Lammemørbrad sous vide med friske kantareller og persille
Cantharellus cibarius – ja sådan hedder vores helt normale kantareller, som du kan finde adskillige steder rundt omkring i Danmark og i øvrigt resten af Europa netop nu!
Hvis du skal på jagt efter denne lille og til tider dyre spise, så skal du i nærheden af løvskov eller nåleskov og endnu bedre er det, hvis du så ovenikøbet befinder dig i nærheden af lidt mose – så er der for tiden god chancen for at høste et par kilo med hjem, som snildt kan koste 150 kr. pr. kilo i supermarkeder. Der findes utallige variationer og brug af denne svamp, men jeg synes faktisk ofte det helt simple er bedst – smør, fløde og persille, så kommer man altså langt.
Efter at have overtaget Sous Vide monsteret fra Eksilsønderjyden, skulle mørbraden naturligvis have en tur i badet – det fortrød jeg ikke!
Ingredienser
Lammemørbrad
- 300 gram afpudset lammemørbrad
- Salt/peber
Indkogte champignon og rødløg
- 100 gram champignon
- 1 dl balsamico
- 1 stor spsk. honning
- 1 rødløg
- En halv flaske rødvin
- En halv flaske portvin
- 1 liter oksefond
Kantareller
- 200 gram kantareller
- 1 lille bund kruspersille
- Salt/peber
- 1 sjat marsala
- 2 dl fløde
- 2 store spsk. smør
Sådan gør du
Lammemørbrad
- Er du besiddelse af Sous Vide udstyr, så skal vi have ild i den nu (indstil på 55 grader). Hvis ikke, så fortvivl et øjeblik:) Herefter afpudser du kødet giver det salt og peber og lader det trække 20 min.
- Kører vi Sous Vide, så vakuumpakker du det og dumper det i, lader det hygge ca. 1,5 time. Alternativt dækker du det til og stiller det på køl
Indkogte champignon og rødløg
- Kog balsamico og honning godt ind til der kun er et par spsk tilbage
- Tilsæt de resterende ingredienser og lad det koge godt sammen til der en et par dl tilbage
- Det tager ca. 1½ time
Kantareller
- Rengør kantarellerne grundigt med en lille børste
- Varm en god pande op med smørret og steg kantarellerne sprøde
- Tilsæt persille og giv dem salt og peber
- Lad dem stege lidt og giv dem et sjat marsala samt fløde
- Lad det koge sammen
Lammemørbrad
- Hvis du har lavet Sous Vide delen, så varmer du en pande op til den er varmere end de indre helvedes flammer! Hvis ikke så nøjes du med at varme den godt op.
- Giv panden lidt olie og steg så mørbraden, igen hvis du har Sous Vide, så svirper du den bare og vender den hurtigt rundt. Hvis ikke, så steger du mørbraden i et par minutter par hver side.
- I begge tilfælde så tager du mørbraden af og lader den trække nogle minutter før servering.
Så er der i øvrigt blot tilbage, at anrettet hele molevitten, nederst lægger du de indkogte championer og rødløg, skær lammemørbraden ud i skiver og læg kantareller ovenpå. Pynt med det sidste persille.
Velbekomme!
Stik os en kommentar-
Suveræn lækker ret. Og saucen…….😍😍😍😍😍 Mums-
Tak Ellen!
-
-
Hvor fint bliver rødløg og champignon snittet?
-
Dem har jeg vist glemt Frank – men du snitter dem lige inden punkt 1 og lader dem koge godt ind… håber det lykkes!
-
-
Hvor fint bliver rødløg og champignon snittet?
-
Det lyder rigtig lækkert – skal man have lidt brød til eller andet tilbehør, eller mætter den, som den er?
-
Hej Nina – den er nok lidt ment som en forret eller mellemret, så der skal nok lidt brød til før du bliver mæt :-)
-
-
Hej gastromand!
Jeg pønser på denne ret, men er i tvivl om vinen dertil. Google giver lidt modstridende info til hhv. kantareller og lam. Hhv. lette pinot noir typer og rioja/rhone.
Kan jeg servere en god Rioja med jordnoter uden at overdøve kantarellen?Pft og vh
-
Champion ???????????????????????
-
Champignon :-) hermed rettet – fik du lavet opskriften?
-
-
Hej Familiefaren
Hvad koster sådan et sous vide-monstrum? Jeg har prøvet at sende en forespørgsel til danmarks eneste forhandler, men uden svar. Alt i mig skriger efter at eje sådan et legetøj, men jeg må vide, hvor længe jeg skal spare op.
Maden lyder for øvrigt helt fantastisk:)
-
Suverænt og comfort food par excellence.
Fint med et lille tip til, hvor man kan finde de kære små – var I selv på svampejagt i denne sammenhæng?/RP
-
Hej Rasmus – takker, jeg var faktisk afsted for nylig – Lundby Krat oppe ved Aalborg :-) Jeps, her kommer vi jo fra, men desværre er det vist flere end mig som har fået den ide, så der var ikke videre gevinst, jeg havde heller ikke helt tålmodigheden til det…
-
-
Super lækkert. Har I prøvet med andet end kantareller?
-
Hej Søren – jeg har prøvet med portobello og østershatte, det er lidt en smag sag, men jeg synes kantareller eller portobello egner sig bedst til denne, hvor man ikke overdriver fløden, hvis man dog vælger at gøre det, så synes jeg østershattene bliver gode. Ellers har jeg naturligvis også prøvet mark champion som er okay, men ikke så inspirerende – hvad er din favorit?
-
-
Det er klasse det der. Simpelt er konge! -
Ser sku lækkert ud, løgene kan også laves SousVide – tilberedningen minder om arbejdsgangen i denne video.
http://www.youtube.com/watch?v=a4Ks6_w0yjk&feature=player_embedded-
Godt tip der Tummes, dejligt med en video, som gør sig lidt professionelt og som samtidig er til at følge med i. Jeg havde ikke tænkt på løgene, men det ville da være genialt at tilberede på den måde – der er ikke den ting man ikke lige kan smide i sin Sous Vide :-)
-
Comments