Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 6. december 2023

Scroll to top

Top

8 kommentarer

Et koncept vi elsker: Cortsen Dining by Mads Cortsen

Et koncept vi elsker: Cortsen Dining by Mads Cortsen

Du husker ham sikkert fra Masterchef 2015. Den (meget) unge, let generte nordjyde, med det rendyrkede kokketalent. Mads Cortsen har droppet kokkekarrieren – for at lave mad hjemme hos dig selv!

En tilfældig eftermiddag popper en besked op på Facebook; Webmasteren spørger, om jeg har planer torsdag? Jeg spørger ”Hvad da?” Og får det korte svar ”Fordi jeg planlægger noget awesome i 9000 Happiness!” Den slags sker faktisk utrolig tit mellem os – og man lærer at holde af det! Denne gang havde Webmasteren fået en ide om, at det nordjyske naturtalent skulle lave noget mad til os og et par andre gæster i anledning af at have startet sit eget firma Cortsen Dining.

Køreplanen for en aften...

Køreplanen for en aften…

Hmm tænker du nok? Det lyder sgu da som om I gør reklame for Mads Cortsen? You are god damn right we do! Forestil dig, at du lige har opdaget en usleben diamant ala den som de finder i ”Blood Diamond” med Leonardo Dicaprio. Du ved – den han også blev snydt for en Ocsar for? Nå, men denne diamant rummer uendelige muligheder og har en enorm værdi – oversæt det til kokkeverdenen og du har Mads Cortsen.

1 stk. dygtig ung mand...

1 stk. dygtig ung mand…

Vi mødte ham første gang på Mortens Kro kort tid efter hans afslutning i Masterchef og magen til ung, ivrig og ambitiøs ung mand er sjælden set. Hvis du spørger mig, så skal Mads gøre det han gør bedst – mad og hånden på hjertet så ville jeg nok med hans talent udskyde uddannelse som kok noget tid for lige nu er han sgu on fire!

Den medbragte maskinpark som fik Webmasterens egen til at blegne lidt...

Den medbragte maskinpark som fik Webmasterens egen til at blegne lidt…

Nå, nok om det. Koncept er simpelt – Mads tropper op i dit hjem med en lille pispot (fordi han har brugt samtlige sparekroner på service og udstyr) af en bil proppet med mad og udstyr. Han laver et antal serveringer for det antal gæster du ønsker –  vi fik 18 serveringer alt inklusiv.

Franske oliven og Nashipære infuseret med yuzu...

Franske oliven og Nashipære infuseret med yuzu…

 

Cortsen Dining (4)

Sprød gris med estragonmayo og kyllingeskind med røget creme…

Lad os kigge på sagerne. Vi havde en flaske Bollinger med som blev serveret sammen med små franske oliven, nashipære infuseret med yuzu hvorefter vi fik sprød gris med estragonmayo og kyllingeskind med røget creme. Jeg vælger at lade billederne tale for sig selv, det er vist nemmere.

En bombe af velsmag...

En bombe af velsmag…

Inden vi forlod vores snacks fik vi min favorit – en bombe af velsmag. Braiseret, konfiteret oksehale med fermenteret hvidløgsmayo og forkullet hvidløgsstøv – I say God damn what a rush!

Da jomfruhummerne blev hevet frem fik jeg et kort øjeblik lidt delavú fra Dragsholm Slot hvor vi fik dem serveret rå. Og der må jeg bare lige sige – New Nordic er sgu fedt og har sat os på verdenskortet og alt det der, men skal vi nu ikke bare blive enige om, at rå jomfruhummer er dybt overvurderet. Grill nu for pokker din hummer!

Bedre end Dragsholm Slot - så er det sagt!

Bedre end Dragsholm Slot – så er det sagt!

Heldigvis var Mads helt på samme hold og fyrede den af med flammekasteren direkte på Webmasterens keramiske bordplade. Under den varme voldsomt reducerede consommé var der et stykke candyfloss, for at søde retten – og for at lave et fedt gimmick som virkede overraskende godt. Hvor havde Mads så fået candyfloss fra tænker du nok? Fra den medbragte candyfloss-maskine of course.

Grillet jomfruhummer med reduceret consommé, candyfloss, urteolie og et udvalg af karser og blomster...

Grillet jomfruhummer med reduceret consommé, candyfloss, urteolie og et udvalg af karser og blomster…

Der skal jo masser af brød til, og her var Mads ærlig – ”Jeg har taget det bedste jeg kunne købe med!” – fair nok tænker jeg, der er tydeligvis også lagt time efter time i alle andre serveringer. Er jeg i øvrigt den eneste der synes smørserveringen er pivfræk?

Brød med brunet smør, friskost og citrus...

Brød med brunet smør, friskost og citrus…

Så blev der fundet hvidvin, da både hummer og de næste retter jo skulle have selskab. Tun-ballotine i aske med citron og avocadocreme efterfulgt af asparges med plain avocadocreme, smørcreme, kørvel – begge med Gold Caviar fra Rossini til den diskrete pris af 1000 kr. for 50 gram – og ja vi nærmer os kilopriserne på guld.

