#retrococktails: Cuba Libre
Velkommen kære Gastromand-læser. Det er tid igen til endnu en lækker cocktail-klassiker i nye klæder, af yours truly; Morten Krag AKA @thecocktail.blog
Husk at del Jeres egne erfaringer med os via #retrococktails
Rom & Cola – en fantastisk sammensætning og en udødelig klassiker. Put en limeskive i drinken, og du kan pludselig kalde den Cuba Libre!
Men en cocktail er ikke bare en cocktail. Det handler om balance, tålmodighed og kærlighed, for at få den helt rigtige smag frem. For meget Coca, bliver den for “vandet” og sød. For meget Rom, bliver den for sprittet, og for meget lime juice, for sur. For slet ikke at tale om mængden af is – HUSK man kan aldrig bruge for meget is – jo mere is jo bedre; Den holder sig koldere i længere tid, og “vander” ikke cocktailen unødigt.
Den oprindelige Cuba Libre, laver du ved brug af 2 skiver lime, presset ned i glasset, for derefter selv at blive smidt derned, dernæst 4 cl rom, 1-2 cl lime juice, som toppes med cola (ca. 10 cl).
Men der findes også en anden version af denne Retro Cocktail; nemlig Cuba Pintada. Den laver du ved at bruge 1 del rom, 2 dele dansk vand og kun lige nok cola for at “farve” drinken. Den helt rigtige Cocktail at starte weekenden på, i min verden, uanset om skyerne udenfor står i kø!
Ingredienser
- 2 Skiver Limefrugt
- 5 cl Rom Jeg brugte A.H. Riise Centinnial
- 2.5 cl Cocal-Cola
- Danskvand Jeg brugte Swedish Tonic Soda Water
Udstyr
- Highball glass
Sådan gør du
- Fyld et highball glass med is
- Pres de to limeskiver ned i glasset og kast skiverne nedi
- Tilsæt Rom og cola
- Top med danskvand
- Rør forsigtigt
Jeg ønsker Jer alle en rigtig skøn weekend, forhåbentligt fuld af lækre og smagsfulde cocktails. Som altid ser jeg frem til at høre jeres meninger og smagsoplevelser, og husk at du altid kan finde mere inspiration og opskrifter på Instagram: @thecocktail.blog
Stik os en kommentarTags
retrococktails-
5 stjerner hvis man bruger mere danskvand end cola dvs:
2.5 cl Danskvand
Coca-Cola
Comments