Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 16. juli 2019

Scroll to top

Top

6 kommentarer

Opskrifter og billeder fra Gastromands nytårsmenu 2012: Snacks

Opskrifter og billeder fra Gastromands nytårsmenu 2012: Snacks
Eksilsønderjyden
Årets nytårsmenu blev en stor succes og du skal naturligvis ikke snydes for hverken billeder eller opskrifter, som vil blive lagt på bloggen i løbet af de næste uger. Der blev traditionen tro ændret lidt i forhold til den oprindelige menu, men det blev resultatet bestemt ikke dårligere af!
nytårsmad-opskrifter til nytårsaften (2)

Traditionen tro starter vi med et par snacks der kan komplementere champagnen (i år Bollinger special cuvée) og dronningens nytårstale – Røgede jomfruhummerhaler med dildmayo og rugbrødsjord, samt Smørfriteret brød med kalvetatar, røget vagtelæg og peberrodsmayo.

nytårsmad-opskrifter til nytårsaften (1)
Lets get it on:

Smørfriteret brød med kalvetatar, røget vagtelæg og peberrodsmayo

0 fra 0 stemmer
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Smørfriteret brød

  • ¼ hvedebrød gerne lidt mørkt
  • 50 gr smør

Peberrodsmayo

  • 1 æggeblomme
  • ½ tsk sennep
  • 1 tsk eddike
  • ca. 1 dl. rimelig smagsneutral olie
  • ca. 1 tsk friskrevet peberrod
  • Salt og friskkværnet peber

Røget vagtelæg

  • 8 vagtelæg
  • lidt olie
  • Smokegun og lidt røgflis

Kalvetatar

  • 75-100 gr kalveinderlår

Andet

  • lidt purløg
  • flagesalt

Sådan gør du

Smørfriteret brød

  • Smelt smørret
  • Riv indmaden i brødet i 8 passende stykker (ca. samme størrelse som en nigiri-sushi) - gerne lidt uens
  • Dyp brødstykkerne i smørret, lad dem dryppe lidt af
  • Bag i ovnen ved 200 grader til de er gyldne og sprøde
  • Lad brødene køle ned inden anretning

Peberrodsmayo

  • Æggeblomme, sennep, eddike, salt og peber piskes sammen
  • Olien tilsættes lidt ad gangen og mayo’en piskes indtil olien er optaget i blandingen
  • Bliver mayonnaisen for tyk undervejs piskes der nogle dråber vand eller eddike i
  • Smag til med peberrod, salt, peber, sennep og eddike

Røget vagtelæg

  • Frigør forsigtigt æggeblommerne fra hviden og og placer dem i en dyb tallerken, med lidt olie i bunden (så blommerne ikke sætter sig fast)
  • Ryg blommerne i en pose - de kan tåle en del røg, skulle jeg hilse og sige :)

Kalvetatar

  • Hak eller skrab tataren til den ønskede konsistens - jeg foretrækker den lidt grov
  • Salt evt. en smule.

Anretning

  • Tataren anbringes oven på brødet
  • Prik en lille fordybning i tataren med en finger, og placer forsigtig en røget blomme heri
  • Krydr med peber og flagesalt
  • Placér en klat peberrodsmayo ved siden af blommen og slut af med lidt purløg
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Røgede jomfruhummerhaler med dildmayo og rugbrødsjord

0 fra 0 stemmer
Ret: Snacks
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Røgede jomfruhummerhaler

  • 12 ferske jomruhummerhaler
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk sukker
  • Smokegun og lidt røgflis

Dildmayo

  • 1 æggeblomme
  • ½ tsk sennep
  • 1 tsk eddike
  • ca. 1 dl. rimelig smagsneutral olie
  • ½ bundt dild
  • Salt og friskkværnet peber

Rugbrødsjord

  • 4-5 skiver rugbrød
  • Lidt salt og sukker
  • Lidt smør

Andet

  • Krydderurter fx. dild, kørvel og purløg

Sådan gør du

Røgede jomfruhummerhaler

  • Pil halerne og fjern tarmen
  • Rim halerne i salt og sukker i 3-5 timer
  • Skyl dem grundigt og tør dem
  • Bages i ovn i 1-2 minutter ved 150 grader (de skal bare blive let hvide)
  • Køl halerne ned, og ryg dem i en pose i et minuts tid (rygetid efter smag)

Dildmayo

  • Æggeblomme, sennep, eddike, salt og peber piskes sammen
  • Olien tilsættes lidt ad gangen og mayo’en piskes indtil olien er optaget i blandingen
  • Bliver mayonnaisen for tyk undervejs piskes der nogle dråber vand eller eddike i
  • Vend den finthakkede dild i mayo’en
  • Smag til med salt, peber, sennep og eddike

Rugbrødsjord

  • Kør rugbrødet til brødkrummer på en foodprocessor
  • Rist på en pande i smør, med lidt salt og sukker
  • Køl ned på fedtsugende papir
  • Tag halvdelen af “jorden” og pulveriser – enten i din morter eller i foodprocessoren

Anretning

  • Spred “jorden” ud på et fad eller skærebræt
  • Lav små klatter af mayoen ovenpå
  • Placér en jomfruhmmer på toppen af klatterne
  • Pynt med friskplukkede krydderurter
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Forrygende snacks og super ide med de røgede vagtelæg :-).
    /Søren

  2. Lækre snacks! Især tartarsnack’en er blæret synes jeg :)

Smid en kommentar