Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 14. juni 2024

Scroll to top

Top

7 kommentarer

Revolutionerer CookPerfect din måde at grille på?

Revolutionerer CookPerfect din måde at grille på?

Døjer du til tider med at få stegt dit kød til perfektion? Oplever du nogensinde, at dit stegetermometer spiller dig et puds og selv om det siger “Done” så er dit kød faktisk ikke som forventet? Vi kender det så udmærket, og har selv været der flere gange! Nu har en række gutter fra Aalborg skabt en revolutionerende gadget som nok skal sikre, at du ikke laver fejl når du steger dit kød…

Grillsæsonnen er skudt igang, og det betyder at du skal have startet den overdimensioneret gasgrill, kuglegrillen, smokeren eller måske dem alle på én gang! Næste gang du gør det, så foreslår vi, at du kaster et blik på en ny gadget fra CookPerfect. Vi elsker gadgets på Gastromand – navnlig når det er Plug N Play og endnu bedre tilslutning af apps deri og det er der i CookPerfect.

Cook Perfect…

Hele udfordringen er, at det er kernetemperaturen som afgør hvordan dit kød i sidste ende bliver, altså er det i kernen hvor du skal sikre dit slutresultat. Desværre er det sådan, at de eksisterende termometre som findes på markedet i dag kun har ét målepunkt og rammer du bare 1 cm forkert kan det betyde en forskel på op til 10 grader – tænk lige hvad det vil gøre ved en oksefilet! Det kan gå hen og bliver ret kritisk. Men i stedet for jeg ævler som altid, så kunne vi i stedet lige se denne video, som er ret selvforklarende:

Udseende og førstehåndsindtryk

Blank, kompakt og umiddelbart tungere end man skal tro. Den er meget enkelt i designet hvilket passer godt til den. Der er ingen knapper men blot en blå lampe, som indikerer om den er tændt og om der er tilsluttet en eller to sensorer – der medfølger en og en ekstra kan købes for omkring 249 kr.

Sensor…

Det fungerer ret godt fra starten – app’en downloades og efter en hurtig opdatering er du køreklar. Sensoren tilsluttes og så er det faktisk bare at gå i krig. Du kan så indstille app’en så den giver besked via alarm når kødet er færdig – videre kan du også indstille den til at give besked hvis lufttemperaturen enten går under eller over en speficik temperatur. Til sidst indeholder den en aktivitetslog så du kan holde øje med alt du har grillet – very clever.

Den har magnet på bagsiden, hvilket betyder den kan sættes stort set hvor som helst på grillen…

Kvalitet og design

Mit bud er hærdet plastik og chrome – ledningen har en form for stål så den kan tåle varme. CookPerfect virker meget robust, men du skal nok ikke tabe den for mange gange, det holder den ikke til. Jeg synes godt om det enkelte i designet og så er det bare fedt, at den ikke har nogle knapper, det giver mig følelsen at, at der er tænkt på det hele og det understøtter “Plug N Play” tankegangen.

Lille og kompakt…

App’en

Dette punkt må vi hellere få med også, for oplevelsen kommer faktisk herfra. Godt interface, nemt at navigere i og aller vigtigst – utrolig nemt at tilslutte. Hvis du som mig er doven, så logger du bare ind via Facebook og så er du kørende.

Der er mulighed for tilslutning af to sensorer som hurtigt registrerer temperaturen…

Den viser om der er tilsluttet sensor og antal grader. Kort efter en sensor er tilsluttet så begynder den at måle. Det er meget svært at finde noget at være utilfreds med omkring app’en. For mit vedkommende kommer jeg ikke til at bruge alarmerne på udetemperaturen, men det er en meget fin ekstra feature. Jeg er mere vild med aktivitetsloggen, som viser hvad du har grillet løbende, det er sgu meget fedt og er du rigtig nørdet så vil du falde pladask for det.

Utrolig nem at betjene…

Testen

Heldigt at det varme vejr kom tidligt, for det har betydet at CookPerfect har været brugt masser af gange – faktisk måtte jeg lige have fat i en ekstra sensor for at kunne sparke røv! Jeg må sige, at det fungerer fuldstændig efter hensigten og den leverer afgjort varen.

Grillet culotte…

Steaks comming up…

Nu ved jeg godt, at du også kan ramme rigtigt med et almindeligt dødeligt termometer, men jeg kan ikke helt lade være med at tænke på, hvad mon årsagen til, at jeg nogle få gange har ramt forkert skyldes.

Jeg gik efter “bloody” og det fik jeg….

Det må være godkendt…

Dommen

CookPerfect har virkelig skabt en fed gadget med en fordel som gør, at den placerer sig forrest i feltet og endda med en god distance ned til anden pladsen. Det skyldes primært dens mulighed for at måle kødet mere præcist end nogen anden. Normalt når vi tester gadgets, så er det typisk en ny røremaskine og blender, som producenten har givet en ekstra feature eller en lignende, men sjældent ser vi, at der kommer en produkt til test, som har en fordel der distancerer sig så meget fra dens konkurrenter. Inden en hurtig google-søgning skulle jeg lige til at brokke over prisen, men det må jeg hellere holde igen med for den koster faktisk det samme som Webers iGrill. Den koster 799 kr. og så kan du natutrligvis vælge om du vil have en ekstra sensor med til 249 kr. Du finder den bl.a. her på Homeshop.dk. CookPerfect har afgjort fortjent sin høje karakter for innovation, konkurrencedygtighed og for at levere en blæret gadget til os der elsker at grille..!

6/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Technical Specifications
1 sensor medfølger
CookPerfect App
Magnet på bagsiden
5 målepunkter
Måler fra -40 grader til 300 grader 
150 timers batteri
120 meters rækkevidde

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Silas Andersen

  Jeg synes konceptet er revolutionerende, og jeg var vildt begejstret da jeg fik en i gave, men efter 3. gang i brug, smeltede proben. Så bliver den meget hurtigt, meget dyr at bruge, hvis man skal ligge 250,- for ny probe hver tredje gang man bruger den.

  • Hej Silas – Siger du at det stykke metal du stikker ind i kødet er smeltet? Jeg skal lige være med….

 2. Jacob Stetter

  Er dette en test eller en annonce for cookperfect?

  • Mega testet Jacob – bruger den stadigvæk og har også haft iGrill fra Weber, den er også fin men denne er bare lidt bedre…

 3. Jesper

  Hvordan kommunikerer termometret og telefonen – Bluetooth, wifi, andet?

  • Den bruger MPEG 8 Jesper, det helt nye som gør at den også integrerer med din mikrobølgeovn 😀😀😀 hehe, nej beklager får jeg lige tilføjet! Den ruller på Bluetooth og det kører også ret godt…

Smid en kommentar