Stegte kammuslinger og jomfruhummerhaler, selleripuré og citroncreme
- Webmasteren
- On 26. december 2023
- https://gastromand.dk
I sidste uge fik I opskriften på snacks fra nytårsaften, så hvad er mere naturligt end at fortsætte med forretten: Stegte kammuslinger og jomfruhummere med selleripuré, citroncreme, nødder, brunet smør og urter!
Størstedelen af retten kan forberedes i god tid (i vores tilfælde dagen inden nytårsaften), hvilket er et must medmindre du vil tilbringe din nytårsaften i køkkenet!
Er du ikke den store sellerifan kan du erstatte det halve sellerihoved med 1 helt blomkål.
Here we go:
Kammuslinger og jomfruhummere
Ingredienser
- 16 kamuslinger
- Min. 24 jomfruhummerhaler
Selleripuré
- 1/2 knoldselleri
- Ca. 1/2 l sødmælk
Brunet smør med nødder
- 1 pakke smør
- 1 håndfuld hasselnødder eller andet
Citroncreme
- 2 usprøjtede citroner
- 3 dl Vand
- 1 dl Sukker
Urter
- Vi brugte hvad vi kunne få fat i - Brøndkarse karse, purløg og dild
Sådan gør du
Selleripuré - kan laves i forvejen
- Knoldselleriet skrælles og skræres i grove tern
- Smelt lidt smør i en gryde - med plads til selleri og mælk
- Tilsæt selleristykkerne og lad dem sautere et par minutter i smøret uden de bliver rigtig brune
- Hæld sødmælk over så det dækker
- Skru ned på ca. 1/3 varme og lad det simre let i 30 minutter eller indtil selleristykkerne er møre
- Si mælk fra i en skål
- Smid selleri i en blender og tilsæt lige præcis nok mælk til at blenderen kan køre puréen helt glat
- Smag til med salt og syre (citron eller en form for lys eddike) og evt. hvid peber - sort misfarver puréen
- Umiddelbart før servering opvarmes puréen
Brunet smør med nødder - kan laves i forvejen
- Del nødderne i halve eller hak dem groft
- Brun smøret - når der lægger sig et mørkt lag på bunden og smørret dufter og smager af nødder, hælder du det over i en beholder og stiller til side til du skal bruge det
- Umiddelbart før servering varmes smørret op og nødderne tilsættes
Citroncreme - kan laves i forvejen
- Citronerne skæres i skiver og koges i vand og sukker i 2-3 timer eller til de er møre
- Vandet sies fra og citronerne får en tur med Bamix'en, hvorefter du har den lækreste letsyrlige creme
- Smag evt. citroncremen til med ekstra sukker og lidt salt
- Fyld cremen i en sprøjte- eller frysepose
Kammuslinger
- Klargør kammuslingerne og lad den evt. tørre på et stykke køkkenrulle eller rent viskestykke
- Drys dem med lidt salt og lidt mindre sukker
- Varm en pande (gerne sliplet) op for fuld skrald
- Tilsæt lidt olie
- Steg kammuslingerne hårdt på hver side, indtil de har fået en fin karamelliseret overflade - giv dem gerne lidt ekstra salt under stegningen
- Tag den af panden og læg dem til side
- Ummidelbart før servering varmes en pande op med en go' klat smør og kammuslingerne vendes heri
Jomfruhummerhaler - tilberedes umiddelbart før servering
- Varm en pande godt op (lige under max)
- Tilsæt en go' klat smør samt jomfruhummerhalerne og skru helt op for panden
- Lad dem stege 1-2 minutter, mens du vender dem på panden eller til de begynder at tage stegefarve (som bilelder afslører, havde jeg ikke fået skruet højt nok op for varmen)
- Giv dem lidt salt
Urter
- Umiddelbart før servering plukkes urterne, skylles nænsomt og tørres på køkkenrulle
Noter
Velbekomme!
Stik os en kommentarRelated Posts
Gastromands nytårsmenu 2013 – og et par gode råd!... 25. december 2013 | Eksilsønderjyden
Billeder fra Gastromands Nytårsmenu 2010... 1. december 2013 | Webmasteren
-
december 27, 2023
Betina MikkelsenSpændende opskrift! Koger du jomfruhummerhaletne eller bruger du dem rå? Har købt et kilo på Læsø. Og glæder mig til at prøve opskriften.
-
december 27, 2023
Kog dem med citron og dild eller steg dem i rigeligt smør et par min.
-
-
januar 20, 2023
Tina
Fantastisk lækker opskrift – synes dog citroncremen er lidt bitter. Fjerner du skrællen før den koges?-
januar 23, 2023
Dejligt at høre.
Nej det gør jeg ikke. Der er stor forskel på citroner – måske det er det, der driller.
-
-
-
december 29, 2022
Mie-PilVil man kunne bruge en lemoncurd i stedet for? Mere for at spare strømmen i 3 timer for 2 spsk citroncreme 😊
Lidt godt til maven
- Biksemad – med spejlæg og bearnaisesauce!
- Brændende Kærlighed – opskriften på lykke
- Bøf Stroganoff à la Gastromand
- Grydestegt Kylling med “Skilt sovs” og råsyltede agurker
- Hasselbagte kartofler – super sprøde og møre kartofler
- Høvdingegryde med oksekød, bacon og cocktailpølser
- Frikadeller: Opskriften på perfekte frikadeller
- Kartoffelmos – fed og cremet
- Krebinetter eller Karbonader: Smørstegte mirakler
- Millionbøf – opskriften på den klassiske, danske udgave af Bolognese
- Pariserbøf – den ultimative frokostret!
- Æggekage med bacon – den gammeldags opskrift
Comments