Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

2 Comments

Torsk med selleripuré og nøddevinaigrette

Påsken er slut og den har forhåbentligt budt på masser af god mad og vin for dit vedkommende?!

En af dagene stod den på torsk, og for at prøve noget nyt faldt valget på en af Wassim Hallals retter fra bogen Cool Hverdagsmad. En ganske enkelt og lækker ret, der er relativt hurtig at lave.

Torsk med selleripuré og nøddevinaigrette

 

Torsk med selleripuré og nøddevinaigrette

Ingen vurderinger endnu
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 4 to rskefileter ca. 250 g
  • Selleri
  • Mælk
  • Salt
  • Peber
  • 1 lille løg
  • 100 g frisk ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 100 nødder her valnødder, det kunne også have været hassel- eller pistacienødder
  • 100 g smør
  • 2 spsk soya
  • Olie til stegning af fisk

Sådan gør du

Selleripuré

  • Skræl sellerien og del den i mindre stykker.
  • Lad sellerien simre i mælk ved lav varme i 25-30 min.
  • Hæld væsken fra i en sigte.
  • Blend sellerien til puré sammen med lidt salt og peber - benyt gerne din yndlings Bamix stavblender :)
  • Hold puréen lun.

Nøddevinaigrette

  • Skræl og hak løg, ingefær, hvidløg og nødder.
  • Smelt smørret til det karmeliserer og hæld bundfaldet fra.
  • Tilsæt de hakkede ingredienser, og lad det hygge sig lidt.
  • Smag til med soya.

Fisken

  • Steg torskefileterne hårdt på den ene side, ca. 4 min. så de får en flot gylden side.
  • Giv dem et ekstra halvt minut på den anden side.
  • Tag dem af panden og drys med lidt slat.

Noter

Billedet ovenfor er et bud med fisken anrettet på en lun talerken. Fisken er placeret ovenpå selleripuréen og nøddevinaigretten uden om - dog kunne man overveje forholdet mellem fisk og nøddevinaigrette - mere fisk færre nødder. Lidt pynt i form af dild eller andet grønt ville heller ikke skade.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Velbekomme! – og tak til Wassim for inspiration

 

Stik os en kommentar

Comments

  1. Det har du ret i. Vinaigrette er en olie/eddike blanding typisk med salt, peber og andre krydderurter.

    Men som nævnt kommer inspirationen her fra Wassim Hallal, og han mener, vi kan kalde denne blanding for nøddevinaigrette… om det så er lidt for kreativt, kan vi jo altid diskutere :)

  2. Sjoenne

    Gad vide hvor vinagretten er i nøddevinagretten? :S

    Eller er det mig der gal på den? er vinagrette ikke olie/eddike?

Submit a Comment

Opskrift Vurdering