Tun ala Cortsen...

Tun ala Cortsen…

Aftenens bedste ret!

Aftenens bedste ret!

 

Disse to retter sammen står nok klarest i min erindring – jeg er næsten tabt for ord – men det var absolut mageløst! Sidste ret inden hovedretter var den altid elskede pighvar med broccoli og skummende hollandaise.

Cortsen Dining (11)

Vi elsker Pighvar…

 

Så var der en kort kunstpause inden hovedretten, hvor én af de gavmilde gæster havde medbragt en Clos Forti 2009 (100 Parker Point). En fremragende vin, som faktisk godt kan åbnes nu uden at det er barnemord.

100 RP og faktisk klar til at blive nydt nu!

100 RP og faktisk klar til at blive nydt nu!

 

Til den fik vi dyreryg med urtekroket, karamelliseret løgpure, syltet perleløg og riiigeligt trøffel – og der var sgu rigeligt med trøffel. Det var én af de retter hvor man mættes af smagen og ikke størrelsen på retten – det var bare velsmag.

Lidt frisk trøffel...

Lidt frisk trøffel…

Og nej den unge mand var sgu ikke nærig med den...

Og nej den unge mand var sgu ikke nærig med den…

Vores buk og aftenens hovedret...

Vores buk og aftenens hovedret…

Så blev det tid til gøgl og vi skulle have en rigtig 80’er klassiker ”Champagnebrus” eller champagnesorbet med broken gel på granny smith, hvid ganache, krystalliseret syrlig chokolade og en champagnesauce med grøn olie. Som ganerenser var det fandme en flot ret.

Champagnebrus!

Champagnebrus!

Efterfølgende fik jeg lov at smage bladguld for første gang i mit liv – faktisk meget sjovt, men det er mere følelsen og tanken om, at du spiser guld for reelt smager det jo ikke af så meget. Sprød brændt dej med bagt creme og 22 karat bladguld – her går det godt!

Bladguld - som jeg smagte for første gang!

Bladguld – som jeg smagte for første gang!

Det er svært at finde en decideret krone på værket men et godt bud var den, af manden selv, mundblæste karamelkugle fyldt med blodappelsinpure, marengs, sorbet på blodappelsin og fileter af frisk blodappelsin. Lidt af et gimmick at pulle off.Det er den slags, som giver smil og anerkendende nik fra gæsterne.

Cortsen Dining (24)

Normalt er jeg ikke til blodappelsin, men denne ret fangede mig sgu…

 

Vores sidste kolde dessert var cremet is lavet på jackfruit, med et lag af geleret ananas, en vakuumeret ananasring. Hertil lidt ananasmarengs og frysetørret ananas – smukt!

Ananas på dåse...

Ananas på dåse…

Vi sluttede pænt af med chokoladetrøfler med Piemonte hasselnødder, guldæg med saltet karamel og eddike samt ristet skumfidus udhulet og fyldt med flydende karamel med æbleeddike og salt. den vil du gerne lige se, siger du?

 

Cortsen Dining (26)

Seriøse peti-four må man sige…

Cortsen Dining (27)

Tak for en fantastisk aften…

Lad det bare være sagt: Mads Cortsen er så afgjort et talent. Det som nok imponerer mest er hans helt syge engagement og den iver og glæde han udstråler når han fortæller om hvordan han har skabt en ret og hvordan han fandt ud af, at ren avokado-creme for ham var enestående! Den glæde og den autenticitet ses bare sjældent.

Uvant for en Gastromand skulle vi ikke røre en finger...

Uvant for en Gastromand skulle vi ikke røre en finger…

Der er noget latterligt luksuriøst over at have en personlig kok stående i sit køkken og servicere dit selskab en hel aften. Det rimer næsten på herreaften, champagne og høj cigarføring – kort sagt: Vi er kæmpe fans af konceptet, spår det en stor fremtid og ikke blege for at give Mads de varmeste anbefalinger med på vejen!

Prisen for en omgang som ovenstående er i øvrigt 1250,- pr. herre (edit: Webmasteren hvisker 1500 i mit øre, men det ændrer ik’ en skid!) – på en gang mange penge og samtidig pisse billigt!

Cortsendining.dk

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Line Stig

  Lyder som en, på alle måder, helt fantastisk oplevelse!!

  Drømmer allerede om at han står i vores køkken:-)

  • Hej Line – det var det også – det var gennemført på alle tænkelige måder, jeg tør næsten ikke tænke over hvor mange timer han har brugt på bare forberedelsen? Hvis du får muligheden så synes jeg du skal slå til eller hyre ham for en aften :-)

 2. Fynboen

  Hold kæft det er fedt!

  • Det var mega fedt Daniel – du må hive ham til Fyn!

   • Fynboen

    Tager han også opvasken? :-D

Smid en kommentar