Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

7 Comments

Nem brunch à la Jamie Oliver

Gastromand

Så er det snart weekend (og Valentinsdag hvis man går op i den slags). Lidt op ad formiddagen, skal manden i huset skal kræse lidt om konen, kæresten, den vellykkede date – you name it! En go’ brunch er en sikker vinder! Men selv den mest kreative GastroMand kan løbe tør for idéer. Over de næste par måneder vil vi give vores indspark til såvel klassiske som lidt mere alternative brunch-retter.

Inspireret af Jamie Oliver kommer vi her med et bud på en italiensk inspireret brunch, hvor kvalitet frem for kvantitet er nøgleordet.

Pris

Ca. 25 kr. for 2 personer

Ingredienser

2 modne store tomater
4 stykker panchetta/røget bacon
2 stykker godt italiensk brød
400 g. frisk grønne asparges
2 store frisk økologiske æg fra fritgående høns
Ekstra jomfru oliven olie
Smør
Havsalt/peber

Tilberedning

Varm en pande op med olie. Varm samtidig en gryde med vand op til kogepunktet.Halver tomaterne og steg dem med flade side nedad. Når de begynder at tage farver lægges panchetta/bacon på panden (hvis du har en grillpande, så brug den). Lad panchetta/bacon stege et par minutter. Læg herefter brødet på panden.

Læg nu asparges og æg i det kogende vand (ja Jamie putter altså begge dele i samme vand) – de skal koge ca. 4 minutter (så bliver æggene smilende), hvis æggene er meget store skal de måske have 5 min.

Når det hele er færdigt, anretter du på følgende måde (husk at din kone/kæreste/veninde i langt højere grad end dig selv spiser med øjnene:)
1. Læg tomaterne på brødet og smør dem godt ud.
2. Så kommer to stykker panchetta /bacon på hvert brød
3. Fordel så asparges på brødet.
4. Til sidst ægget, skær det halv igennem på langs og lad blommen flyde ned over brøddet.

PS. Man kan godt drikke boblevand til denne ret:)

/Velbekomme og go’ weekend!

Opret din personlige profil på GastroMand NU!

Stik os en kommentar

Comments

  1. Christian Skovdal Andersen

    Pwrsonligt vllle jeg nok gå i en stor bue uden om både asparges og tomater i Februar. De smager jo ikke af en skid på den årstid.

  2. Freddie Dalsgaard

    Hej med Jer.
    Det er en fin side i har her.
    Husk lige på hvis det skal være romantisk så skal man holde sig langt væk fra asparges lige meget hvor godt de smager, for de går lige ned i mandens sædceller, så bliver meget bitter siges der, man skal spise noget sødt, såsom ananas eller melon

    • Hey Freddie – det må være dagens bedste kommentar! Og nej det må jeg lige huske, jeg tænker mere over, at det giver ens urin en “svovl-agtig” lugt :-) Og gud hvor er det indlæg bare gammel, det vækker gode minder, og giver mig lyst til at lave den igen, og tage et bedre billede :-)

  3. …det kommer an på mængden af bacon;-)

    • Meget korrekt…meget. Men det bliver nu godt at få nogle manderetter fra The Price, som man ikke er nødt til at nyde i smug på den hemmelige kanal :)

      • Hej Klaus… Jeg kan kun kvittere med, at dagen idag står i Prices-tegn, jeg skrev for et år siden til DR og roste deres udsendelse og igen for et halvt år siden, hvor jeg spurgte ind til hvornår vi kunne nyde de kære brødre på slap line igen. Så det er længe ventet. Vi skal nok få afprøvet samtlige af deres opskrifter og postet dem her…

        Velbekomme

  4. Hmmm, det ser jo meget lækkert ud, men det er jo ikke just en mande-ret :o)

Submit a Comment