvfærdigt - det er faktisk nemmere i ovnen for der skal laves en del.
  • Find en bageplade og læg butterdejen ud.
  • Læg nu skiver af cheddar på butterdejen.
  • Læg nu bacon på.
  • Så laver du en rende fx ved at bruge en corkprop i dit kød.
  • Herefter skærer du dit cheddar ud så det kan ligge i renden.
  • Luk køddet omkring osten og placer den midt på dejen.
  • Så lukker du det hele sammen og pensler med æg i kanten så det lukker sig under stegning.
  • Pensel det hele med æg og drys med sesam.
  • Det skal nu bage i 40 min ved 180 grader.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Til denne ret kunne jeg passende lige teste nogle Fiskars Knive, som faktisk gør det ret godt…

Knivene gør det faktisk ret godt, og de er til billige penge – så kigger du efter noget startup sæt, så er Fiskars Norr ikke et dårlig bud.

Dit bacon skal have ½ tid så passer det…

Det eneste som kan være lidt svært er, at de bacon ikke få for meget for så kan det ikke rulles og får det for lidt, så bliver det ikke færdigt. Ellers er det rimelige lige til.

Skær det overskydende dej væk så det passer…

Dobbelt butterdej lyder godt ikke? Det skulle man tro, men det er det ikke, det bliver nemlig ikke bagt igennem og alle andre steder, hvor der kun er ét lag bliver det færdigt bagt – så det bliver noget “dej i dej” hvis du ikke skærer fra…

Butterdej, cheddar og bacon…

Roll em up…

1200 gram kød blev det til her, det var passende, men jeg vil sige, at 800 gram til 3 personer faktisk er nok – og ja det var måske en smule overilet at tro, at hver gæst lige nappede 400 gram kød – men det er bare svært at holde igen…

Capture This…

Klar til 180 grader i 40 min…

Efter 20 min og efter 40 min…

Ca. 500 gram ost er det her, som brødkniven fra Fiskars klarede helt fint…

Fantastisk hvis du har tømmermænd…

 

Du kan reelt servere hvad som helt garniture til – twister fries, chili-fries, salt and vinegar fries eller grove fries – det er helt op til dig. Denne sikrer nemlig, at grøntsagerne får sin helt rigtige plads.

Velbekomme!

 

Stik os en kommentar

Comments

  1. Ole N.Jensen

    5 stars
    Hej drenge ! den opskrift har taget til mig,jeg har krydret kødet lidt hårdere men ellers fulgt jeres opskrift!
    Mvh.Ole

  2. Bo T. Larsen

    4 stars
    Jeg lavede denne opskrift d.26 december da den passer perfekt med de ting man kan skaffe på en helligdag når man ikke lige har fået handlet ind.. jeg serverede denne med hjemmrørt Mayo, remulade, pommes af bagekartofler og en ærtemos ( alt efter opskrift i gastromand extended ). En velsmagende ret der er fint beskrevet. Den passer til en uformel hyggeaften med gutterne.

    • Hej Bo,

      Det var da en skønt kommentar at vågne op til! Tusind tak! Og ja, den er sgu meget blæret – blev folk mætte? :-)

Submit a Comment

4.67 from 3 votes (1 rating without comment)

Opskrift Vurdering