Anmeldelse: Charbroil Platinum 4400
Endnu engang: Gentlemen start your engines! Der er grillsæson i Danmark og det betyder at vi skal have testet endnu en grill af – for lige nu er det nemlig med at udnytte vejret og få grillet så meget som overhovedet muligt! Hvis du ikke allerede har investeret i år, så har vi adskillige test på Gastromand i snart alle prisklasser og modeller så der er gode muligheder for at søge inspiration…
For nogle uger siden kiggede vi på Charbroil Professionel 4400 som er en god grill i den billige ende af skalaen – på en god dag kan du erhverve dig den for 3500 kr. på tilbud – der får du 4 brændere + en side brænder i støbejern og rustfri stål og det må siges at være et godt tilbud.
Men hvad nu hvis du gerne vil have lidt mere grill, en mere robost udgave hvor der er kælet lidt mere for detaljerne? Så kan du gå et niveau op til Charbroils Platinum serie! Her går prisen også en kende op, men du får også en grill som nemt kan konkurrere med de helt store mærker. Lads os kigge på svinet…
Udseende og førstehåndsindtryk
Jeg har ikke modtaget nogle af disse grill fra Charbroil samlet, hvilket er rigtig fint for så får du en ide om, hvor svært/nemt det er at samle den. Nu skal det lige gentages – jeg er ikke en ørn til den slags og fungerer bedst bag en skærm, så du skal nok trække lidt fra min tid for at få en realistisk billede.
Charbroil Professionel 4400 tog mig ca. 3 timer – men Charbroil Platinum 4400 tog sjovt nok kun 2 timer – måske endda lidt mindre. Årsagen er, at rigtig meget er samlet og så er det noget nemmere at få skruet den sammen.
Jeg er ret vildt med Platinum udgaven, det er nok lidt unfair når storebror her koster ca. 16.000 kr. og lillebror kan fås til 7000 kr. og til tider endda helt ned til 3500 kr. Du får naturligvis noget mere grill for pengene, det er lidt som om det hele er mere robost, pladerne er tykkere og hele skroget er tungere. Begge grill har lidt en udfordring med deres hjul som jeg oplever mange grill i øvrigt har – de er som om, at hjulene bare ikke er store nok til at kunne rulle på en terrasse med fliser. Bortset fra det, så er den en lækker grill.
Udseende vil altid være subjektivt – men jeg holder af den – nu ligner de lidt hinanden og denne minder om Charbroil Professionel 4400 og det er absolut positivt.
Kvalitet og design
Den er lige som lillebror også lavet af støbejern og rustfri stål. Den har også 4 brændere og et sideblus til sovs, grøntsager eller andet du ønske at holde varmt. Den har individuelle termometre på alle blus så du lidt nemmere kan holde styr på varmen. Grillarealet er 88 x 48,5 cm hvilket giver dig god plads til at lege på – lille bror har 75,6 x 44,5 cm så der er lidt mere plads.
Stålet på Platinum er af en anden kvalitet end Professionel – jeg har ikke kunne finde den præcise angivelse, men stålet er ikke magnetisk og så vidt jeg husker, så bør og kan rustfrit stål ikke være magnetisk – sådan fik jeg det i hvert fald fortalt da jeg var ung. Dette er ét af de områder, hvor de to grill adskiller sig.
Testen
Charbroil Platinum har en el-starter til alle plus præcis som Professionel – den starter også med det samme og efter at have været brændt godt af er den klar til at rulle. Den når ret hurtig +250 grader – faktisk kort tid efter jeg havde startet den var den brændvarm og klar til at rulle.
Dens riste er af en anden type end Professionel, umiddelbart vil jeg sige, at stålet er af højere kvalitet – om det holder længere ved jeg faktisk ikke på nuværende tidspunkt, men det kan vi vende tilbage til senere og til næste sæson.
Læg mærke til termostaterne her – de er forskellige – det er virkelig godt gået. Hvordan det er muligt ved jeg ikke for kammeret i grillen bliver jo vildt varm – men alligevel kan termostaterne måle hvor varm grillen er. Lige meget hvad, så er det godt gået! Dette er endda efter flæskestegen har været på i over 1 time.
