Super Bowl LIII: “Amerikanske Fodbold Kager”
- Gastromand
- On 31. januar 2019
- https://gastromand.dk
Endnu en lille Super Bowl Snack – denne snack er ret sjov at lave hvis du har børn eller bare synes godt om at bage og elsker Super Bowl. Den passer ret godt som afslutning – alternativ så tænker vi, at man hapser én hver gang der er touch down!
Jeg vil godt være ærlig – jeg er ikke særlig god til at bage, men jeg har 3 piger som elsker det og faktisk er den ældste ved at være bedre end mig. Det er som om, at bagning for hende er lige så naturligt som almindelig madlavning er for mig. Det er skønt at se og endnu skønnere er det når hun retter mig lidt: “Nej Far det tror jeg altså ikke er rigtigt – det tørre skal blandes først” – Shit hvor er det skønt – “Gastrokids” kommer nok snart :-)
Amerikanske Fodbold Kager
Ingredienser
- 5 dl mel
- 1,5 dl kakao pulver
- 3/4 tsk natron. baking soda
- 1/2 tsk bagepulver
- 1/2 tsk salt
- 230 gram brun farin
- 120 gram smør
- 1 æg - stue temperatur
- 1 spsk flydende vanilje ekstrat
- 2,5 dl kærnemælk
Glasur
- Flormelis meget
- Æggehvide
Sådan gør du
- Bland alle de tørre ingredienser sammen.
- Find en skål og en håndmixer eller en Thermomix som kan gøre.
- Start med at blande smør og brun farin sammen indtil sukkeret er opløst.
- Tilsæt nu æg, kærnemælk og flydende vanilje. Bland det sammen.
- Tilsæt nu det våde sammen med det tørre og mix det godt.
- Find nu bagepapir og i bedste "Jørgen Clevin-stil" klipper du en lille amerikansk fodbol ud.
- Så tegner du den op på bagepapir og holder godt afstand til næste.
- Nu skal du i gang med en sprøjtepose. Eller to fryseposer på 4 liter.
- Det er ikke så vigtigt hvor fint det kommer ud, for de hæver alligevel og de skal se hjemmelavede ud.
- Klip hul i posen og sprøjt tre "pølser" ud i hvert lille udklip af de amerikanske fodbolde.
- Så vidt det er muligt, så forsøge at gøre dem ensartede og ret dem lidt til med en dejskraper eller fingeren.
- Varm ovnen op til 200 grader og bag dem i hold i 6-7 minutter.
- De hæver en del og er bløde når de kommer ud, men det er meningen!
Glasur
- Bland lidt æggehvide med flormelis. Ærligt - jeg kan ikke forholdene, men du skal nok bruge ½ æggehvide og 200 grad flormelis - og ja, det er meget - men det er bare svært at lave en lille portion med æggehvider.
- Hæld det i en sprøjte pose og mal de amerikanske fodbolde, som jeg har vist på billedet.
- De kan sagtens holde sig nogle dage i en lufttæt boks.
- Touch Down!
Læg mærke til hvor kridhvid glasuren blev, det skyldes æggehviderne. Hvis du bruger vand, så bliver det lidt mere gennemsigtigt. Min evner rækkede desværre ikke til at skrive “Wilson”….
Indrømmet – mine kom til at se hjemmelavede ud – men min datter og jeg morede os gevaldigt. Smagen er ret lækker, men når der er masser af sukker og smør i er det også svært at ødelægge en kage.
Stik os en kommentarRelated Posts
Super Bowl – et “gastronomisk” frirum… 2. februar 2011 | Webmasteren
Double Chocolate Pecan Cookies med marshmallows og bacon... 5. februar 2023 | Webmasteren
Lidt godt til maven
- Biksemad – med spejlæg og bearnaisesauce!
- Brændende Kærlighed – opskriften på lykke
- Bøf Stroganoff à la Gastromand
- Grydestegt Kylling med “Skilt sovs” og råsyltede agurker
- Hasselbagte kartofler – super sprøde og møre kartofler
- Høvdingegryde med oksekød, bacon og cocktailpølser
- Frikadeller: Opskriften på perfekte frikadeller
- Kartoffelmos – fed og cremet
- Krebinetter eller Karbonader: Smørstegte mirakler
- Millionbøf – opskriften på den klassiske, danske udgave af Bolognese
- Pariserbøf – den ultimative frokostret!
- Æggekage med bacon – den gammeldags opskrift
Comments