Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

39 Comments

Verdens bedste tomatsauce… med SMØR!

Ravioli og parmesan på verdens bedste tomatsauce
Webmasteren
Verdens bedste tomatsauce - med SMØR!
Ravioli og parmesan på verdens bedste tomatsauce

En god tomatsauce er en fantastisk spise… Her får du vores udgave på en opskrift – naturligvis med rigeligt smør!

Tomatsaucen er meget simpelt at lave og resultatet lige så fantastisk. Der er ikke noget med dyre olier eller hemmelige italienske krydderier, nej all it takes er et par dåser flåede tomater af god kvalitet, 1 løg og en omgang smør – det bliver ikke meget nemmere. Dog skader det aldrig med en sjat kvalitets olivenolie. Denne er opskrift på tomatsauce er perfekt til din pastaret.

Ravioli og parmesan på verdens bedste tomatsauce

Tomatsauce

Verdens bedste tomatsauce – med SMØR!
4.32 fra 60 stemmer
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 2 dåser flåede tomater af god kvalitet (det er ikke sæson for tomater)
  • 1 stk stort løg – skåret i mindre stykker
  • 70 g Smør kommer der lidt mere i, skader det ikke
  • Salt
  • Sukker
  • Frisk basilikum, timian eller rosmarin (valgfri)
  • 1-2 fed Hvidløg (valgfri)
  • 1 lille håndfuld Champignon der simre og blendes med (valgfri)

Sådan gør du

  • Put ingredienserne i en gryde og lad saucen simre i min. 45 min.
  • Blend det hele med din stavblender – vi kører med en Bamix :)

Noter

Ingen hokus pokus (selvom det kan virke sådan), blot lidt tid i gryden.
Kombinationen tomat, løg, smør giver den rigeste basissauce, der smager af sol og sommer. Jeg bruger saucen som base for samtlige mine tomatsaucer og tuner så alt efter humør og temperament. 
Som sagt bruger jeg saucen som base for næsten samtlige mine tomatsaucer. Nogle af mine favorittunes er listet som de valgfri elementer i opskriften.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Stik os en kommentar

Comments

  1. Robert Hansen

    5 stars
    Nu har jeg haft Marcella Hazards bog ‘Essentials of Italian Cooking’ i ‘100’ år og ikke været opmærksom på denne opskrift. Måske fordi jeg allerede har en, der er mindst ligeså god. Denne her er også super god. Jeg vil gerne kvittere med min. Den er fra Pellaprats ‘Great book og French Cuisine’.
    Gil en halv liter sovs:
    1 dåse flåede tomater
    1 lille dåse tomatpuré
    1/2 bladselleri frisk
    50 gr hakket
    25 gr hakket gulerod
    25 gr hakket mager røget bacon
    25 gr smør
    1 bouquet garniture
    1/2 liter bouillon
    Steg grøntsagerne bacon i smør.
    Tilsæt tomatpuré, bouillon, tomater med saft og bouquet garniture.
    Kog op og sæt i en 130 grader varm ovn.
    Sovsen blendes og passeres gennem en si.
    Hvis sovsen er for tynd kog ind til passende konsistens.
    Til sæt salt og peber.
    I kan slå Pellaprats op på Wikipedia

  2. Inger Lauesen

    5 stars
    Jeg har lige spist pasta med tomatsovsen og stegt torsk, MMMM det var godt. Jeg kom en revet gulerod i sovsen sammen med de andre gode ting.🙄

  3. Natalie

    Jeg har lige forsøgt at lave saucen
    Den er lige blendet den nu, og den er blevet orange og ret tyk i det ?og syntes desværre ikke der er særlig meget tomatsmag så var nød til at smide en tomatpure i :(
    Hvor meget squash var det der skulle i? jeg brugte kun 1/2
    og hvor meget sukker og hvor meget salt skal der i ?

    Hilsen Natalie

  4. Maria

    Smager helt fantastisk og er lige så fantastisk nem at lave !

  5. BENT HANSEN

    Har nu prøvet den to gange. Jeg har det sådan med opskrifter, at første gang følger jeg oplægget så slavisk som muligt. Så kender jeg på en måde udgangspunktet. Det er lidt lige som jazz: du skal s’gu’ kunne tohundrede standardnumre – så kan det være du kan få lov at improvisere.
    Nå – men jeg syntes altså der manglede noget Og så kom jeg i tanker om Fat Clemenza’s (Godfather I) trick en lille smule sukker!
    Dér var den!

  6. Mette S

    I aftes forsøgte vi os også med ‘verdens bedste tomatsovs’, men måtte konkludere, at den til trods for smøren altså ikke kan slå den vi plejer at lave, tomatsås von Sydow, som Niklas Ekstedt laver i et af sine programmer. Her bliver ingredienserne (bestående af tomater, peberfrugter, gulerod, chili, løg, hvidløg) bagt i ovnen med lidt olie, så sødmen får lov at træde frem. Det blendes med tomatpassato og smages til med hvidvinseddike og salt. Den har en dybde i sig, som ‘verdens bedste tomatsovs’ synes at mangle. Vi vil dog næste gang vi laver von Sydow, forsøges os med at komme smør i.

    • Lyder sgu også som en solid opskrift Mette S. Skal helt klart prøves! :)

  7. Susie

    Har lige lavet “din” sauce. Må indrømme at det ikke er mig. Jeg elsker tomatsauce, men må konkludere at jeg er til den fine olivenolie og frisk basilikum variant. Men så ved jeg det. Egentlig sjovt for jeg elsker smør, men åbenbart ikke i tomatsauce.

  8. Mette

    Hvor kan man købe Heinz hakkede tomater henne.købte dem engang i rema 1000 men har ikke kunne finde dem siden.

