Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 19. marts 2024

Scroll to top

Top

7 kommentarer

Opskrift på nem og lækker lakserillette

Opskrift på nem og lækker lakserillette
Webmasteren

Ja undskyld brugen af det lidet maskuline ord lækker, men jeg sidder i skrivende stund og ser “Landeplagen – Lækker” – så er det ligesom på plads…

Well, i weekenden var der familiebesøg fra guds eget land – Sønderjylland that is og det betød naturligvis en undskyldning for at lave lidt lækker (der var det sgu igen) mad. Menuen bestod af:

Forret: Lakserillette med parmesanbrød og radicchio

Hovedret: Konfiteret svin

Dessert: Chokolade creme brulée med solbærsorbet

Lakserillete

Ingredienser
  • 2 skiver grovtoast eller andet brød
  • parmesan
  • 1 stk radicchiosalathoved
  • 4 skiver go’ røget laks
  • 300 g go’ røget laks i et stykke – evt. varmrøget laks,  hvis du ønsker en mere fast struktur i den rillette
  • 1/2 hakket løg – har du skalotteløg, bruger du naturligvis det
  • 4 spsk. mayonaise – hjemmelavet er naturligvis at foretrække, men Helmans går an. Kan også erstattes af rygeost hvis det skal være lidt frækkere
  • 1/2 dusk hakket purløg
  • citronsaft
  • salt
  • peber
  • paprika
  • olivenolie
  • hvid balsamicoeddike
Tilberedning

det bliver simpelthen ikke nemmere…

  • Rør den røgede laks sammen med den hjemmelavede mayonnaise og finthakket purløg og løg
  • Smag til med salt, peber og citronsaft
  • Drys brødet med lidt revet parmesan og paprika og rist det i ovnen et par minutter
  • vend radicchioblade med lidt olivenolie og lys balsamico eller anden eddike
Anretning

Som det kan ses på billedet, er jeg måske ikke den rette, så du må eksperimentere lidt, men brug en anretterring til at forme din rillette.

VELBEKOMME!

PS. Apropos landeplage gætter jeg på at Kato Feat. Ida Corr, Camille Jones & Johnson – SJUS bliver Danmarks næste store plage:)

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. KK

    absolut,……man kan vel tag jeres røv lækre konfiteret svin i havde oppe for et dage siden, ta de resterende rester af svinet (uden fedt marmoringen) og strevle, tilsæt lidt af fedtet fra braiseringen og smag til med frisk timian og hvidløg. Evt. pres det i muffinforme natten over.

    og vupti så der svinerillette,……

  2. En anderillette må vel være et godt eksempel på din definition KK – ikke?

  3. KK

    lige nøjagtig der vel mer tale om div. former for mousse og rørte ting, i disse sammensætninger.

  4. KK

    rillette er vel en ting som først er braiseret mørt i eget fedt ell. anden form for fedt. For så dernæst at blive brugt kold, i en rørt ting med overskydende fedt fra braisering.

    WIKI:
    Rillettes is a preparation of meat similar to pâté. Originally made with pork, the meat is cubed or chopped, salted heavily and cooked slowly in fat until it is tender enough to be easily shredded, and then cooled with enough of the fat to form a paste. They are normally used as spread on bread or toast and served at room temperature.

    • Du har ret i at rillette nok burde stå i “” – ikke destå mindre bruges betegnelsen i flæng verden over om retter lignende ovenstående (ikke at det bliver rigtigt af den grund:))

  5. KK

    sådan rillette der, er den ikke lidt forkert,…………..????

Smid en kommentar