Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 23. juli 2019

Scroll to top

Top

5 kommentarer

Laks, peberrod og hygge

Gastromand

Flere gange bliver vi efterspurgt en nem og hurtig ret, og denne må jeg ærligt sige er min favorit ind til videre. Ikke blot fordi den er lynhurtig og lækker og indbydende, men fordi retten faktisk lægger op til mere hygge under maden end normalt – det vender vi dog tilbage til.

Pris

4 personer. Pris: 150 kr. (meget afhængig af prisen på laksen)

Tilberedningstid: 20 minutter.

Ingredienser

800 g ferskrøget laks (bed din fiskemand om at skære det ud i tynde skiver)
800 g nye kartofler (nye så vidt det er muligt)
3 dl. Cremefraise
2-3 spsk. Frisk revet peberrod
1 øko. citron (saft og skal)
1 bund dild
4 spsk kapers
2 spsk rødvinseddike
2 spsk hvidvinseddike
½ dl. ekstra jomfru oliven olie
Salt/peber

Tilbehør:

salat
groft brød

Start med kartoflerne. Lad vandet koge op, tilsæt rigelig mængder salt og smid kartoflerne i (hvis du vil koge den perfekte kartoffel og tilfældigvis har koriander og en stilk med timian, så smid det ved også). Lad dem koge 7-8 minutter, sluk og lad dem trække færdige – stol på mig!

Godt – mens de koger fatter du en skål, rør cremefraise, peberrod, og  saften fra ca. en halv citron sammen, det er muligt, at du kan rive noget mere peberrod, det er lidt en smagssag, men pas på det ikke overdøver alt andet. Smid herligheden i køleskabet.

Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dampe godt af.

Tag en stor skål og hæld begge slags eddike, olie, saften fra en halv citron og ca. ½ tsk. af skallen, som du river. Tilsat kapers, salt og peber. Rør det hele godt sammen. Vend så de varme kartofler rundt i marinaden, det gør intet de er varme, det samler bare smagen. Når det er dampet af så vendes dilden også i, gem lidt til sidst.

Mens kartoflerne damper af finder du et stort fad og anretter laksen. Læg den ud i lidt tilfældige stykker.  Kartoflerne hældes ud i midten, og din peberrodsblanding dryppes rundt på laksen. Pynt med lidt dild til sidst. Server en lækker salat og noget groft brød til.

Det her er hvad madlavning handler om, simple og lækre råvarer – ind midt på bordet, så det samler folk, bedre bliver det ikke. Husk, at denne ret har citron, fedme fra laksen og det skarpe fra peberroden, pas på med din hvidvin hertil, du kan bruge en fuld fed chardonnay, jeg valgte Planeta fra Sicilien 2007, uha – den er lækker.

Tak til Jamie O for inspiration.

Velbekomme!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Selv om jeg ikke er vild med peberrod, så lyder denne ret ganske tiltalende. Planeta Chardonnay med god tyngde lyder som et godt match!

    • Absolut, det skal være en hvid, som kan bære de stærke elementer fra retten, og det gjorde Planeta rigtig fint. Bare ærgeligt, at den koster 250-270 kr. i Danmark :-/

  2. Laks og peberrod, så kan det kun være godt, er vild med begge dele :-)

    Mange hilsner
    Birthe

  3. En virkelig lækker og simpel ret.

    Laks og peberrod, sammen med cremefraiche er vireklig godt.

    bedste hilsner
    Søren

  4. Tak tak! Det er jo meget inspireret fra Jamie Oliver og hans stil, som er det her simple mad med få lækre ingredienser, som er virkelig tiltalende, bare lidt synd det er en sommerret, nu hvor det bliver vådt og mørkt i DK. Men så kommer de gode vinterretter jo heldigvis.

Smid en kommentar