Vintersuppe: Thai Suppe med et Spicy Kick
Lider du også lidt af vinterdepression på denne tid af året? Selv om vi trods alt går lysere tider i møde så er der til tider trist, vådt og gråt – det rimer næsten. Jeg vil gerne personligt indrømme, at jeg bliver lidt trist om vinteren – jeg savner solen og så snart mit niveau af d-vitaminer daler så følger humøret også med – noget som letter er dog madlavning og “vintermad” med masser krydderier og fuld smæk på smagen, det er den bedste form for terapi der findes!
Denne suppe er en sikker vinder og den er utrolig nem at lave – navnlig hvis du har en blender som kan lave suppe, så tager det nemlig ikke mere end 15 min og det er ikke lyv! Jeg er i den heldige situation at jeg er i fuld gang med at teste Kitchen Aid Power Plus Blender som er temmelig kraft og kan lave suppe på 5 minutter. Jeg har teste det flere gange, det virker og det bliver på trods af den korte tid virkelig lækkert.
Denne suppe er fyldt med power og masser af chili, koriander, lime og kokos. Den giver et herligt kick og er du kølet ned vil den med garanti varme dig op.
Ingredienser
- 1 spsk oliven olie
- 3 hele stengler citrongræs
- 3 spsk friskreven ingefær
- 3 fed knust hvidløg
- 2 fintsnittede rød chili eller andre hvis du vil have endnu mere smæk på
- 2 spsk limesaft
- 6 tørrede kafirlimeblade kan undlades
- 1 spsk revet gurkemeje
- 1 dåse kokosmælk
- 1 liter god hønsebouillon
- 3 spsk fishsauce
- 4 snittede forårsløg
- 125 g sugarsnaps
- 2 gulerødder
- 1 bundt koriander
- 500 ungehane bryst
- 1 spsk karrypasta - fx rød
Sådan gør du
- Varm en gryde som kan rumme det hele op med olien.
- Riv citrongræs, ingefær, stenglerne fra korianderne og hak hvidløg, chili og svits det sammen med revet gurkemeje et par minutter til det hele har fundet hinanden.
- Hæld kokosmælk og 750 ml bouillon samt fishsauce i din blender og start den op. Hvis du ikke har en blender så forsætter du bare i gryden.
- Imens snitter du forårsløg, snaps og gulerødder så tyndt som muligt.
- Tilsæt lidt mere olie og steg kyllingen i de minutter det tager at varme suppen. Når der er er et par minutter igen tilsætter du grøntsagerne og svitser dem med - det skal være ved høj varme.
- Når blenderen er færdig tilsætter du kødet og grøntsagerne.
- Smag til med lime og koriander.
- Server nudler til og tilsæt ekstra koriander - er du som mig kan du slet ikke få nok!
Steg kyllingen eller unghanebrystet i karrypasto for at tilføre ekstra spark til retten. Den kan også være en grøn eller kul karrypasta. Nogle af dem kan være ret stærke, så pas på med ikke at overdosere.
Kitchen Aid Power Plus Blender gør iøvrigt arbejdet utrolig godt og suppen bliver fuldstændig cremet og naturligvis varm. En hurtig måling viser, at suppen efter 81 grader efter 4 minutter.
Jeg lod den trække og gave den yderligere 2 minutter hvor den faktisk kogte – det er ret vildt. Kitchen Aid har forudset dette for i låget, som jeg lige har skudt et billede af her, er der lavet “plads” til luft således, at der ikke sker noget ved at den koger. Godt tænkt – ellers ville det sgu nok skabe tryk og så ville du have suppe i hele køkkenet…
I stedet for nudler fungerer ris eller noget groft brød også glimrende til denne ret. Du kan også sagtens justere mængden af krydderier så de passer til netop dig. Hvis du er hardcore chili-lover så giver du den naturligvis mere gas på denne front.
Suppen bliver endnu bedre efter en dag i køleskabet, for det er naturligvis begrænset hvor meget smag du når at trække ud af ingredienserne på ca. 8-10 minutter – men i denne opskrift har jeg skruet lidt op, hvilket gør, at den faktisk smager af noget – på dag to smager den af endnu mere – navnlig chilien kommer til sin ret.
Håber det har givet inspiration.
Stik os en kommentar
Submit a Comment