Banankage – lækker og svampet
Fornylig så jeg en stak brune bananer ligge på køkkenbordet, og så slog det mig at vi slet ikke havde en opskrift på noget så lækkert som en god banankage.
I min verden skal en banankage have masser af smag af banan, og den må gerne være lidt svampet, i stedet for sådan en tør skærekage.
Det med smagen er ofte et spørgsmål om at dine bananer skal være rigtig modne – glem alt om gule bananer, de må godt være på brune og på grænsen af det lidt uappetitlige.
Udover bananer, så elsker jeg når kagen har lidt dybde og ikke bare smager sødt. Derfor har jeg brugt en mørk sukker, masser af god chokolade og krydret med kanel og vanilje.
Prøv også: Jagten på den ultimative brownie
Selve kagen hæver ikke det store, og minder lidt om en brownie.
Ingredienser
- 2 æg
- 200 gr muscovadosukker (alternativt brun farin, meeen helst muscovado)
- 125 gr mel
- 3 bananer (gerne godt modne)
- flydende vanilje
- 1 tsk bagepulver
- 150 gr chokolade
- 110 gr smør
- 1 tsk kanel
Sådan gør du
- Pisk sukker og æg godt sammen. Vær grundig, så alt sukker bliver opløst.
- Smelt smøret i en lille gryde eller kasserolle. Lad det køle lidt, og kom det i din æggemasse. Rør det sammen med en kage-spartel eller lignende. Konsistensen skal være ensartet.
- Mos dine bananer og tilsæt dem til din dej.
- Rør kanel, mel og bagepulver sammen i en separat skål.
- Kom melblandingen sammen med din dej, og rør det godt sammen.
- Tilsæt lidt dråber flydende vanilje.
- Kom din dej i en mindre bradepande (32x24cm) beklædt med bagepapir.
- Hvis du ligesom mig har din chokolade i knapper så fyrer du dem bare henover kagen. Alternativt hakker du lige din chokolade, så den kan fordeles ensartet udover kagen.
- Bag kagen ved 175 grader alm. ovn i midten i ca. 30 minutter. Afkøl i den i minimum 15 minutter inden servering.
-
Vi tog i sommerhus og glemte en stak friske bananer derhjemme. Det er jo ikke så skidt at det ikke er godt for noget, at komme hjem til de nu gamle bananer, så jeg har lige bagt banankagen og den er bare mums. Elsker den brownieagtige konsistens.
Comments