No Comments
Stik os en kommentar
Bagte kastanjer med bearnaisesmør
Efteråret flyder med kastanjer, og det kunne ikke være lettere at gøre dem spiselige. Efter et hurtigt snit og en tur i ovnen glider de let ned – især med lidt groft salt og bearnaisesmør!
Du skal bare lige huske at tage de rigtige kastanjer. De danske skove er fyldt med både hestekastanjer og spisekastanjer. De gode (spisekastanjerne) har små, fine pigge og ligner et lille, pelset pindsvin. Kastanjerne er som regel aflange, da skallen indeholder én stor og to væsentligt mindre kastajner. Hestekastanjerne har færre, store pigge, og selve kastanjerne er rundere i det. Og i øvrigt giftige og smager grimt.
Ingredienser
- 30 stk spisekastajner ikke hestekastanjer!
- Groft salt i store mængder
- 100 g blødt smør
- 1 håndfuld frisk estragon
- 1 flaske hvid Bourgogne eller spændstig Riesling
Udstyr
- Ovn
- Køkkenkniv
Sådan gør du
- Snit et X 1 cm ned i kastanjerne fra toppen.
- Hæld cirka 1 cm groft salt ned i et ovnfast fad.
- Sæt de snittede kastanjer ned i saltet.
- Giv dem 25-30 min ved 200 grader varmluft i ovnen.
- Imens hakkes estragon og blandes i smørret. Sæt det på køl, imens kastanjerne bager færdigt.
- Når de er bagt færdige, skal de lige køle lidt af. De bliver varme 😁
- Server kastanjerne med skræl på i fadet og det hele og pil dem ved bordet. Saltet holder dem lune undervejs.
- Når en kastanje er pillet, smøres en god klat smør på den, og den drysses med lidt af saltet fra fadet.
- Husk en kølig hvidvin til!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Submit a Comment