Halloween Special: Græskar Chutney
Vi er tæt på den amerikanske højtid Halloween, som bestemt også har vundet indpas i Danmark – se bare i dit lokale supermarked hvor meget plastik pynt du kan få med skeletter og græskar! Uhyggens tid er kommet og den er kommet for at blive…
Inden længe kommer en af vores bedste burgere nogensinde – “The Horror Burger” som har helt sorte boller, chili ost, flamberet chili, bacon og ikke mindst en ret heftig græskar chutney som lige giver den sidste pift! Den opskrift får du brug for til den kommende burger!
Ingredienser
- 1 græskar efter eget valg
- 3 løg/rødløg
- 3 chili uden stok og kerne
- 3 kviste timian
- 3 dl vand
- 1 stjerneanis
- 10-15 korianderfrø
- 2 æble cider eddike ca.
- Salt og peber
Sådan gør du
- Start med at skrælle dit græskar, hvilket gøres således. Skær enden af, så den kan stå. Find nu en brødkniv og sav langs toppen og ned. Alt skal være.
- Skær det nu igennem på langs og fjerne alt indmad - du kan gemme kerne hvis du vil.
- Skær det i mindre stykker og læg det hele i en gryde.
- Skræl løg og skær det og chili ud og læg i gryden.
- Til sæt nu resten af ingredienserne undtagen salt, peber, eddike og sukker.
- Lad det simre med låg ved helt svag varme i 45-60 min.
- Når det er færdig bør dit græskar være godt mørt.
- Smag til med salt, peber, sukker og eddike.
Det er en lidt besværlig proces men hvis du følger tricket med at stille det op og “save” væk fra dig selv, ned mod dit skærebræt, så går det faktisk rimelig godt.
Du kan naturligvis også bruge andre græskar, hvis bare du sikrer at skære dem ud i ensartede stykker på 2×2 cm så passer de med opskriften her.
Imorgen kommer den Ultimative Halloween Burger hvor denne chutney er suveræn at bruge i! It gonna be scary!
Stik os en kommentar-
Ser vildt lækkert ud, skal prøves imorgen til jeres halloween burger 👍🏻! Hvor meget æble eddike er det lige der skal i? Er det 2 dl/spsk/andet? 😅
-
Jeg har lige opdateret opskriften Sebastian – der skal 1 dl i hvis du bruger et stort græskar som jeg gjorde… (beklager det sene svar – WordPress har lige valgt ikke at sende mails til os når der kommer kommentarer)…
-
-
Hvis man har en kniv med fliksibelt blad, dette har mange filetknive, så kan den med fordel bruges til at skrælle græskaret. Jeg gør brug af samme metode som Familiefaren, men med et fleksibelt blad kan man nemmere følge græskarets form og derfor skære langt tættere på skrællen og spilde mindre græskar :)
-
Kommer den ikke til at bøje for meget Kasper? Eller kører det bare? Og tak for tippet da!
-
Det synes jeg ikke nej. Jeg brugte selv en brødkniv før, men det gjorde det hele lidt nemmere at skifte kniv.
Hvis jeg ikke husker helt forkert så jeg det i et Gordon Ramsay TV-program for efterhånden lang tid siden.
-
Ramsay har altid ret Kasper :-)
-
-
Comments