10 tegn på at du er på en dårlig restaurant
Kender du det, hvor du sidder på en restaurant med en portion mad foran dig og tænker “det burde jeg have forudset”, mens du analyserer, hvordan du minimerer regningen og slipper ud hurtigst muligt?!
Nu skal det være slut med spildte restaurantkroner. Inspireret af denne artikel, får du derfor Gastromands 10 bud til at undgå de dårlige restaurantoplevelser – en gang for alle!
1. Den internationale Buffet…
Medmindre du befinder dig i Las Vegas og står i en ca. 100 m lang kø på Bellagio, så er buffet altså et fy-ord – er den ligefrem international, ja så kan du godt forvente frosne råvarer af tvivlsom kvalitet fra nær og fjern, der har stået og boblet i flere timer og kun ventet på dig. Der findes simpelthen så få gode buffeter derude, at du er bedre tjent ved at følge denne tommelfingerregel og konsekvent at gå udenom dem.
2. Tre retter for 99,- …
Jeg har tidligere beskrevet hvordan turistfælderne langs Ved Stranden og i Jomfru Ane gade i Aalborg, ligger som perler på en snor og lokker med den ene fantastiske 3-retters menu efter den anden – altså for 99 kroner. Der kunne lige så godt stå “hold dig langt væk, vi bruger kun de aller dårligste og billigste råvarer – Vores kokke? Dem rekrutterer vi skam fra McDonalds”…
3. Det endeløse menukort…
Overså du det blinkende advarselsskilt, sidder du formentlig nu med et menukort på størrelse med Karnovs Lovsamling. Og hvorfor er valgmuligheder nu noget negativt? Jo, slår vi fornuften til et øjeblik, giver det jo sig selv, at det ikke er muligt at have friske rejer, muslinger, hummere, torsk, rødspætte, kyllingebryst, oksemørbrad, kalvefilet, svinemørbrad osv. osv. i en restaurant med 50 gæster. Senest oplevede jeg det på egen krop, da jeg fik serveret frosne blåmuslinger fra Thailand på en “restaurant” ca. 10 m fra Limfjorden og sidder du med det endeløse menukort, kan du forvente det samme.
Har du ikke styr på dit toilet, har du ikke styr på dit køkken – and thats a fact!
4. Noget for enhver smag…
Indrømmet – jeg har været på Gran Canaria… Til gengæld kommer jeg ikke tilbage inden for de næste 30-40 år. Hvorfor? Bl.a. fordi det næsten er umuligt at opdrive en autentisk restaurant. “Noget for enhver smag”-problematikken ligger i umiddelbar forlængelse af det endeløse menukort. Fænomenet er specielt udbredt i områder med mange turister og er det klareste tegn på, at turistfælden netop er klappet omkring dig. Ingen lokal kærlighed i køkkenet men kun én stor helgardering med pizza, moussaka, gullasch og en parodi på bøf bearnaise. Sydpå kan du endda være så heldig at opleve prikken over i’et, når menukortet med noget for enhver smag er oversat til engelsk, tysk, hollandsk og “skandinavisk”!
5. Brødet er ikke hjemmebagt…
Du har afgivet din bestilling og det er blevet tid til at læne sig tilbage og blive forkælet. Ind kommer en kurv med det kridhvideste hvedebrød, som du lige så godt selv kunne være gået i Netto efter for efterfølgende at varme (ikke bage). Og brødet bliver naturligvis flankeret af de dejlige små smørbrikker.
6. Der er ikke mere toiletpapir…
Dejbollen vokser i maven på dig og du må en tur på det lille hus. Her løber du ind i endnu et tegn: Har du ikke styr på dit toilet, har du ikke styr på dit køkken – and that’s a fact!
7. Årstidens frugt er jordbær året rundt…
Det er blevet desserttid og sætningen “en god dessert kan redde ethvert måltid” kører på repeat i dit hoved. Til din overraskelse er “årstidens frugt” som akkompagnerer din isbombe jordbær og hindbær – alt imens sneen vælter ned udenfor. De “spæde salatblade” som udgjorde sæsonens grønt til forretten burde nok have advaret dig. Begge dele er symptomer på en fundamental mangel på forståelse for sæson og madlavning.