  9. Jeg bruger altid en soffritto, hvilket er den Italienske udgave af mirepoix, som base dvs.:
    løg, bladselleri og gulerødder i forholdet 2:1:1 skåret i små tern og sauteret let i olivenolie, jeg smider ofte også lidt knust hvidløg og bacontern i, og så afhænger det ellers af hvad jeg skal bruge den til.

    Men jeg havde faktisk aldrig tænkt på at svitse det af i smør i stedet! Det kan kun være lækkert!

  10. Thomas

    Agter at kaste mig over den i aften! :) Hvilken vin vil I anbefale til?

    • Hej Thomas.

      Det er formentlig for sent, men hvad skal du spise saucen til? :)

  11. dh2net

    Den er ligesaa god naar den fryses :-)

  12. dh2net

    4 stars
    Rigtig god! Er den fryseegnet hvis man laver en stor portion?
    vh.

    • Det er sgu et rigtigt godt spørgsmål, nu der er smør i. Men mon ikke.

      Let os know how it works out:)

  13. Ole

    Den bedste tomat sauce jeg nogensinde har lavet ( Nu står den og simrer igen :)

    I aften skal den hygge sig med en ovn grill kylling, samt en frisk pasta med parmesan.

    Hvis så Barcelona vinder i aften bliver det nok ikke bedre :)

    Ole

    • Lyder som opskriften på den perfekte CL-aften!

      Godt vi kan hjælpe den på vej:)

  14. Hov! Jeg havde osse et kvart stykke mozzarella, som jeg smulrede i sovsen. Og lidt chili sauce…
    Jeg kan næsten bive ved. Og havde jeg tid, havde jeg smidt et laurblad i, og ladt det koge et par timer…
    Anyway, at komme smør i, i stedet for en omgang olivenolie gør VIRKELIGT en forskel!

    MEN!! At lave en lækker lækker tomatsauce er ikke noget man gør på 10 min, med et løg en en dåse tomater! Den kræver kærlighed!!!! <3

  15. 4 stars
    Faldt over din opskrift, da der stod SMØR med store bogstaver.
    Har dog altid haft svært ved at holde mig til en opskrift. Men din basis opskrift er fantastisk.
    Prøvede igen, nu jeg fik handlet lidt ind. Og det er lækkert!

    Jeg kørte din basis stil.
    Brugte HEINZ hakkede tomater. Yndlings!
    Smed hvidløg, dobbelt løg (dog finthakket)
    Hjemmelavet oreganosalt
    Lidt chili
    Et skvat fishsauce
    Og et par dråber balsamico.
    Salt og peber. selvfølgelig.

    For lige et toppe den hvide pasta jeg har brugt, skar jeg en gulerod i meget fine skiver og blandede i til sidst!

    Mmmmmmmmm!!!!!!!

  16. Bent Martensen

    5 stars
    Jeg har lige prøvet at lave tomatsovsen, jeg smagte sovsen til med Danablue og en lille smule cayennepeber lige for at give den lidt kant !! den blev kanon, så gæsterne ville have opskriften.

    • Hej Bent.

      Godt at høre. Tricket med Danablue’en er noteret:)

  17. 5 stars
    Jeg havde mine tvivl omkring, hvor god denne tomatsovs kunne være – mener selv at jeg har nogle frække varianter i ærmet, men GOD DAMN!

    Det mest overraskende er, at efter en helt simpel pasta og tomatsovs med lidt friske krydderurter sidder man tilbage med en fyldighed og en mæthedsfølelse, som havde man spist en af de noget mere syndige retter fra det italienske køkken. Helt specifikt troede min krop at jeg havde mæsket mig i Osso Buco og risotto… det er vildt!

    • Godt at høre Nicolaj!

      Jeg havde i øvrigt præcis samme approach til saucen som dig:)

  18. 5 stars
    Uha jeg har prøvet den, og der er bare intet der kan måle sig! Glæder mig til at se jeres grill hits anno 2012? Ha en rigtig dejlig dag!

  19. halv-amerikaneren

    Mage til højhellig artikel skal man da lede længe efter – og så mener jeg han rammer fuldstændig ved siden af målet.
    “Men det stemmer alt for sjældent overens med en hverdag, der for manges vedkommende består af arbejde, ulvetime og opvask, kun afbrudt af besvimelseslignende søvn”. Der er vel ingen der forventer at man selv eller bloggerne leverer store gourmet-oplevelser hver dag. Derimod bør blog-indlæggene vel ses som inspiration til både bedre hverdagsmad men især til at få ideer til de mere specielle middage.

    “Herudover bør madbloggere skrive mindre om fænomener og mere om systemet – eller med andre ord: Hvorfor ikke stille spørgsmål som, hvordan får alle adgang til gode råvarer?” Det er da især her jeg mener han fejler – man skal da ikke lede længe for at finde den slags indlæg f.eks. her på siden. Så sent som de seneste dage er et af de mest aktive indlæg omkring kroghængt kød og hvor man kan skaffe det. Derudover har der ifølge min hukommelse været snak om hvor man kan skaffe hhv. god rom, double cream og bisonkød.
    Jeg mener desuden at rigtig mange madblogs har været med til at videreudvikle konceptet omkring bæredygtighed gennem opskrifter der bruger udskæringer der ellers ikke har været populære samt slået på tromme for brugen af lokale produkter.

    Nå, men beklager min sure opstød som egentlig ikke har noget med selve opskriften men blot den afsluttende kommentar. Skulle bare lige lufte lidt ud efter at have læst artiklen :-)

    • Tak for indspark h-a! :)

      Vi mener naturligvis også selv, at vi er med til at flytte nogle ting – et skridt af gangen.

Submit a Comment

4.32 from 60 votes (44 ratings without comment)

Opskrift Vurdering