Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

One Comment

Gastromands bud: Trio modtager første Michelinstjerne indenfor et år

Gastromands bud: Trio modtager første Michelinstjerne indenfor et år
Gastromand

AOC’s lillesøster er nu åbnet og klar til at indtage København fra 10. etage i Axel Towers hvor restaurant Trio nu kan prale med, at have én af de bedste lokationer og udsigt over København. Trio er den tredje restaurant i AOC’s familie som også omfatter ”No. 2” der ligger på Christianshavn.

Axel Towers…

Trio har Skybar som befinder sig på 9. etage, hvor der er udsigt over København. I baren finder du kyndige bartendere bl.a. fra Ruby som shaker den perfekte pre-dinner cocktail til dig inden du kan slå dig løs på etagen ovenfor.

Ingen ”Fattigmandsmenu” til Gastromanden

Vi ankommer 18.30 og går direkte til bords, vi sender lange øjne efter baren, men tænker, at en afterdinner cocktail må være vejen frem. Kort efter vi er vist til bords kommer vores tjener og forklarer om deres valgmuligheder. Du kan enten vælge deres ”Trio-menu” som er 8-9 serveringer hvor der kan tilvælges to forskellige vinmenuer – en ”fattigmandsmenu” og ”den eksklusive” og for lige at være seriøse lidt, så er forskellen naturligvis kvalitet og pris. Den ”billige” ligger på 425 kr. og den ”dyre” på 725 kr.

En Svensk Riesling – sådan da…

Hvad vælger Gastromanden? Du gættede korrekt! Videre vælger vi begge Trio-menuen, dog vil min bedre halvdel gerne vide hvordan deres østers på menuen er tilberedt. Tjeneren som i øvrigt præsenterer sig selv ved navn forklarer, at det er neutral med muslingskum. Hun tøver lidt men accepterer menuen. ”Fremragende” udbryder vores tjener og iler videre.

Rå fisk– we meet again!

Trio ligger i Tårn D – bare hvis du skulle være i tvivl og har naturligvis fantastisk udsigt. For vores vedkommende når vi lige solnedgangen, som stråler ind i restauranten. Kort efter kommer vores første ret, som er to serveringer. Østers med muslingskum og rå makrel i blancheret kål med tang og koriander.

Østers med muslingeskum!

Hvis I læser mine indlæg ved I efterhånden godt, at jeg har et lidt anstrengt forhold til rå-skaldyr og fisk – ikke sushi men mere rå jomfruhummer og rejer – jeg har fået det én gang på Dragsholm Slot hvor det ikke faldt i min smag og har været skeptisk siden.

Rå makrel – vi mødes igen!

Heldigvis bliver min frygt gjort til skamme, det er lækkert, frisk og sprødt – for mig helt perfekt. Min medspiser synes stykket en kende stort og lidt meget at have i munden (hmmmm) – men helt fair, det kan jeg faktisk godt forstå. Vi bytter også lige østers så jeg får den store – jeg er nemlig efterhånden hærdet og kan sagtens klare en 12-15 stykker, og når de så er forskønnet med en creme muslingeskum, så kører det bare. Vi får en yderst velbalanceret Riesling fra en svenskproducent – læg mærke til navnet ”Stagård”.

Fantastisk Risling…

Sherry og kåldolmere

Efter en kort pause går vi til næste vin – en smuk tør sherry med masser af valnød i duft, som skal komplimentere vores kåldolmere med friske svampe og svampe consommé. Det smager virkelig godt og Søren Selins evner skinner tydeligt igennem i retterne. Skal jeg sætte cusine på, så tænker jeg dansk/nordic med et twist. Vi er rørende enig om, at niveauet er højt og navnlig da det er første uge.

Tør Sherry til vores kål… Dristigt men godt!

Kåldolmere og svampe…

Guld…

Næste vin har verdens fedeste navn ”Liquid Farm” som er en fuldfed chardonnay fra staterne. Hvis du er vild med den slags vin, så er denne en total vinder! Masser af ”smør”, røg og dyb intens citrus i næsen og så en forførende olieret og cremet vin at få i munden.