8. Smagte det godt?
Denne deler muligvis vandene, men faktum er, at de ikke behøver spørge (og heller ikke gør det) på de gode restauranter.
9. Byens bedste…
Hvor mange gange har du spist Byens bedste burger eller Byens bedste tapas og rent faktisk tænkt “Det her må sgu være byens bedste…” Nej vel?!
Har en restaurant brug for at skrive byens bedste, er det med statsgaranti IKKE byens bedste – og den er lige så skudsikker som den med toiletpapiret. Som de siger i tv-branchen: Show it, don’t tell it!
10. Der stod Jensen’s over døren, da du gik ind!
Det her taler vist for sig selv…
Kom selv med flere bud i kommentarfeltet…
Stik os en kommentar
-
Haha og i bunden køre der en reklame for frysepizzaer til 12 kr 😝
-
Når containeren bag restauranten er fyldt med forskellige plastikspande, hvor der har været agurkesalat, rødkål, kartofler, mayonnaise og meget mere – så hold god afstand til indgangsdøren.
-
En af de dårligste middage vi har fået var vi selv ude om. I vinduet var et skilt med ordene: kok søges.
-
“Alter Meierhof Vitalhotel” hedder det sørme!
-
Jeg er ofte mest stemt for selv at lave maden undtagen på nogle vildt gode restauranter i bl.a. Montana, hvor kokkene er stormestre i at grille perfekte steaks. I næste weekend vil vi dog tage ned til Hotel Meier i Glücksburg – på grund af jeres fine anbefaling, jeg faldt over forleden dag. Det kan kun gå godt med jeres anmeldelse af stedet. Desuden kan jeg godt lide at afslutte et godt besøg med morgenmad af en ordentlig kvalitet – og det garanterede I jo for, man får :-)
-
Web Mesteren
Der er næsten for mange at nævne men helt sikkert kan jeg slutte mig til billig buffet er en sikker vinder mod hård mave. Så har jeg ikke trådt nogen i Aalborg over tæerne.Syntes at ordet. /Restaurant\ kun må bruges ved en høj kvalitet af mad og kun hvis man har en rigtig kok ansat.
Alt andet er fast food eller Spisesteder, så kan vi også få det delt ordentligt op. Så næste gang jeg tager børnene med på restaurant Mc D så er det forventet der står en kok og laver et skønt happy meal til dem. -
Hejsa
Har været på Fiskerestaurant i Sæby, og det er friske fiske råvare og speciel brød fra lokal bager der leveres hverdag . De har også rigtige strålende toilet forhold, og super go mad hurtig betjening, mad du selv sammen sætter fra enten eftermiddags buffet, eller aften buffet som er lidt dyrere, da der indgår varme fiskerette. fem ud af fem kokkehuer til dem fra mig.
Har også vært på Jensen`s Bøfhus. Først ventede vi i 25 minutter på og få en sidde plads, efter de 25min bestilte min kone en rejecocktail, som tog en ca. 30 minutter på og få.I den tid så jeg hvad andre borde måtte døje med, bl.a laang ventetid, kold mad ec.t bøffer bl.a , og igen folk der gik fordi vente tiden var for lang.Bøffer der skulle være medium stegt, var gennemstegt, folk der ikkefik det de skull hav bestilt .Så ventede vi i yderligere 15 min, på og komme til at betale. mad/ oplevelse,
2 ud af fem kokkehuer -
har
-
Jeg vil dog anbefale flere af de
Billige restauranter i Aalborg som er rigtig gode, hvis man har hård mave. (^) -
Parfumeret sæbe på toilettet. Så er det slut med at nyde vinenes bouquet og madens duft den dag.
-
Jeg var enige med Julie, indtil hendes afslutning :(
Wascator på Nørrebro får man fantastisk lækker mad! Og Hotel Marriott har den lækreste brunch-buffet!
Pris og kvalitet hænger ikke sammen, har spist på al for mange dyre hypede restauranter som har på niveau med Jensen’s! -
Når en motorvejsbiks tilbyder bouillabaisse “med brød og evt. rejer”
-
Hvis saltbøssen sidder fast på bordet.
-
Kan I lige uddybe den om toiletpapiret og køkkenet, den forstår jeg ikke helt. Det er selvfølgelig mega irreterende når der ikke er papir.
Comments