Julegaver i 11. time? 10+1 hårde pakker der kan købes online
Med under en uge til juleaften, er det nu slutspurten skal sættes ind i gaveindkøbet (eller bare påbegyndes…). Vi har fundet 10 hårde pakker, der kan købes online og som med garanti vil bringe glade hos enhver madglad modtager – go jagt!
1. Gastromé
2015 var året hvor aarhusianske Gastromé overraskede alt og alle ved at snuppe en af de eftertragtede Michelin-stjerner. Det fejrer de da lige ved at udgive en smuk kogebog i coffeetable size. Giv den til den ambitiøse amatørkok!
2. Madfar – inspiration til hverdagskøkkenet
Familiefar, madblogger og en ægte Mr. Niceguy. Bevæbnet med en skarp kniv, et skærebræt, en gryde og en god stegepande giver Madfar masser af madinspiration til den travle hverdag i børnefamilien – gastromands egen Familiefar er allerede helt pjattet med bogen!
3. Mad med omtanke af Thomas “Madetmere” Alcayaga
Disclaimer: Han er en af vores gode venner, men det ændrer ikke på, at Thomas har lavet en original kogebog med restemad – eller bonusmad som Mr. “Madetmere” kalder det. En oplagt kogebog til tilhængere af Stop madspild!
Læs hele vores anmeldelse af Mad med omtanke
4. Tatar
En bog udelukkende om råt kød bliver ikke meget mere gastromand-agtigt. Eneste problem er, at man ikke rigtig får lyst til at gå i køkkenet af at læse bogen. Hvorfor? Bogen indeholder ingen billeder. Men er du tatarfan og god til at visualisere, kan du naturligvis ikke komme uden om denne lille bog.
5. Rombogen – opdag de gyldne dråber
Har du ligesom mig smagt Ron Zacapa, Diplomatico, Angostura og de andre store rommærker, er Rombogen et naturligt næste skridt. Delen med introduktion til 40 udvalgte rom slugte jeg på en eftermiddag. Bogen er let læst og fungerer fremragende som opslagsværk, når du lige skal imponerende drengene med lidt ekstra baggrundsviden om den rom du medbringer til herreaftenen! Bag bogen står bl.a. Mads Heitmann – bedre kendt som Romhatten.
6. Kiin Kiin – Modern Asian cooking
Henrik Yde har allieret sig med den altid skarpe Rasmus Feinschmeckeren Palsgård og har lavet årets kogebog – intet mindre. Kiin Kiin er en moppedreng af en fejende flot kogebog, der med sin størrelse og små 2 kg i højere grad indbyder til en placering på sofabordet end køkkenbordet. Billedkvaliteten er helt i top. Det samme er det layout og indbinding. Sidst men ikke mindst indeholder bogen en mindre men original detalje – men den vil jeg ikke afsløre for dig.
7. Kokkeriet – Dansk mad i vores køkken
David Johansen regerer i køkkenet på Michelin-restauranten Kokkeriet. Og præcis som hos sin kolleger på Kiin Kiin og Gastromé er ambitionerne ikke kun høje i køkkenet, men åbenbart også når det kommer til udgivelse af kogebøger. Kokkeriet har specialiseret sig i at servere fortolkninger af danske klassikere som Spegesild, brændende kærlighed, skinkesalat og rødgrød – bogen fortsætter i samme spor og det gør den til helt sin egen!
8. Foodfanatic Thai af Nadia Mathiasen
Indrømmet, jeg er på udebane i thaikøkkenet! Netop derfor er Foodfanatic Thai så fremragende en bog for mig. Nadia Mathiasen, bedre kendt som Foodfanatic, giver en glimrende indførelse i thaikøkkenet. Bogen er spækket med lækre retter, der taler direkte til mit gastromand-hjerte, som eksempelvis Stick wings, bbq-glacerede spareribs, steaksalat mm. Og som en fin lille detalje sluttes bogen af med 5 bud på kolde drikke jeg i hvert fald skal have prøvet.
9. Små retter stor smag af Timm Vladimir
Når Timm Vladimir og Colombus Leth teamer up så sker der ting og sager – et fremragende stykke arbejde. Opskrifterne er nyskabende, kreative og til tider næsten provokerende fx hans Muslinger med Kirsebærvin, Vitello Trotta og Ål i Picada – det er bare pissefedt og skriger på at blive lavet – nu – omgående – sæt i gang! Billederne behøver jeg næsten ikke rose mere – Timms kreativitet og Leths føring af et kamera fungerer bare.
Læs hele vores anmeldelse af Små retter stor smag
10. Caviar – Gastronomisk Poesi
Vi introducerede en lille del af Gastromands følgere for Stokkebyes caviar under vores cooking class på årets Food Festival. Nu bliver I så introduceret for deres caviar bog, som lige har ramt gaden. En virkelig flot bog, med portrætter af nogle af de fremmeste danske madtempler og inspirationsbilleder af deres caviar-retter. Og når man kombinerer caviar og lækre billeder med Brøndums Hotel, Falsled Kro, Gastromé og Pasfall (blandt mange andre), så rammer man sgu plet, på trods af, at vi ikke har med en opskriftsbog at gøre!
+1. Gastromand – spis og drik som en mand
There can be only one… Det kan da godt være, at den har et år på bagen, men Verdens bedste kogebog, som nu er ude i 4. oplag bliver kun bedre med alderen. Og så er den endda lidt billigere end sidste år – det er ren win win! Er du en ægte gastromand og ejer du endnu ikke dit eget eksemplar, er det ikke for tidligt! Det er i øvrigt dejligt at se, at vi ikke længere er de eneste, der synes en kogebog skal være mat sort med guld impregneret titel;)
Køb verdens bedste kogebog her
Stik os en kommentar
-
Nu bliver man jo helt nysgerrig på Kiin Kiins kogebog… :P
Comments