TRU Infrared
Lige som Charbroil Professionel har Charbroil Platinum også patenteret infrarød ”Tru Infrared” brændere. Der er flere fordele ved denne type af brændere – grillen bliver hurtig varm, den reagerer hurtigt når du skruer op og ned, det er sjældent at du oplever flammerne står op omkring dit kød når fedtet drypper af og til sidstså bruger den endda mindre gas. Det fungerer særdeles upåklageligt og mindst lige så godt som på lillebroren her.
Rengøring
Den samme sang som altid – rengøring sucks og det går det egentlig også når du har med en grill at gøre. Fedt og kødrester brænder fast og det er noget bøvl at gøre ren. Bedste trick er, at bruge “pyrolyse metoden” og brænde skidtet fuldstændig af og så lige rense med en børste. Det er relativt enkelt.
Dommen
Charbroil Platinum 4400 er en rigtig god grill og du får også kvalitet for pengene. Den har 4 brændere og en sidebrænder, som lige kan fyre af os. Der er god plads, stål i høj kvalitet, el starter og stort låg. Den har styr på varmen og termostaterne kan sågar adskille varmen for de forskelle dele af grillen – det er flot. Imens jeg sad og skrev denne dom så google jeg lige grillen og vupti var den på tilbud til 8000 kr. så snakker vi en helt anden karakter end den jeg var på vej til at give Charbroil Platinum 4400! Kort sagt – hvis du kan få grillen til den pris, så er det en vildt god grill til pengene og det vil du med garanti ikke fortryde! Jeg bliver nødt til at lave en karakter til tilbudsprisen og til den vejledende udsalgspris – for det er første gange jeg i flere måneder har set den ned sat. Her snakker vi altså 4 stjerner og 5 meget store stjerner – for den lave pris og den høje pris. Vi kan ikke finde den sidste stjerne for der mangler altså lidt lir og ekstra gadgets før vi rammer max – men 5 stjerner deler jeg gladeligt ud til denne pris – det er sgu i orden!
Technical Specifications
- TRU Infrared grillsystem giver maden saft og smag
- Ekstra højt låg med Endcaps som er dobbeltsidet i rustfrit stål og har stort termometer
- Termometer for hver individuel brænder
- Stort grill område
- Forbedret varmefordelingsplade
- SureFire® elektronisk tænding
- Solid og stærk konstruktion af stel, sideborde og firebox
- Kraftigt greb på låg i rustfrit stål
- Pris 16.000 kr.2
-
Det er lidt underligt, I slet ikke kan se problemet. Man har da intet ud af at kunne aflæse ristens temperatur. Hvad skal man bruge det til? Det er en fadæse uden lige, at man ikke kan aflæse “ovntemperaturen”.
-
Er der samme højde inde i en platinum 4400 som i en professionel 4400?
-
Hej Familiefar!
Har du stadig din Platinum 4400 og hvad er dommen her et par år senere?
Jeg hører en del godt om den, men også at den har problemer med at få temperaturen op til “pizzaniveau”?
Er det nødvendigt med dysetricket som Vagn beskriver herover? -
Hej
Jeg har sådan en grill. Den er nogle år gammel, fra da de kaldte den T5000. Den er født med 0,69 mm dyser, som jeg fandt gav alt for lidt. Har talt med importøren, som ikke anfægter problemet, men det er nu engang sådan, den er blevet typegodkendt.
Jeg skiftede dyser til 0,85, og kar H kørt med FET nogle år. Det er rigeligt power og svært at dosere nedad. Emaljen boblede under sidebordet. Har prøvet med 0,73 mm, men det gav ikke nok varme, og har nu sat 0,80 mm i. Det lader til at fungere fint.
De kan købes hos Reservedele.nu. Brug ikke THansens knallertdyser. Flammen splitter ud.
Der skal ikke ændres på brændrørerne. -
Hej Mikael
Fik du nogensinde svar?
Jeg har præcis samme overvejelser.
Og hvad gjorde du?Mvh.
