Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 24. oktober 2024

Scroll to top

Top

6 kommentarer

Osso Buco med frisk pasta

Webmasteren

Til hverdag kæmper han sine største kampe i 2×30 minutter på en håndboldbane. Og selvom han er så priviligeret at kunne leve af sin hobby, har han, som os, en anden slagmark, som får adrenalinet til at pumpe og sveden til at hagle –  køkkenet! Lad os præsentere – all the way from Malmö HK – Gastromands første sportsmadblogger – Matias Pape.

Med en stor passion for madlavning og entusiasme for at spise den, har jeg i køkkenet fundet en hobby, som udfordrer min teknik, taktik, koncentration og fantasi nøjagtigt som i sportens verden. Selvom kosten af altafgørende i eliteidræt er jeg bestemt ikke fedtforskrækket og er af den overbevisning, at maden ikke kun skal gøre mig mæt men også give mig energi og gøre mig glad.

Læs også: Osso Buco – en ærkeitaliensk klassiker

Osso Buco

Sportsmad til en sportsmand…

Her kommer en simpel fortolkning af den italienske ret Osso buco som jeg synes den skal være. Husk blot en ting, inden du går i gang, nemlig som Piet Hein sagde det: Ting tager tid!.

Osso Buco

Osso Buco

5 fra 2 stemmer
Antal: 4
Forfatter: Matias Pape

Ingredienser

  • 4 stykker kalveskank
  • 1-2 falsker rødvin brug gerne en billig, da vi ikke søger smag, men alkohol til at mørne kødet
  • 2 dåser flåede tomater
  • 1 helt hvidløg OBS: Ikke kun ét fed, men ét helt!
  • 3 skalotteløg
  • En lys oksefond eller en mørk kyllingefond bouillon kan også bruges
  • Friske rosmarin og salvie kviste
  • Bredbladet persille

Sådan gør du

  • Snit skalotte- og hvidløg fint og steg dem klare i olie, i en stor gryde. Tilsæt de
  • flåede tomater, samt lige dele fond. Kalveskankene ligges i gryden hvorefter
  • du tilsætter rødvinen. Jeg bruger selv lige under 2 flasker rødvin når jeg laver
  • retten – vil jo gerne have et lille glas imens jeg venter på at herligheden bliver
  • færdig.
  • Den friske rosmarin og salvie puttes i et kaffefilter som bindes sammen med kødsnor, som så ligeledes ryger op i gryden. Lad retten småsimre i 4 timer, hvorefter kødet langsomt vil gå i opløsning og du kan herefter fiske knoglerne op af gryden. De næste 2 timers tid bruger du på at koge retten langsomt og nænsomt ind. Efter 6 timers tid står du med en intens og velsmagende ret som i min verden smager bedre end noget andet

Noter

Jeg har i dagens anledning, for at holde det i den italienske stil, serveret den
med pasta (desværre ikke hjemmelavet) samt en drys af frisk persille - en Gremolata på hakket bredbladet persille, hvidløg og skallen af 1 citron ville også passe perfekt.
Alternativt vil en grov kartoffel/rodfrugt mos også gå rigtig godt dertil. Med
denne ret kan du ligeledes selv få lov at eksperimentere da den er så simpel.
Prøv dig frem – tilsæt evt. gulerødder, selleri, tomatpure osv. for at gøre
smagen endnu mere dyb og intens. Dette er bare min simple, men dejligt
kødfulde version!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Go’ kamp!

Har du spørgsmål til Matias, er du naturligvis velkommen til at smide dem i en kommentar – vi lover han svarer:)

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Jonas Gejl

    Hej.
    Er det korrekt at kødet ikke skal brunes af først? -hvis ja, hvorfor ikke?
    Nvj Jonas

  2. MadsR

    Hvor mange dl fond skal der bruges til denne opskrift?

    vh

    • Alt afhængig af koncentrationen af din fond ville jeg bruge omkring 1/2L MadsR:)

  3. Til orientering har Føtex i denne uge fokus på simremad og deriblandt tilbud på okseskank/osso buco.

    Jeg tror desuden jeg hopper på et par lammeskanker!

  4. MatiasP

    Det synes jeg bestemt heller ikke er et dårligt bud som tilbehør! :)

  5. OssoBucco är en av mina favoriträtter. Men jag serverar den gärna med Risotto Milanesse! Mums!

Smid en kommentar

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Opskrift Vurdering