Verdens bedste tomatsauce… med SMØR!
En god tomatsauce er en fantastisk spise… Her får du vores udgave på en opskrift – naturligvis med rigeligt smør!
Tomatsaucen er meget simpelt at lave og resultatet lige så fantastisk. Der er ikke noget med dyre olier eller hemmelige italienske krydderier, nej all it takes er et par dåser flåede tomater af god kvalitet, 1 løg og en omgang smør – det bliver ikke meget nemmere. Dog skader det aldrig med en sjat kvalitets olivenolie. Denne er opskrift på tomatsauce er perfekt til din pastaret.
Ingredienser
- 2 dåser flåede tomater af god kvalitet (det er ikke sæson for tomater)
- 1 stk stort løg – skåret i mindre stykker
- 70 g Smør kommer der lidt mere i, skader det ikke
- Salt
- Sukker
- Frisk basilikum, timian eller rosmarin (valgfri)
- 1-2 fed Hvidløg (valgfri)
- 1 lille håndfuld Champignon der simre og blendes med (valgfri)
Sådan gør du
- Put ingredienserne i en gryde og lad saucen simre i min. 45 min.
- Blend det hele med din stavblender – vi kører med en Bamix :)
Noter
-
Nu har jeg haft Marcella Hazards bog ‘Essentials of Italian Cooking’ i ‘100’ år og ikke været opmærksom på denne opskrift. Måske fordi jeg allerede har en, der er mindst ligeså god. Denne her er også super god. Jeg vil gerne kvittere med min. Den er fra Pellaprats ‘Great book og French Cuisine’.
Gil en halv liter sovs:
1 dåse flåede tomater
1 lille dåse tomatpuré
1/2 bladselleri frisk
50 gr hakket
25 gr hakket gulerod
25 gr hakket mager røget bacon
25 gr smør
1 bouquet garniture
1/2 liter bouillon
Steg grøntsagerne bacon i smør.
Tilsæt tomatpuré, bouillon, tomater med saft og bouquet garniture.
Kog op og sæt i en 130 grader varm ovn.
Sovsen blendes og passeres gennem en si.
Hvis sovsen er for tynd kog ind til passende konsistens.
Til sæt salt og peber.
I kan slå Pellaprats op på Wikipedia -
Jeg har lige spist pasta med tomatsovsen og stegt torsk, MMMM det var godt. Jeg kom en revet gulerod i sovsen sammen med de andre gode ting.🙄 -
Jeg har lige forsøgt at lave saucen
Den er lige blendet den nu, og den er blevet orange og ret tyk i det ?og syntes desværre ikke der er særlig meget tomatsmag så var nød til at smide en tomatpure i :(
Hvor meget squash var det der skulle i? jeg brugte kun 1/2
og hvor meget sukker og hvor meget salt skal der i ?Hilsen Natalie
-
Smager helt fantastisk og er lige så fantastisk nem at lave !
-
Har nu prøvet den to gange. Jeg har det sådan med opskrifter, at første gang følger jeg oplægget så slavisk som muligt. Så kender jeg på en måde udgangspunktet. Det er lidt lige som jazz: du skal s’gu’ kunne tohundrede standardnumre – så kan det være du kan få lov at improvisere.
Nå – men jeg syntes altså der manglede noget Og så kom jeg i tanker om Fat Clemenza’s (Godfather I) trick en lille smule sukker!
Dér var den! -
I aftes forsøgte vi os også med ‘verdens bedste tomatsovs’, men måtte konkludere, at den til trods for smøren altså ikke kan slå den vi plejer at lave, tomatsås von Sydow, som Niklas Ekstedt laver i et af sine programmer. Her bliver ingredienserne (bestående af tomater, peberfrugter, gulerod, chili, løg, hvidløg) bagt i ovnen med lidt olie, så sødmen får lov at træde frem. Det blendes med tomatpassato og smages til med hvidvinseddike og salt. Den har en dybde i sig, som ‘verdens bedste tomatsovs’ synes at mangle. Vi vil dog næste gang vi laver von Sydow, forsøges os med at komme smør i.
-
Har lige lavet “din” sauce. Må indrømme at det ikke er mig. Jeg elsker tomatsauce, men må konkludere at jeg er til den fine olivenolie og frisk basilikum variant. Men så ved jeg det. Egentlig sjovt for jeg elsker smør, men åbenbart ikke i tomatsauce.
-
Hvor kan man købe Heinz hakkede tomater henne.købte dem engang i rema 1000 men har ikke kunne finde dem siden.
-
Agter at kaste mig over den i aften! :) Hvilken vin vil I anbefale til?
-
Den er ligesaa god naar den fryses :-)
-
Rigtig god! Er den fryseegnet hvis man laver en stor portion?
vh. -
Den bedste tomat sauce jeg nogensinde har lavet ( Nu står den og simrer igen :)
I aften skal den hygge sig med en ovn grill kylling, samt en frisk pasta med parmesan.
Hvis så Barcelona vinder i aften bliver det nok ikke bedre :)
Ole
-
Hov! Jeg havde osse et kvart stykke mozzarella, som jeg smulrede i sovsen. Og lidt chili sauce…
Jeg kan næsten bive ved. Og havde jeg tid, havde jeg smidt et laurblad i, og ladt det koge et par timer…
Anyway, at komme smør i, i stedet for en omgang olivenolie gør VIRKELIGT en forskel!MEN!! At lave en lækker lækker tomatsauce er ikke noget man gør på 10 min, med et løg en en dåse tomater! Den kræver kærlighed!!!! <3
-
Faldt over din opskrift, da der stod SMØR med store bogstaver.
Har dog altid haft svært ved at holde mig til en opskrift. Men din basis opskrift er fantastisk.
Prøvede igen, nu jeg fik handlet lidt ind. Og det er lækkert!Jeg kørte din basis stil.
Brugte HEINZ hakkede tomater. Yndlings!
Smed hvidløg, dobbelt løg (dog finthakket)
Hjemmelavet oreganosalt
Lidt chili
Et skvat fishsauce
Og et par dråber balsamico.
Salt og peber. selvfølgelig.For lige et toppe den hvide pasta jeg har brugt, skar jeg en gulerod i meget fine skiver og blandede i til sidst!
Mmmmmmmmm!!!!!!!
-
Jeg har lige prøvet at lave tomatsovsen, jeg smagte sovsen til med Danablue og en lille smule cayennepeber lige for at give den lidt kant !! den blev kanon, så gæsterne ville have opskriften. -
Jeg havde mine tvivl omkring, hvor god denne tomatsovs kunne være – mener selv at jeg har nogle frække varianter i ærmet, men GOD DAMN!Det mest overraskende er, at efter en helt simpel pasta og tomatsovs med lidt friske krydderurter sidder man tilbage med en fyldighed og en mæthedsfølelse, som havde man spist en af de noget mere syndige retter fra det italienske køkken. Helt specifikt troede min krop at jeg havde mæsket mig i Osso Buco og risotto… det er vildt!
-
Uha jeg har prøvet den, og der er bare intet der kan måle sig! Glæder mig til at se jeres grill hits anno 2012? Ha en rigtig dejlig dag!
Comments