Tjek lige navnet…

Hvad kan være et bedre match end havtaske, puré med brunet smør, ristet rugbrød og hasselnødder – intet – absolut intet! Det er sjældent jeg oplever dette, men her blev retten og vinen løftet til nye højder – her gav 2+2 faktisk 5 – for mig var det aftenens bedste ret. Rent visuelt er det måske ikke den smukkeste, men absolut den mest velsmagende.

Retten hvor 2+2=5…

Jeg er langt om længe nået dertil hvor Barolo begynder at smage godt og den ofte tørre og tanninrige vin kan være noget af det ypperste der findes. Det er afgjort her, hvor deres vin-menuer adskiller sig og er du vinnørd eller elsker du bare lige som mig god vin, så vil jeg bruge de ekstra ca. 40 kr. pr. glas som den koster – det er pengene værd!

Familiefaren er blevet gammel nok til at drikke Barolo…

Der står shortribs på menuen til hovedretten, som er lavet som en ”asian sensation” med lime, palmesukker og asiatiske noter, hertil løg og kål. Jeg tøver lidt da jeg ser retten, for det er lidt rodet, men smagen fornægter sig ikke – det er pisse godt! Smukt Søren!

“Asian Sensation” kunne være et passende navn… (egen fortolkning)…

I starten matcher Baroloen perfekt og den tørre vin står godt til det fede klisterede kød – men efterhånden som den åbner sig bliver den mere sød og får klare noter af rosiner, som faktisk er lidt off – det er en detalje, men alligevel værd at bemærke.

Kongens KBH…

Vores tjener forslår en kunstpause inden desserten, hvor vi vælger at gå udenfor og nyde KBH fra toppen af Axel Towers, hvor Kongens By smiler til os. Efter 10 minutters luft kommer vores tjener tilbage og melder vores dessert er klar.

“Gode Råd”…

Det er et gensyn med den efterhånden ret populære dessert-kage “Gode Råd” som kommer fra Sønderjylland og som “nogen” vist nok også har med i en kommende udgivelse af en meget særlig ny udvidelse til en meget særlig eksisterende kogebog (blink-blink) – anyway! Gode Råd er bare lækkert, sprød og knasende – der er en ostecreme til, hvor jeg egentlig føler jeg mangler noget sødt, men forstår godt meningen med, at denne dessert ikke er for sød, navnlig da vi får en portvin til med lidt alder – så giver det nemlig meget mening! Meget godt eksempel på, at Søren Selin og Christian Aarø kan deres shit!

Masser af portvin til den mindre søde dessert…

Sidste ret er Cannelé som er overhældt med Ron Zacapa. Vi undrer os lidt over manglende bestik og spørger pænt tjeneren som svarer “Den skal bare spises MF” – “Cool” tænker jeg og noterer den uformelle stemning som Trio byder på.Vi napper en sidste cocktail i baren og betaler regningen, som lyder på 3300 kr. hvilket er helt og særdeles fair til dette niveau.

Cannelé med Ron Zacapa…

Dommen

Nu er vi jo ikke anmeldere på Gastromand, så derfor kommer der ikke stjerner eller andet. Vi skriver om vores oplevelse og deler den med jer. Om vi reelt kunne kalde os anmeldere ved jeg ikke helt, det vil jeg hellere lade jer vurdere. Men – for det skal jo komme et men – så er Trio i høj klasse. Serveringerne er skarpe, vinene er matchet tæt på perfekt, stemningen afslappet og indretningen fed. Det er resultatet af Søren Selin og Christian Æærø og sætter man dem sammen sker der ting og sager – Mit bud er derfor, at de modtager deres første Michelin-stjerne indenfor et år. Indtil da vil jeg ønske dem held og lykke med Trio.

Stik os en kommentar

Comments

Submit a Comment