Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 18. juni 2024

Scroll to top

Top

3 kommentarer

White Guide: Her er Danmarks 5 bedste restauranter

White Guide: Her er Danmarks 5 bedste restauranter

Det er sæson for guides og prisuddelinger. Mandag d. 23.05. blev White Guide 2016/17 præsenteret i Skuespilhuset i København. Som partner på uddelingen er vi naturligvis med til festlighederne. 

Vi er netop trådt ned fra podiet efter at have overraskt prisen til Årets nye restaurant, men det er slet ikke de nye drenge i klassen det skal handle om i denne omgang – det er til gengæld de 5 ypperste restaurationer i landet!

Artiklen er præsenteret i samarbejde med White Guide.

Årets bedste restaurant forfalder aldrig til perfektionens apati. Nummer to leverer en perfekt synkroniseret oplevelse i verdensklasse. Nummer tre har hjertevarme og grøn som grundfarve. Nummer fire er en kulinarisk ballet, og nummer fem har pleasende velsmag som den røde tråd og ekstremt høje niveau på gulvet. Mangfoldigheden er stor på Danmarks bedste restauranter – her er årets største gastronomiske oplevelser ifølge White Guide 2016/17.

 

1. NOMA, København (Årets bedste restaurant)

Point (mad/total): 39/96

13 års undvigelse af perfektionens apati

Noma er i enhver betydning af ordene alive and kicking, selvom det mest levende på vores bord i biologisk forstand er drikkevarerne. Det produktionsfilosofiske forlæg er det samme som Nomas eget: minimalintervention i naturens egen skønhed. Dagens mest spektakulære servering, en hel grillet vildand dramatisk anrettet i en rede af halm. Knap har vi fortæret det blodige brystkød, før en nævenyttig tjener forsvinder med det stadig bugnende andeskrog – for dog få minutter senere at returnere med det nu fintparterede dyr frisk fra trækulsgrillen bag bygningen. Noma er restauranten, som aldrig forfalder til perfektionens apati, og vi siger tak for 13 revolutionerende år i Strandgade. Vi glæder os til at spille med på næste level.

Læs hele White Guides anmeldelse

 

2. GERANIUM, København

Point (mad/total): 38/95

Sensorisk elegance og perfekt synkroni

Den gastronomiske tour de force starter i det øjeblik, vi træder ud af elevatoren på 8. sal. Tjenerne serverer og rydder ulasteligt koordineret, og af og til forlader mindre formationer af hueklædte kokke deres post for at placere smukke anretninger foran gæsterne i perfekt synkroni. Oldschool, men stilfuldt og knivskarpt. Med sirlig visuel skønhed og velkomponeret velsmag som den gennemgående tråd viser køkkenchef Rasmus Kofoed sin forkærlighed for naturlige imitationer. Geranium er et skoleeksempel på en toprestaurant anno 2016. Maden er sensorisk velkalibreret og elegant med køkkenchefens tydelige fingeraftryk på hver en servering, vinene er gode, og betjening fnugfri. Geranium leverer en af Nordens allerbedste restaurantoplevelser.

Læs hele White Guides anmeldelse her

 

3. KADEAU KØBENHAVN, København

Point (mad/total): 38/95

Revampet bornholmerkøkken er klippefast som aldrig før

Den helt særlige stemning i lokalet og en lettere toneart i menuen er de mest markante forskelle fra Kadeau før sin ombygning og til genfødslen i november 2015. Det er som at træde ind i en oase, der har karakter af et rigtigt hjem med stort køkkenalrum og spisepladser. Maden er vidunderligt mangfoldig i sin smag med syre som dominans og med kraftige naturlige kulører, hvor grøn er grundfarven. Der er balance i hver en ret, og menuen når et naturligt højdepunkt med bålstegt grisebryst, sort hvidløg, solbær og salte blomsterknopper, hvor grisen i sin kødfulde enkelhed med sprød svær går rent hjem og skaber lykke sammen med en perfekt valgt côte-rôtie. Rammerne er uformelle og hjertevarme, så velværet når ud i de yderste led. Kadeau København er stærkere end nogensinde.

Læs hele White Guides anmeldelse her

 

4. RESTAURANT AOC, København

Point (mad/total): 38/91

Gastroteater på allerhøjeste niveau

AOC anmeldt i to ord ville lyde: dyb kompetence. Det skinner igennem hvert eneste aspekt af måltidsoplevelsen, lige fra præsentationen af de tre huschampagner over de minutiøst præparerede retter til serviceteamet, som ikke misser et beat. Køkkenet er til tider charmerende legesygt, og mest overbevisende er de to gør-det-selv-momenter: pandekagen, vi selv skal fylde og rulle med en lille tatar på kød fra Grambogård, blommechutney, røget rødbedepulver, karse og syltede hyldeblomster. Og selvfølgelig husklassikeren af pighvar bagt i enebærgrene, som vi klipper op med en saks. En floskel, måske, men en harmonisk kulinarisk ballet i AOC’s fokuserede gastroteater. Bravo!

Læs hele White Guides anmeldelse her

 

5. KONG HANS KÆLDER, København

Point (mad/total): 37/93

Imponerende tjenerhåndværk i kongens kælder

Engang var enorme mængder af caviar, trøfler, store Bordeaux-vine, hvid dug og veludført bordarbejde indbegrebet af det at spise fint. I dag er billedet som bekendt mere broget, men ét sted holdes den klassiske gourmetfane stadig overordentligt højt: Kong Hans Kælder. Under de kalkede lofter kan du tage plads ved et sirligt dækket bord med dug, blomsteropsats og levende lys. Oldschool, men gennemført. Maden på Kong Hans er knivskarp, kraftigt forankret i de klassiske dyder med pleasende velsmag som den røde tråd. Men selvom køkkenet står stærkt, nærmest blegner det i forhold til det ekstremt høje niveau på gulvet, hvor restaurantchef Peter Pepke styrer forestillingen som både hovedrolleindehaver og instruktør.

Læs hele White Guides anmeldelse her

 

White Guide 2016/17 udkommer mandag den 23. maj. Alle anmeldelser kan læses på whiteguide.dk eller i White Guide App

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Peter

  Restaurant KADEAU i København besøgte jeg sidste uge.

  Håber der er et lignende sted i Aalborg hvor jeg befinder mig næste uge.

  Jeg kan umiddelbart ikke finde noget på http://www.restaurantaalborg.dk

  Andre med muligheder?

 2. Jesper

  Et noget højere lix-tal på anmeldelserne end I plejer at holde bloggen i, og samtidig røvkedelig læsning. Men I kunne da vel aldrig finde på at leje jeres læsere ud til White Guides PR-afdeling?

  • Det kunne vi nu sagtens finde på, men det er ikke det, der er sket her. Vi har til gengæld lavet en aftale med White Guide om at levere en række artikler, som vi forventer have Gastromand-læsernes interesse, men vi kan jo tage fejl – selvom det ikke sker så tit:)

   Og ja helt sikkert højere lix-tal Jesper – det manglede bare andet, når det er skrevet af professionelle!

Smid en kommentar