Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 18. marts 2019

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Torsk med selleripuré og nøddevinaigrette

Aarhusianeren

Påsken er slut og den har forhåbentligt budt på masser af god mad og vin for dit vedkommende?!

En af dagene stod den på torsk, og for at prøve noget nyt faldt valget på en af Wassim Hallals retter fra bogen Cool Hverdagsmad. En ganske enkelt og lækker ret, der er relativt hurtig at lave.

Torsk med selleripuré og nøddevinaigrette

 

Torsk med selleripuré og nøddevinaigrette
Forfatter: 
Kategori: Forret
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 2
 
Ingredienser
  • 4 torskefileter (ca. 250 g)
  • Selleri
  • Mælk
  • Salt
  • Peber
  • 1 lille løg
  • 100 g frisk ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 100 nødder (her valnødder, det kunne også have været hassel- eller pistacienødder)
  • 100 g smør
  • 2 spsk soya
  • Olie (til stegning af fisk)
Tilberedning
Selleripuré
  1. Skræl sellerien og del den i mindre stykker.
  2. Lad sellerien simre i mælk ved lav varme i 25-30 min.
  3. Hæld væsken fra i en sigte.
  4. Blend sellerien til puré sammen med lidt salt og peber - benyt gerne din yndlings Bamix stavblender :)
  5. Hold puréen lun.
Nøddevinaigrette
  1. Skræl og hak løg, ingefær, hvidløg og nødder.
  2. Smelt smørret til det karmeliserer og hæld bundfaldet fra.
  3. Tilsæt de hakkede ingredienser, og lad det hygge sig lidt.
  4. Smag til med soya.
Fisken
  1. Steg torskefileterne hårdt på den ene side, ca. 4 min. så de får en flot gylden side.
  2. Giv dem et ekstra halvt minut på den anden side.
  3. Tag dem af panden og drys med lidt slat.
Noter og anretning
Billedet ovenfor er et bud med fisken anrettet på en lun talerken. Fisken er placeret ovenpå selleripuréen og nøddevinaigretten uden om - dog kunne man overveje forholdet mellem fisk og nøddevinaigrette - mere fisk færre nødder. Lidt pynt i form af dild eller andet grønt ville heller ikke skade.

 

Velbekomme! – og tak til Wassim for inspiration

 

Kommentarer

  1. Sjoenne

    Gad vide hvor vinagretten er i nøddevinagretten? :S

    Eller er det mig der gal på den? er vinagrette ikke olie/eddike?

  2. Det har du ret i. Vinaigrette er en olie/eddike blanding typisk med salt, peber og andre krydderurter.

    Men som nævnt kommer inspirationen her fra Wassim Hallal, og han mener, vi kan kalde denne blanding for nøddevinaigrette… om det så er lidt for kreativt, kan vi jo altid diskutere :)

Smid en kommentar

Hvad synes du om opskriften: