Ravioli & sommertrøffel
Jeg fik først rigtig smag for trøfler, da jeg fik et kæmpe lokumsbræt af en wienerschnitzel totalt belagt med revet trøffel nede i Italien. Efter den oplevelse elsker jeg simpelthen den lille magiske svamp. Jeg elsker dog ikke prisen, så derfor er det ikke hver dag, jeg lige forkæler mig selv med trøfler. Når det så endelig sker, så sker det typisk i forbindelse med pasta – og især ravioli. Trøflen giver lige det ekstra pift til en pastaret.
Denne ret er simpel, men hvis man ikke har lavet frisk pasta før, så sæt evt. lidt ekstra tid af til det. Retten fungerer rigtig godt som en forret, hvis man serverer 1-2 stykker ravioli. Jeg kan anbefale en Chianti til retten.
Det er vigtigt at have råvarer og værktøjet i orden, når du laver frisk pasta. Gå ikke ned på udstyr. Sørg også for en ren overflade med lidt mel drysset ud på efterfølgende.
Ingredienser
- Æg
- Mel gerne Tipo 0 - kan typisk købes i de større supermarkeder
- Salt
- Salvie
- Ricotta
- Sommertrøffel 1 sommertrøffel er typisk nok til 2 personer
- Smør
Sådan gør du
- Kom mel på et rent bord (det går typisk 100 g. mel til 1 æg. For ravioli til to personer er 200 g. mel og 2 æg rigeligt).
- Lav en fordybning i melet og slå æggene ud heri.
- Bland æg og mel sammen med f.eks. en gaffel.
- Til sidst opnåes en dej med trylledejsagtig konsistens. Kom dejen i husholdningsfilm og læg den på køl i 10 minutters tid, så den lige kan trække lidt.
- Bland hakket salvie og ricotta. Smag til med lidt salt. Når smagen er der, så sæt blandingen til side.
- Rul dejen ud på pastamaskinen. Start med at rulle med den største tykkelse, fold evt. dejen og kør den igennem flere gange. Reguler løbende tykkelsen på dejen ved at rulle den igennem på mindre tykkelse. Kør gerne dejen så tynd som muligt. Det er i øvrigt også muligt at rulle dejen ud med en lille kagerulle, men en pastamaskine er helt klart at foretrække.
- Når din dej er rullet ud, så er det til tid at komme fyldet på. Kom max. en spiseske fyld på dejen. Husk der skal være gode mellemrum mellem hver enkelt kugle fyld.
- Nu pensles lidt vand (ikke for meget) på dejen rundt om fyldet. Dette er for at det øverste lag pastadej kan klistre sammen med den nederste del.
- Kom nu det øverste lag dej ovenpå, så fyldet er dækket. Gnid forsigtigt de to lag pastadej sammen, undgå så vidt muligt luftbobler.
- Skær eller udstik raviolierne ud til den ønskede størrelse/form.
- Placer dem på et stykke bagepapir med lidt mel drysset på. Undgå at lægge raviolierne ovenpå hinanden, da de kan klistre sammen.
- Kog raviolierne al dente (typisk 4-4½ minut) i spildkogende vand og gerne i en stor gryde.
- Anret raviolierne på en tallerken og kom lidt brunet smør ud over dem. Slut af med at rive trøffel udover raviolierne.
Elsker du også trøfler? Hit med din favoritret med trøffel! ;-)
Stik os en kommentar-
tak for fantastisk opskrift! Er helt pjattet med den! :D
Jeg lynstegte også nogle salvieblade i smøren mens det brunede færdigt, som jeg hældte med ud over retten, så bliver bladende helt sprøde som chips, det giver udover smagen også en rigtig lækker konsistens til retten. -
Jeg har planlsgt at servere en hovedret af 3/4 ravioli med trøffel stegt lax og med lidt dampet spinst til
skal der smør eller lidt fløde til -
Lav store ravioli med klassisk spinat, ricotta, og parmesanfyld (også lidt reven citronskal. Kom fyldet i en sprøjtepose og lav to ringe oven på hinanden så højden og størrelsen passer til at du kan placere en rå æggeblomme i hullet. Sørg for at lukke helt lufttæt og kog dem 3 minutter, så er æggeblommen stadig flydende når du spiser den. Serveres med varmt smør og friskrevet trøffel og parmesan). Smager fantastisk og er en flot ret.
-
Hvor køber man sommertrøffel henne?
-
Hej Bent
I bunden af mailen står der “Afmeld Nyhedsbrev” – klik på denne, og du er afmeldt.
Det var lidt for nemt… Nu skal jeg tilmelde mig igen… -
Hej jeg vil gerne være fri for mere mails fra jer.
Comments