Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

11 Comments

Julesovs – quick and dirty

Julesovs – quick and dirty
Gastromand

Ja, nu er det jo sådan, at vi Gastromænd normalt bruger flere uger på at planlægge vores middag – navnlig op til de store højtider, som fx ved Le Mans, Champions Leauge og naturligvis når der er Superbowl. Men der er jo også de mindre vigtige højtider som fx påske og julen, som jo er aktuel nu.

Hvis det nu er sådan, at du ikke har tid til at lave hele molevitten fra bunden, som du kan finde i opskriften her, så har vi lige lavet en lille quick and dirty til dig, som måske er lidt presset med tid her i julen.

Læs også: Gastromands juleburger

 

Vi havde tilfældigvis rigelig mængder andefedt!

Vi havde tilfældigvis rigelig mængder andefedt!

Ja, den bliver jo lidt bleg...

Ja, den bliver jo lidt bleg…

Quick and dirty sovs!

Quick and dirty sovs!

I 11. time - Gastromands quick and dirty lynsovs!

3 fra 2 stemmer
Forb. tid: 1 minute
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 16 minutter
Ret: Sovs
Køkken: Dansk
Antal: 6 -8
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 3 spsk andefedt
  • 3 spsk mel
  • 1 liter andefond - den bedste du kan opdrive.
  • 2-3 spsk ribs-gele eller anden type gele
  • 1 spsk soya
  • Kulør
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Varm en kasserolle godt op og smelt andefedtet, tilsæt nu mel og pisk til. Lad det småbrune og tage farve, vi går efter en mørk sovs.
  • Tilsæt nu andefond lidt ad gangen, ca. 3-4 dl. ad gangen hvor du pisker godt til.
  • Nu skruer du ned til middelsvag varme så det bare småbobler og lader det stå i 10 minutter.
  • Tilsæt nu soya, rips-gele og smag til med salt og peber.
  • Jeg bryder mig ikke om kulør, men i denne lynudgave, så går det an - så du giver det bare et skud.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Vi brugte sovsen til vores juleburger, og det blev faktisk ret vellykket, den kommer naturligvis til at mangle lidt dybde, da den ikke har helt så mange “lag” som den oprindelige version, men det at der bruges andefedt giver faktisk masser af smag og det gode “ande-sovs-stempel” som vores julesovs skal have. Du kan naturligvis også bruge smør eller fx gåsefedt, hvis du lige som jeg, skal have gås i år.

Glædelig jul og godt nytår fra Gastromand – det kan vist ikke siges nok…

Stik os en kommentar

Comments

  1. Kongen

    Yes det ligner mere noget. Meget bedre og kraft fra både ben og enormt meget smag fra rødder og andet. Dejligt, med en SOVS der er krudt i og som fortjener at blive nydt…

    • Vidste den ville falde i bedre jord :-) God jul!

  2. Kongen

    2 stars
    Der kan umuligt være lige så meget umf i denne som i en grund substans med tid, kærlighed, kraftfulde ben og ikke mindst et par kølige special øl, indtaget under seancen. Dog et godt bud på en panik-sovs…

  3. Jeg har også haft held med at erstatte rips-gele med ahornsirup… og lidt balsamico tager den heller ikke skade af – evt også som sirup.

  4. Jacob Bro

    Lyder som en god, hurtig opskrift!
    Men hvorfor soyaen? :-) Hvorfor skal den i?

    • Lasse

      Umami!

    • Punkt 4 Jacob og tak for det – den blev skabt lidt tilfældigt :-)

    • Fynboen

      Jeg bruger også tit soya i sovsen. Tilfører både farve og salt. Men man skal bruge det varsomt.

      God jul!

      • Meget – det er jo også salt og skal jo ikke smage af soya, det er baren med til at fremme dybden…

Submit a Comment

3 from 2 votes (1 rating without comment)

Opskrift Vurdering