Dankel -
Hej, vores nuværende Charbroil T47 er moden til udskiftning. Jeg kunne godt tænke mig Platinum modellen gr. bedre stålkvalitet. Men den har 2 kWh lavere effekt end en T47/Professional – og har også læst at en enkel bruger havde problemer med temperatur. Nogen, der har oplevet dette / eller hjælpe med at fortælle om praktisk oplevelse ?
-
Hej Mikael – hvilken problemer tænker du på? Om den bliver varm nok eller?
-
Præcis – om temperatur bliver høj nok, min nuværende leverer godt 11 kWh, det er tilstrækkeligt – men jeg oplever ikke en masse overskud. En Weber i samme størrelse, da ser jeg effekt omkring 14 kWh.
-
-
-
Termometrene er fuldstændig ligegyldige, andet end til at se, at grillen er tændt.
Det er jo håbløst, at den målet varmen nede ved flammen/risten. Det er det samme på alle charboils’ grill.
Personligt har jeg boret hul i selve låget (et i hver side), og der monteret et termometer igennem, som så fortæller mig, hvor varm luften i hver side af grillen er. Det kan man jo rent faktisk bruge til noget, i forhold til madlavning ved indirekte varme.
-
Hej Nikolaj – det lyder sgu meget smart – men det kommer nok ikke til at ske herhjemme – jeg har skudt den med et infrarødt termometer og kan blot konstatere at termometre på grillen måler ganske præcist – så det giver i hvert fald en fin indikation af hvor varmt det er…Det er naturligvis målt ned på risten…
-
Nej det er selvfølgelig heller ikke for alle.. (Jeg havde også lige den gamle fader inde over, som i tidernes morgen er uddannet smed, så han lige kunne sige, om det evt. ødelagde noget i emalje eller lignende.)
Men ja, det viser hvor varmt der er på risten…
Men prøv du at måle top eller bund i din ovn, når du har set den til 200 grader..Som sagt, så kan man jo ikke bruge graderne på risten til ret meget, andet end hvis du skal lave en steak, og du vil være sikker på, at risten er glohed, inden du smider bøffen på.
Men det ser godt ud i butikken, at der er hele fire termometre ;o)
-
Hej Nikolaj – nej ummidelbart vil jeg da mene du har fraskrevet dig alt hvad der hedder garanti nu – alle meninger her er absolut velkomne – men enighed er ikke en garanti og lige her kan jeg ikke følge dig – Charbroil siger jo intet om at de måler varmen eller siderne eller solen eller noget helt fjerde – de måler varmen på risten – og 4 brændere = 4 termometre – det er altså ret enkelt.
Havde du tænkt de skulle fjerne et termometer eller to? 😃 så skulle du se en shitstorm fra forbrugerne – jeg mener faktisk det er helt i top her 👍🏻
-
Jeg har ikke ledt efter enighed..
Men jeg ville da gerne have et svar på, hvad man reelt kan bruge de termometre til, andet end at se, at grillen er tændt.. Hvad hjælper det dig at vide, hvor varme de tændte brændere/riste er, når du steger en steg indirekte over på en af de “kolde” riste?
Det er altså ret enkelt (for at anvende dine egne ord.)Men der kommer måske en masse opskrifter, hvor man får at vide, hvor varm risten skal være, og ikke hvor varm “ovnen” skal være.
Den dyre model har jo termometre i toppen, sådan som det skal være på en grill.. Men det er simpelthen et mærkelig sted at spare på den billige udgave.
Og charbroil får hug for det i anmeldelser.(Hvis man er bange for garantien, så kan man også fjerne mærket på låget istedet. Det kan man let tage af og på, og så stikke et termometre ned der.
Men Carbroil læser måske med her, så sådanne tricks ikke må anbefales alt for meget :o)
Charbroil laver nogle fremragende grills, især for folk som vil “ind” på gasgrill-markedet, og derfor er det også en skam, at de ikke prioriterer termometre i låget ved alle deres grill..
-
Hej Nikolaj,
Du kan se hvor varm risten er på termometret :-)
Jeg ville nok overveje at bruge det frem for at bore i grillen.
Nææææ – du tænder bare for skidtet og varmer den op og smider din bøf på… Easy as that! Og ja Charbroil læser sikkert med – hvilket også er helt fint…
-
-
Comments